Πέθανε η αδερφή του Νίκου Ξυλούρη, Ζουμπουλία

Πέθανε η αδερφή του Νίκου Ξυλούρη, Ζουμπουλία

Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 83 ετών η Ζουμπουλία Ξυλούρη, αδερφή των Ψαρονίκου, Ψαραντώνη και Ψαρογιάννη

Η Ζουμπουλιά  Ξυλούρη πέθανε το πρωί του Σαββάτου 9 Ιανουαρίου, σε ηλικία 83 ετών, έπειτα από άνιση μάχη που έδινε με το θάνατο τους τελευταίους  δυο μήνες. Έφυγε μερικές εβδομάδες μόλις μετά τον ανιψιό της Γιώργη Ξυλούρη του Ψαρονίκο, τον θάνατο του οποίου δεν έμαθε ποτέ λόγω της κατάστασης της υγείας της.

Καθισμένη πάντα στο σπίτι της στο Περαχώρι, την οικία του Νίκο Ξυλούρη του Αρχάγγελου της Κρήτης, η Ζουμπουλιά αποτελούσε επί δεκαετίες έναν ιδιότυπο ”ξεναγό” για κάθε λογής επισκέπτη των Ανωγείων.

Με τη μορφή της και τις χαρακτηριστικές ατάκες της ταξίδευε τον επισκέπτη στην ιστορία του αδερφού της Νίκου, ενώ του έδειχνε το σπίτι που ήταν πάντα γεμάτο από εικόνες, μουσικές και αναμνήσεις του Ψαρονίκου, αλλά και των άλλων καλλιτεχνών αδερφών της, του Ψαραντώνη και του Ψαρογιάννη.

Πέθανε η αδερφή του Νίκου Ξυλούρη, Ζουμπουλία

Η μορφή της και η συνέπεια της θα λείψουν από τα Ανώγεια και κυρίως το Περαχώρι όπως θα λείψει και από τους χιλιάδες ανθρώπους  που έρχονται στα Ανώγεια κάθε χρόνο και ζητάνε μια μικρή επίσκεψη στο σπίτι του Ξυλούρη, ενός από τους μεγαλύτερους θρύλους του Ελληνικού τραγουδιού. Πάντα με χαρά τους υποδεχόταν, πάντα χωρίς να δυσανασχετεί τους ανέφερε για την ιστορία του Νίκου, πάντα με μια ρακί τους ξεπροβόδιζε όλους.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Περαχώρι, στις 13.00 το μεσημέρι της Κυριακής.

Πηγή: anogi.gr

SHARE:

24Media Network