Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Φιλιώ Πυργάκη

Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Φιλιώ Πυργάκη
Η Φιλιώ Πυργάκη

Η Φιλιώ Πυργάκη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, νικημένη από τον καρκίνο. Λίγα λόγια για την ζωή και την καριέρα της.

Πένθος στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού έφερε η είδηση του θανάτου της σπουδαίας Φιλιώς Πυργάκη, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Η σημαντική εκπρόσωπος του δημοτικού τραγουδιού τα τελευταία χρόνια έδινε γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Τον περασμένο Μάιο, η ίδια είχε χάσει τον σύζυγό της, Δημήτρη Κωστόπουλο, ο οποίος πέθανε νικημένος από την ίδια ασθένεια.

Φιλιώ Πυργάκη: Ένα μεγάλο κεφάλαιο του δημοτικού τραγουδιού

Η Φιλιώ Πυργάκη γεννήθηκε στον Ασπρόκαμπο Σικυωνίων Κορινθίας, στις 11 Οκτωβρίου 1939 και ήταν μια σπουδαία Ελληνίδα τραγουδίστρια που έγινε γνωστή τραγουδώντας σε πανηγύρια σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Υπολογίζεται ότι έχει κυκλοφορήσει πάνω από 200 διαφορετικούς δίσκους.

Η Φιλιώ Πυργάκη τραγουδούσε από την ηλικία των 14 ετών από το 1953.

Ύστερα από ένα ατύχημα που είχε μετακόμισε στην Αθήνα, όπου παρουσιάστηκε στη δισκογραφική εταιρία Columbia, με την οποία κυκλοφόρησε πολλούς δίσκους 45 στροφών.

Ο πρώτος της δίσκος κυκλοφόρησε το 1967 και λεγόταν «Βαρέθηκα τα νιάτα μου», με μουσική και στίχους του Κώστα Κοντογιώργη, ο οποίος την είχε εντάξει στην ορχήστρα του.

Αργότερα, αναγνωρίστηκε στον χώρο του Δημοτικού τραγουδιού και παράλληλα συνεργάστηκε με μεγάλους και σπουδαίους μουσικούς.

Η Φιλιώ Πυργάκη πέρα από την χώρα μας έκανε πολλές εμφανίσεις στο εξωτερικό, όπως στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Σκανδιναβία, μεταδίδοντας στον ελληνισμό του κόσμου το νεοδημοτικό τραγούδι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα