Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης

Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης
Γιάννης Φλωρινιώτης PAPADAKIS PRESS

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο γνωστός τραγουδιστής και performer Γιάννης Φλωρινιώτης. Η ζωή και η καριέρα του.

Πέθανε την Τρίτη (06/06) σε ηλικία 76 ετών ο γνωστός τραγουδιστής και performer Γιάννης Φλωρινιώτης.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης άφησε την τελευταία του πνοή ύστερα από καρδιακή ανακοπή στο νοσοκομείο “Σωτηρία”, όπου νοσηλευόταν από τις 31 Μαΐου με πολλαπλές νοσηρότητες, με πιο σοβαρή το πνευμονικό οίδημα, ενώ μόλις σήμερα είχε διασωληνωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετώπιζε πολλαπλά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα, ενώ, υπενθυμίζεται, πως στα τέλη του 2022 και στις αρχές του 2023 είχε νοσηλευτεί για αρκετές μέρες, λόγω λοίμωξης στο αναπνευστικό του σύστημα.

Ο ίδιος γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1947 στο χωριό Κάτω Κλείναι στη Φλώρινα. Το πραγματικό του επώνυμο είναι Αποστολίδης και η καταγωγή του είναι Ποντιακή.

Γιάννης Φλωρινιώτης ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΡΙΛΑΣ/PAPADAKIS PRESS

Ξεκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία 14 ετών, ενώ σε ηλικία 16 ετών άρχισε τις εμφανίσεις με ένα λαϊκό συγκρότημα που έφτιαξαν 5 άτομα. και έκανε περιοδείες σε όλες σχεδόν τις επαρχίες της Ελλάδος.

Σε ηλικία 18 ετών έφτασε να έχει πολύ μεγάλο ρεπερτόριο τραγουδιών από ξένα-ελαφρά- Μοντέρνα- Λαϊκά- Δημοτικά- Ποντιακά, ως τότε τραγουδούσε με το όνομα “μικρός Γιαννάκης”.

Γιάννης Φλωρινιώτης PAPADAKIS PRESS

Αργότερα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες, όπως Μάρκος Βαμβακάρης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Λαύκας, Πρόδρομος Τσαουσάκης, Θεόδωρος Πολυκανδριώτης και με τη Ρίτα Σακελλαρίου.

Το 1970-71, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Δουλεύει σε διάφορα κέντρα, τραγουδώντας χορεύοντας και ντυμένος εκκεντρικά, παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό θέαμα. Όπου εμφανίζεται έχει μεγάλη επιτυχία, αλλά δέχεται και σκληρή κριτική.

Στη δισκογραφία, κάνει την πρώτη του εμφάνιση με το άλμπουμ “Τώρα Θέλω Τώρα”, που αμέσως γίνεται χρυσό.

Γνωστός πλέον σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζει τα εντυπωσιακά σόου και όπου εμφανίζεται, γίνεται χαμός, ενώ ακολουθούν και άλλοι δίσκοι, με τον ίδιο να προβάλλεται πια ως Super Star, ενώ πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως “Τζον Τραβόλτα της Ελλάδας”.

Επίσης, ο Γιάννης Φλωρινιώτης συμμετείχε σε διάφορες ταινίες ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το 1980 μια εφημερίδα της εποχής, τον συμπεριλαμβάνει στα Τέσσερα Μεγάλα Είδωλα της Ελλάδος: ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ-ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ- ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ- ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ.

Το σίγουρο είναι πως ο Γιάννης Φλωρινιώτης έφερε το κάτι διαφορετικό στην νυχτερινή διασκέδαση στη χώρα μας.

Ο καλλιτέχνης είχε μιλήσει στην εκπομπή “Ποιος είναι πρωινιάτικα” πριν από περίπου τρεις μήνες και έκανε μια αναδρομή σε όλη του καριέρα, με αναφορά και στον Μάνο Χατζιδάκι που τον είχε καλέσει στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, λέγοντας:

Παρεξηγήθηκα πολύ τότε γιατί ήμουν μπροστά από την εποχή που ντύθηκα εκκεντρικά. Είμαι λαϊκός τραγουδιστής, το μπέρδεψα με το μοντέρνο και ντύθηκα εκκεντρικά, πράγμα που δεν τολμούσαν άλλοι να κάνουν. Όταν με κάλεσε ο Χατζιδάκις, με ρωτούσαν τότε οι δημοσιογράφοι αν μου έκανε καλό αυτή η εκπομπή ή κακό. Έλεγα “μα γιατί ρωτάνε;”. Ο Χατζιδάκις δεν μίλησε για κανέναν άλλον τραγουδιστή, ούτε για Καζαντζίδη, ούτε για Βοσκόπουλο, ούτε για Νταλάρα, μόνο για μένα. Μετά, όμως, σκέφτηκα και είδα, ότι μετά από την εκπομπή είχα ένα τέτοιο σαμποτάζ… Ήταν να εμφανιστώ σε ένα θέατρο, έλεγαν “αν είναι ο Φλωρινιώτης δεν ερχόμαστε”. Με παραδέχτηκε η κουλτούρα, άλλος κόσμος. Αλλά οι συνάδελφοι ακόμη και τώρα… Δεν πειράζει, έκανα υπομονή, κοιτούσα να κάνω αυτό που έκανα και δεν με ένοιαζε τι λέγανε.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα