Πέθανε ο συγκεντρωσιάρχης του Ανδρέα Παπανδρέου, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος

Πέθανε ο συγκεντρωσιάρχης του Ανδρέα Παπανδρέου, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν έλειψε ποτέ δίπλα από τον Ανδρέα Παπανδρέου και διοργάνωσε πολλές από τις μεγαλύτερες πολιτικές συγκεντρώσεις που έχει δει ποτέ η Ελλάδα. Υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΠΑΣΠ

Απεβίωσε το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος στα 66 του χρόνια. Όπως έγινε γνωστό, ο στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο Αττικό Νοσοκομείο μετά από επιπλοκή που προκλήθηκε από χρόνιο καρδιακό πρόβλημα.

Η αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου:

ADVERTISING

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος συγκεντρωσιάρχης του Ανδρέα Παπανδρέου είχε φοιτήσει στην Ανωτάτη Βιομηχανική και ήταν παντρεμένος με τη καθηγήτρια Σοφία Ζαφειρίου, με την οποία έχουν αποκτήσει δυο παιδιά, τον Θανάση και την Αλεξάνδρα.

Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1974 στην ΤΟ Κυψέλης. Υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΠΑΣΠ ΑΒΣΠ. Το 1978 ήταν μέλος της Επιτροπής Νεολαίας. Το 1981 Αναπληρωτής Γραμματέας της Επιτροπής Κινητοποιήσεων, ενώ από το 1982 μέχρι το 1996 ήταν γραμματέας της επιτροπής κινητοποιήσεων.

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν έλειψε ποτέ δίπλα από τον Ανδρέα Παπανδρέου και διοργάνωσε πολλές από τις μεγαλύτερες πολιτικές συγκεντρώσεις που έχει δει ποτέ η Ελλάδα. Από εκεί πήρε και το όνομα "συγκεντρωσιάρχης".

Από το 1984 μέχρι 2005 διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, και το 2003 μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου. Το 1999 ήταν Αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Οργανωτικού.

Στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (3-6 Μάρτη του 2013) εξελέγη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και στη συνέχεια μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου, διαφωνώντας με τις τότε επιλογές της ηγεσίας του κόμματος αποχώρησε από το κόμμα.

Βούτσης: Αγωνίστηκε με συνέπεια για τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή

Τη βαθύτατη λύπη του για τον θάνατο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Βουλής Νικόλαος Βούτσης.

Η δήλωση του προέδρου της Βουλής έχει ως εξής:

«Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για την απώλεια του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, ενός ιστορικού πολιτικού στελέχους που αγωνίστηκε με συνέπεια για τη δημοκρατία και την κοινωνική πρόοδο, ενός ανθρώπου που διακρίθηκε για την ακεραιότητα και την αφοσίωσή του σε ιδέες και αρχές.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους φίλους και τους συναγωνιστές του».

Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά:

"Χάσαμε ένα σύντροφο που  υπηρέτησε το ΠΑΣΟΚ με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Ο Γιώργος ταυτίστηκε με το ΠΑΣΟΚ. Με  ήθος, με  ανιδιοτέλεια και με  ευλαβική προσήλωση στην ιδρυτική μας διακήρυξη και στον ιδρυτή μας  που τον έκανε να ξεχωρίζει σε όλη του την διαδρομή.

Πιστός στο Κίνημα, δεν ζήτησε και δεν διεκδίκησε τίποτα άλλο εκτός από την ισχυρή του παρουσία και επίδραση στην φυσιογνωμία και  ταυτότητα του Κινήματος.

Έφυγε σήμερα και ένα κομμάτι της ψυχής μας. Καλό ταξίδι Γιώργο …. Θα μας λείψεις …".

Συλλυπητήρια και από το ΣΥΡΙΖΑ:

"Εκφράζουμε την θλίψη μας  για την απώλεια του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Παναγιωτακόπουλος, σε ολόκληρη την πολιτική του σταδιοδρομία υπήρξε συνεπής στις αξίες και τις αρχές του. Στην οικογένεια του και τους οικείους του, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια."

Δήλωση σε προσωπικό τόνο από Σπίρτζη:

Συλλυπητήριο μήνυμα σε προσωπικό τόνο εξέδωσε και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ο οποιος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ:

"Με συναισθήματα βαθιάς θλίψης και οδύνης λέμε σήμερα το τελευταίο  αντίο στο φίλο και σύντροφο Γιώργο Παναγιωτακόπουλο.

Το Γιώργο των κοινών οραμάτων, των αγώνων και των αξιών μας. Το Γιώργο της αθωότητας μας.

Το Γιώργο του ήθους και της ντομπροσύνης, που ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή, ακούραστος μαχητής, για τη δημοκρατία, την αριστερά και το σοσιαλισμό, την πρόοδο του λαού και του τόπου.

Το δικό μας Γιώργο.

Καλό ταξίδι Γιώργο. Έφυγες όρθιος, μαχόμενος. Όπως έζησες μια ολόκληρη ζωή. Όρθιος και μαχόμενος.

Το ήθος σου, η στάση, οι αγώνες και οι ιδέες σου για ένα καλύτερο αύριο, είναι η παρακαταθήκη που αφήνεις σε όλους μας.

Αντίο Γιώργο.

Χρήστος Σπίρτζης"

Συλλυπητήρια Βενιζέλου:

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με ανακοίνωση του δήλωσε: "Αποχαιρετώ με μεγάλη λύπη τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο που έφυγε τόσο νωρίς. Ταυτίστηκε με το ΠΑΣΟΚ των μαζικών συγκεντρώσεων, με το πολυσυλλεκτικό και πλειοψηφικό ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής και έμεινε πάντα πιστός στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου. Όσοι τον γνωρίσαμε ξέρουμε τη συναισθηματική του  γνησιότητα. Θερμά  συλλυπητήρια στην οικογένεια του."

SHARE:

24Media Network