Πέθανε ο Θ. Ψαραδέλλης – Είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη αλλά απαλλάχθηκε

Πέθανε ο Θ. Ψαραδέλλης – Είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη αλλά απαλλάχθηκε
Ο Θεολόγος Ψαραδέλλης, μετά την απαλλαγή του. EUROKINISSI

Σε ηλικία 78 ετών πέθανε ο Θεολόγος Ψαραδέλλης που το 2002 είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη αλλά δεν αποδείχθηκε ποτέ οποιαδήποτε εμπλοκή του.

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής 11/4 σε ηλικία 78 ετών ο Θεολόγος Ψαραδέλλης που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη και τελικά απαλλάχθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο το site stonisi.gr, ο Ψαραδέλλης, πατέρας δυο παιδιών και συνταξιούχος του ΙΚΑ, νοσηλευόταν διασωληνωμένος με προβλήματα υγείας στο “Ερρίκος Ντυνάν”.

Ο Θεολόγος Ψαραδέλλης είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2002 στη Χιλιαδού Ευβοίας, λίγες μέρες μετά την έκρηξη βόμβας στα χέρια του Σάββα Ξηρού.

Ποιος ήταν ο Θεολόγος Ψαραδέλλης

Γεννημένος στο Κεράμι της Καλλονής Λέσβου, είχε φύγει με την οικογένεια του στην Αθήνα όπου δούλεψε ως τυπογράφος. Μέλος του τροτσκιστικού κινήματος ήταν ένας από τους επικεφαλής του Διεθνιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος, ενώ ανέπτυξε έντονη αντιδικτατορική δράση. Τον Ιούλιο του 1970 συνελήφθη από το καθεστώς των Συνταγματαρχών και καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη. Δραπέτευσε όμως και επέστρεψε στη Μυτιλήνη. Με μια βάρκα έφυγε από το λιμάνι της Παναγιούδας για την Τουρκία. Εκεί όμως συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές και κλείστηκε σε στρατόπεδο προσφύγων. Και πάλι όμως δραπέτευσε και πέρασε στη Βουλγαρία. Το εκεί καθεστώς τον συνέλαβε και τον επέστρεψε στην Ελλάδα όπου δικάστηκε και καταδικάστηκε μένοντας στη φυλακή μέχρι την πτώση της Χούντας.

Στα χρόνια μετά την πτώση της Χούντας ο Θεολόγος Ψαραδέλλης που συχνά επισκέπτονταν τη Μυτιλήνη εργάστηκε επιμελούμενος καλλιτεχνικές εκδόσεις ενώ πάντα ήταν ο «θεωρητικός» του τροτσκιστικού κινήματος.

Μετά την αθώωση του είχε αποσυρθεί στο εξοχικό του σπίτι στη Χιλιαδού της Εύβοιας ενώ δεν μίλησε ποτέ για την πολυτάραχη ζωή του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα