Πέτρος Τατσόπουλος: Τον “ανοίξαμε” πριν τη νάρκωση – Η συγκλονιστική περιγραφή του γιατρού που τον χειρούργησε

Πέτρος Τατσόπουλος: Τον “ανοίξαμε” πριν τη νάρκωση – Η συγκλονιστική περιγραφή του γιατρού που τον χειρούργησε
Πέτρος Τατσόπουλος Eurokinissi

Ο άνθρωπος που χειρούργησε τον Πέτρο Τατσόπουλο και που τον έσωσε από το θάνατο περιέγραψε το πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση της υγείας του. "Τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό, ο αναισθησιολόγος τον κοίμιζε ανοίγοντας", ανέφερε.

Περίπου 20 ώρες μετά από την κρίσιμη καρδιοχειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη το απόγευμα της Τρίτης στο Ιππποκράτειο, ο Πέτρος Τατσόπουλος αποσωληνώθηκε και αναπνέει χωρίς τη βοήθεια μηχανικής υποστήριξης, εξέλιξη η οποία θεωρείται ενθαρρυντική από τους θεράποντες ιατρούς.

Η επέμβαση για το οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής του 59χρονου δημοσιογράφου, συγγραφέα και πρώην βουλευτή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, ενώ το γεγονός πως πλέον είναι αιμοδυναμικά σταθερός θεωρείται άλλο ένα σημαντικό στοιχείο για την πορεία της υγείας του.

Ο γιατρός που χειρούργησε τον Πέτρο Τατσόπουλο και που τον έσωσε από το θάνατο, Δημήτρης Λυμπεριάδης, περιέγραψε το πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση υγείας του.

“Συνήθως, αυτά τα περιστατικά πεθαίνουν, δεν τα προλαβαίνεις”, υποστήριξε ο Δ. Λυμπεριάδης.

Περιγράφοντας τις πρώτες στιγμές που ο πρώην βουλευτής έφτασε στο νοσοκομείο, ανέφερε: “είχε ρήξη αορτής. Είχε σπάσει η αορτή και είχε γεμίσει αίμα στο περικάρδιο και πίεζε την καρδιά”.

Όταν ο Πέτρος Τατσόπουλος έφτασε από το στούντιο στο νοσοκομείο “είχε σχεδόν μηδέν πίεση” συνέχισε ο γιατρός. “Τρέχοντας τον πήγα το χειρουργείο. Τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό, ο αναισθησιολόγος τον κοίμιζε ανοίγοντας”, είπε.

Πλέον, η κατάστασή του είναι καλύτερη. “Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος και είμαστε σε καλό δρόμο. Ευτυχώς καταφέραμε και τον σώσαμε”, κατέληξε ο Δημήτρης Λυμπεριάδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα