Πλειστηριασμοί: Υπέρ των funds η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου

Πλειστηριασμοί: Υπέρ των funds η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου
Άρειος Πάγος Eurokinissi

Με πλειοψηφία (56-9) η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, τάχθηκε υπέρ των funds.

Με συντριπτική πλειοψηφία (56 προς 9) η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αποφάσισε να δώσει δυνατότητα στις Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων  από Δάνεια και Πιστώσεις ( servicers) που συστάθηκαν με βάση το νόμο του 2003 να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς κ.α διαδικαστικές πράξεις, όπως και εκείνες που υφίστανται με βάση το πλαίσιο του 2015.

Σε χρόνο ρεκόρ η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου φαίνεται ότι έλαβε απόφαση για την υπόθεση που αφορά χιλιάδες δανειολήπτες, τασσόμενη στο πλευρό των εταιριών διαχείρισης κόκκινων δανείων.

Το θέμα εξετάστηκε στις 26 Ιανουαρίου  από την πλήρη Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου καθώς έχουν εκδοθεί αντιφατικές αποφάσεις πολιτικών δικαστηρίων που είτε έδωσαν αυτή την δυνατότητα στις εν λόγω εταιρίες (servisers) κατ’ εφαρμογή νεώτερου νόμου του 2015, απόρροια μνημονιακής υποχρέωσης για την μεταβίβαση των λεγόμενων κόκκινων δανείων,είτε ,οι περισσότερες, τις απέκλεισαν κρίνοντας ότι μπορούν να προβαίνουν μόνο σε εξωδικαστικές πράξεις όπως όριζε ο νόμος του 2003 που διευκόλυνε την τιτλοποίηση κόκκινων δανείων και την αγορά τους από  fund.

Η δημοσίευση της απόφασης θα αποσαφηνίσει το θέμα ώστε να ερμηνευθεί η κρίση των αεροπαγιτών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η δημοσίευση της απόφασης θα αποτελέσει το έναυσμα για διαδικασίες πλειστηριασμών κατά δεκάδων χιλιάδων  οφειλετών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα