ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

Δάνεια

Τράπεζες: Μονοψήφιος δείκτης κόκκινων δανείων μετά από μία 10ετία

Το σύνολο των κόκκινων δανείων και των τεσσάρων συστιμικών τραπεζών, μειώθηκε κατά 3 δις. ευρώ σε τριμηνιαία βάση, υποχωρώντας στο τέλος Ιουνίου στα 11 δις. ευρώ από 14,1 δις. ευρώ στο τέλος Μαρτίου.

Τράπεζα Alpha Bank

Alpha Bank: Νέα δάνεια 2,7 δισ. ευρώ το 2022

Η ισχυρή ζήτηση για δανεισμό από επιχειρήσεις του εμπορίου, της μεταποίησης, του τουρισμού και των υποδομών αυξάνουν τον στόχο της Alpha Bank για νέα δάνεια το 2022 κατά 500 εκατ. ευρώ. Νωρίτερα ο στόχος για μείωση των κόκκινων δανείων σε μονοψήφιο ποσοστό.

Τράπεζες: Έρχεται "τσουνάμι" πλειστηριασμών το Φθινόπωρο

Τράπεζες: Έρχεται "τσουνάμι" πλειστηριασμών το Φθινόπωρο

Περισσότεροι από 1.500 πλειστηριασμοί θα πραγματοποιούνται σε μηνιαία βάση από τον Σεπτέμβριο και μέχρι τέλος του έτους. Μοναδική προστασία για τα ευάλωτα νοικοκυριά η πλατφόρμα για την α' κατοικία.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Στην Βracebridge Capital πακέτο κόκκινων δανείων 1 δις. ευρώ

Τα συνολικά έσοδα για την ΕΤΕ από το Project Frontier II ανέρχονται περίπου στο 45% της συνολικής λογιστικής αξίας του χαρτοφυλακίου, ύψους 1 δισ. ευρώ. Βελτίωση κεφαλαίων και δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας.

Τράπεζες: Εξετάζεται αύξηση του επιδόματος στέγασης έως 40%

Τράπεζες: Εξετάζεται αύξηση του επιδόματος στέγασης έως 40%

Οικονομικό επιτελείο και τράπεζες, προκειμένου να ελέγξουν πιθανό κύμα κόκκινων δανείων, εξετάζουν την αύξηση του ποσού του επιδόματος στέγασης, ανάλογα με τα δημοσιονομικά περιθώρια, από τα 70 – 210 ευρώ που είναι σήμερα στα 100 – 250.  

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Στο 9% τα κόκκινα δάνεια τον Ιούνιο

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Χρ. Μεγάλου τόνισε στη Γενική Συνέλευση ότι συνεχίζουμε να στηρίζουμε ενεργά τους πελάτες μας, χορηγώντας νέες χρηματοδοτήσεις ύψους €6,5 δισ., υπερβαίνοντας τον στόχο εκταμίευσης νέων δανείων για το 2021. Εφικτή πλέον η διανομή μερίσματος.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης

Alpha Bank: Διπλασιασμός δανείων το 2022

Σύμφωνα με τον κ. Ψάλτη, η χρηματοδότηση της οικονομίας από την Alpha Bank θα διπλασιαστεί το 2022 με αιχμή τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις. Μείωση των κόκκινων δανείων σε μονοψήφιο ποσοστό έξι μήνες νωρίτερα από τον στόχο.

Πολίτες στο κέντρο της Αθήνας

Άγονος ο διαγωνισμός για το μεγαλύτερο πακέτο κόκκινων δανείων στην Ελλάδα

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, αφού ανέλυσε και αξιολόγησε τις δύο προσφορές που υποβλήθηκαν, τις έκρινε μη ικανοποιητικές με το προσφερόμενο τίμημα να είναι ο βασικός λόγος του ναυαγίου.

Τράπεζα της Ελλάδας

ΤτΕ: Αύξηση επιχειρηματικών και μείωση στεγαστικών δανείων το β’ τρίμηνο

Τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά παρέμειναν αμετάβλητα το β΄ τρίμηνο του 2022. Η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια αυξήθηκε, για στεγαστικά μειώθηκε, ενώ για καταναλωτικά παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη.

Ακίνητα στην Αθήνα

Τράπεζες: Μεγάλο επενδυτικό ντέρμπι για πάνω από 83.000 ακίνητα

Θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση των επενδυτών για τα projects Αριάδνη της PQH και Skyline της Alpha Bank. Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον λόγω των εξασφαλίσεων σε ακίνητα Ποιοι δηλώνουν «παρών» και ποια είναι τα χαρακτηριστικά των χαρτοφυλακίων.

Intrum: Είσοδο στην είσπραξη οφειλών μεταξύ επιχειρήσεων

Intrum: Είσοδο στην είσπραξη οφειλών μεταξύ επιχειρήσεων

Έχει συσταθεί εταιρεία με σκοπό την είσπραξη οφειλών μεταξύ επιχειρήσεων. Τέλος Ιουλίου ο επενδυτής για το πακέτο 75 προς πώληση ξενοδοχείων. Ακολουθούν νέες συναλλαγές ομαδοποιημένων κόκκινων δανείων επιχειρηματικών κλάδων.

Τράπεζες

Τράπεζες: Ολοκληρώνεται το Φθινόπωρο ο "Ηρακλής"

Στην τελική ευθεία με νέες τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων ύψους 4,5 δισ. ευρώ έως τον Οκτώβριο μπαίνει ο «Ηρακλής». Συνολικά οι τιτλοποιήσεις για τις οποίες το ελληνικό Δημόσιο παρείχε κρατική εγγύηση αναμένεται να φτάσουν τα 55 δισ. ευρώ.

Καρέ από drone στο Σύνταγμα

ESM: "Παραμένει ευάλωτη" η Ελληνική οικονομία - Οι αστερίσκοι και τα εύσημα

Σήμα κινδύνου για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στην Ελληνική οικονομία εκπέμπει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας στην ετήσια έκθεσή του για το 2021, που εγκρίθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο από τη Σύνοδο του Συμβουλίου Διοικητών του Μηχανισμού.

Κόκκινα δάνεια

Τράπεζες - Servicers: Έντονη ανησυχία για νέα "κόκκινα δάνεια"

Τη μεγαλύτερη ανησυχία συγκεντρώνουν δάνεια αβέβαιης είσπραξης ύψους 6,5 δισ. ευρώ, και οι πρώιμες ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 4 δισ. ευρώ που εμφανίζουν καθυστέρηση έως 90 ημέρες. Τι εκτιμά ο Πρόεδρος της doValue Greece, του μεγαλύτερου εγχώριου Servicer, Θ. Καλαντώνης.

Πολίτες έξω από τράπεζα

Τράπεζες: Καταφύγιο σε σταθερά επιτόκια σπεύδουν να βρουν οι δανειολήπτες

Η επικείμενη άνοδος των επιτοκίων κινητοποιεί τους δανειολήπτες στεγαστικών οι οποίοι σπεύδουν να κλειδώσουν επιτόκιο που σε ποσοστό 95% των νέων συμβάσεων αφορά σταθερό μακράς διαρκείας έως και 20 ετών.

Τράπεζα στην Αθήνα (φωτογραφία αρχείου)

Τράπεζες: Λιγότερο και ακριβότερο το χρήμα για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Ενόψει της αύξησης του βασικού επιτοκίου από την ΕΚΤ, οι τράπεζες αύξησαν τον Απρίλιο κατά περίπου μισή μονάδα τα επιτόκια στα επιχειρηματικά δάνεια ενώ περιόρισαν τις χρηματοδοτήσεις στις ΜμΕ. Ακατανόητη και βιαστική απόφαση σύμφωνα με τις επιχειρήσεις.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: "Φουλ" επίθεση με πωλήσεις τεσσάρων χαρτοφυλακίων κόκκινων δανείων

Η Εθνική Τράπεζα "τρέχει" μέσα στο καλοκαίρι τις πωλήσεις χαρτοφυλακίων κόκκινων δανείων που περιλαμβάνουν ακίνητα, δάνεια ιδιωτών και επιχειρήσεων, συμβάσεις leasing και δραστηριότητες στην Κύπρο.

Alpha Bank

Alpha Bank: Ανοίγει κι άλλο τη "στρόφιγγα" για νέα δάνεια

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank Β. Ψάλτης τόνισε ότι οι εκταμιεύσεις δανείων το α’ τρίμηνο οδηγούν σε προς τα πάνω αναθεώρηση της καθαρής πιστωτικής επέκτασης, με τον νέο στόχο να προβλέπει νέα δάνεια 2,2 δισ. ευρώ, έναντι του αρχικού για 1,5 δισ. ευρώ.

Τράπεζα

Τράπεζες: Μηδενικά τα νέα κόκκινα δάνεια στο εξάμηνο

Όπως είπε χθες στους αναλυτές ο Δ/νων Σύμβουλος της Eurobank Φ. Καραβίας, παρά το αντίξοο περιβάλλον που δημιουργεί προκλήσεις για το διαθέσιμο εισόδημα, η συμπεριφορά των δανειοληπτών δεν δείχνει να έχει αλλάξει.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου

Ποια Ελλάδα θα παραλάβει η επόμενη κυβέρνηση; Τα μαντάτα δεν είναι καλά…

Δεδομένων των πανηγυρικών δηλώσεων του πρωθυπουργού και των υπουργών του, τι θα παραλάβει η επόμενη κυβέρνηση; Δηλαδή, τι θα παραδώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον εαυτό του ή στον Αλέξη Τσίπρα;

Φατσέα - Intrum: Βιώσιμες λύσεις για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων

Φατσέα - Intrum: Βιώσιμες λύσεις για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων

Στην Intrum, τόνισε η Γ. Διευθύντρια, βοηθούμε τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες χρηματοδότησης που υπάρχουν με στόχο, όχι μόνο την αναδιάρθρωση του χρέους τους αλλά την επαναφορά τους σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης

Ακίνητα στην Αθήνα

Πτωχευτικός: Μέχρι τέλος του μήνα ο διαγωνισμός για τον Φορέα Ακινήτων

Ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος έχει ήδη προσληφθεί η Morgan Stanley η οποία και έχει ξεκινήσει τον διάλογο με τους υποψήφιους επενδυτές προκειμένου εν συνεχεία να καθοριστούν οι τελικές λεπτομέρειες των όρων του διαγωνισμού.

Ακίνητα στην Αθήνα

Σε ετοιμότητα οι Servicers για τον κίνδυνο νέων κόκκινων δανείων

Δεν προκύπτει μέχρι στιγμής νέο κύμα κόκκινων δανείων, τονίζουν οι μεγάλοι Servicers που αναμένουν σημαντικά αποτελέσματα από τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Θετικές οι προοπτικές της αγοράς ακινήτων. Σε εγρήγορση ΤτΕ.

Δάνειο

Τράπεζες: Βασικός μοχλός ανάπτυξης τα επιχειρηματικά δάνεια

Τα επιχειρησιακά πλάνα των τραπεζών για το 2022 προβλέπουν καθαρές νέες εκταμιεύσεις έως και 7 δισ. ευρώ, με έμφαση στις νέες χρηματοδοτήσεις προς τις επιχειρήσεις. Ρεαλιστικό σενάριο παρά την γεωπολιτική κρίση.

Ακίνητα

Τράπεζες: Θέμα ημερών ο διαγωνισμός για Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων

Η σχετική προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευτεί ακόμη και μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, ενώ ο Φορέας πρόκειται να αρχίσει τη λειτουργία του 15 μήνες μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού. Οι ενδιαφερόμενοι και οι ενστάσεις.

Τράπεζα της Ελλάδας

Tράπεζες: Εντείνεται η ανησυχία για νέα κόκκινα δάνεια

Οι τράπεζες πλέον ανησυχούν ότι η παρατεταμένη διάρκεια του πολέμου, εντείνει το επίπεδο συναγερμού καθώς η ακρίβεια που θα πλήξει ιδιαιτέρως τα χαμηλότερα εισοδήματα αυξάνει τον κίνδυνο για αθετήσεις πληρωμών και δημιουργία νέων κόκκινων δανείων.

Τράπεζα στην Αθήνα (φωτογραφία αρχείου)

Τράπεζες: Επιστροφή στην ανάπτυξη μετά από 10 χρόνια συρρίκνωσης

Την ετοιμότητα των ελληνικών τραπεζών να χρηματοδοτήσουν την οικονομία το 2022 αναδεικνύουν τα οικονομικά αποτελέσματα του 2021, καθώς ο στόχος της εξυγίανσης των ισολογισμών και των δραστικής μείωσης των κόκκινων δανείων επετεύχθη.

Κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ελλάδα

Τράπεζα Πειραιώς. Καθαρή πιστωτική επέκταση 1,3 δις. το 2022 κυρίως σε επιχειρήσεις

Οι επιχειρηματικοί τομείς που θα χρηματοδοτήσει η Πειραιώς είναι η ενέργεια, το real estate, η μεταποίηση, ο αγροτοδιατροφικός τομέας, ο τουρισμός το εμπόριο και οι μεταφορές. Στο 8% τα κόκκινα δάνεια το 2022. Με ευρωπαϊκά μέτρα ο περιορισμός των επιπτώσεων του πολέμου.

Alpha Bank

Alpha Bank: 2,2 δις νέα δάνεια και μονοψήφιο ποσοστό κόκκινων δανείων το 2022

Η διοίκηση της Alpha Bank παρουσίασε χθες στους διεθνείς επενδυτές τους 5 στόχους για την τριετία 2022 - 2024. Οι νέες χορηγήσεις, τα νέα κόκκινα δάνεια και ο επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Τράπεζες: Αλλαγή στρατηγικής φέρνει η αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία οδηγεί την ΕΚΤ στην απόφαση να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, καθιστώντας τα φετινά business plans των τραπεζών έωλα. Η πρόκληση του πληθωρισμού και τα νέα κόκκινα δάνεια.

Ελληνική οικονομία

"Μάχη" για τα 5,2 δισ. ευρώ κόκκινα δάνεια των bad banks

Η λογιστική αξία του προς πώληση χαρτοφυλακίου διαμορφώνεται στα 5,2 δισ. ευρώ, αλλά σε όρους συνολικής ονομαστικής απαίτησης η αξία φτάνει στα 13,9 δισ. ευρώ και αποτελεί το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο που έχει βγει έως τώρα σε πώληση στην ελληνική αγορά.

Χρήματα

Εταιρείες Διαχείρισης: "Κούρεμα" και ρυθμίσεις για πάνω από 84.000 δάνεια το 2021

Παράλληλα οι Εταιρείες Διαχείρισης κατάφεραν να "πρασινίσουν" και δάνεια ύψους 2,8 δισ. ευρώ τα οποία επανήλθαν ως εξυπηρετούμενα στα υγιή χαρτοφυλάκια των τραπεζών.

Εταιρείες Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων: Οι πλατφόρμες ακινήτων το επόμενο πεδίο μάχης

Εταιρείες Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων: Οι πλατφόρμες ακινήτων το επόμενο πεδίο μάχης

Οι εταιρείες διαχείρισης συστήνουν εταιρείες ακινήτων για να τακτοποιήσουν τον αριθμό των ακινήτων, την κατηγοριοποίησή τους, το στάδιο ωριμότητας για αξιοποίηση. Σημαντικές υπεραξίες με δεδομένη την άνοδο των τιμών. Τι ετοιμάζουν οι doValue, Intrum, Quant και UCI.

Τράπεζα. Φωτο αρχείου.

Τράπεζες: Μαζικό ενδιαφέρον για αναδιαρθρώσεις χρεών μέσω του νέου Πτωχευτικού

Σε προ Covid επίπεδα οι ανακτήσεις κόκκινων δανείων καθώς αποδίδουν οι συναινετικές ρυθμίσεις οφειλών. Άμεσα αποτελέσματα από την πλατφόρμα ρύθμισης οφειλών. Μεγάλο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις για πτώχευση ή εξυγίανση.

Alpha Bank

Alpha Bank: Τελευταίο βήμα πριν την υποχώρηση του Δείκτη κόκκινων δανείων σε μονοψήφιο ποσοστό

Η διοίκηση της Alpha Bank αξιολογεί δύο δεσμευτικές προσφορές για το πακέτων κόκκινων δανείων ύψους 2,2 δις. ευρώ από την αγορά της Κύπρου. Από Cerberus και Bain-Fortress οι προσφορές με φαβορί το πρώτο. Στη doValue πιθανότατα η διαχείριση.

Κατοικίες στην Αθήνα

Τράπεζες: Ξεκινάει τον Φεβρουάριο η λήξη της κρατικής επιδότησης για Γέφυρα 1 και 2

Την ώρα που οι εκτιμήσεις οριοθετούν τα κόκκινα δάνεια της πανδημίας από 10 έως τα 14 δις. ξεκινάει η σταδιακή λήξη της κρατικής επιδότησης για Γέφυρα 1 και 2 και αποκαλύπτεται το αποτύπωμά της στα δανειακά χαρτοφυλάκια.