ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Στην doValue έναντι 160 εκατ. ευρώ πακέτο κόκκινων δανείων 6,1 δισ. ευρώ

Μετά την συμφωνία πώλησης του πακέτου κόκκινων δανείων των 6,1 δισ. ευρώ (project Frontier) στο σχήμα των doValue, Fortress και Bain η Εθνική Τράπεζα μειώνει τον δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της στο 13%, ήτοι στα 3,8 δισ. ευρώ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο του Economist

Ανάπτυξη: Η "αντίστροφη" καταγραφή πραγματικότητας στην κυβερνητική αισιοδοξία

Την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας κατέθεσε στο συνέδριο του Economist ο Πρωθυπουργός. Ωστόσο η δύσκολη πραγματικότητα θέτει σε αμφισβήτηση τις όποιες θετικές προβλέψεις.

Γ. Γεωργακόπουλος: Βιώσιμες λύσεις για τα κόκκινα δάνεια

Γ. Γεωργακόπουλος: Βιώσιμες λύσεις για τα κόκκινα δάνεια

Ο στόχος μας είναι τα υφιστάμενα κόκκινα δάνεια ιδιωτών και επιχειρήσεων να γίνουν εξυπηρετούμενα και να γυρίσουν στις τράπεζες και στην οικονομία, σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ιntrum Hellas μιλώντας στο διεθνές συνέδριο της SmithNovak.

Eurogroup: Τι βλέπουν οι Ευρωπαίοι για την Ελλάδα – Πόσο κρατά η "ασυλία" στη λιτότητα;

Eurogroup: Τι βλέπουν οι Ευρωπαίοι για την Ελλάδα – Πόσο κρατά η "ασυλία" στη λιτότητα;

Διαφωτιστική ήταν η συζήτηση που έγινε στο τελευταίο eurogroup για την πορεία της χώρας αλλά και για όσα έχει μπροστά της ως προκλήσεις. Άκρως αποκαλυπτικά και όσα αναφέρει στη γνώμη του το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

ESM: Υπενθυμίσεις στην Ελλάδα για κέρδη των δανείων, πτωχευτικό και "κόκκινα δάνεια"

Υπενθυμίσεις για την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και δη του πτωχευτικού, αλλά και των ωφελειών που υπάρχουν για την Ελλάδα από την ευνοϊκή χρηματοδότηση μέσω του Μηχανισμού επισημαίνει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) στην ετήσια έκθεση 2020 που ενέκρινε σήμερα το Συμβούλιο Διοικητών του.

Ακίνητα στην Αθήνα

Τράπεζες: Πάγωμα πλειστηριασμών μέχρι την ερχόμενη Άνοιξη για 100.000 ευάλωτα νοικοκυριά

Τι προβλέπει το Σχέδιο της Κυβέρνησης – Τραπεζών προκειμένου να προστατευθεί από τον πλειστηριασμό η πρώτη κατοικία των ευάλωτων νοικοκυριών. Ποια βήματα πρέπει να κάνει ο δανειολήπτης.

Κόσμος έξω από τράπεζα

Μαζικό ενδιαφέρον για την εξωδικαστική ρύθμιση χρεών

Σχεδόν 10.000 αιτήσεις ρύθμισης σε πέντε ημέρες έχουν κατατεθεί στην σχετική πλατφόρμα. Πως γίνεται η ρύθμιση, πως προστατεύονται οι ευάλωτοι από τον πλειστηριασμό. Τα κριτήρια που ορίζουν κάποιον ως ευάλωτο.

Κόσμος έξω από τράπεζα

Πλεονεκτήματα αλλά και αβεβαιότητες για τον νόμο της δεύτερης ευκαιρίας

Την ώρα που το οικονομικό επιτελείο τονίζει ότι ο νέος Κώδικας για την δεύτερη ευκαιρία προσφέρει κούρεμα χρεών και προστασία της α’ κατοικίας, καταγράφονται οι πρώτες ενστάσεις από τράπεζες, φορείς και επιχειρήσεις.

Τράπεζες: Χαμηλότερα κατά 30% από τις αρχικές εκτιμήσεις τα κόκκινα δάνεια της πανδημίας

Τράπεζες: Χαμηλότερα κατά 30% από τις αρχικές εκτιμήσεις τα κόκκινα δάνεια της πανδημίας

Τα οικονομικά αποτελέσματα των τραπεζών για το πρώτο τρίμηνο επιβεβαιώνουν την εκτίμηση του Διευθύνοντος Σύμβουλου της Eurobank Φ. Καραβία ότι τα νέα κόκκινα δάνεια της πανδημίας θα είναι χαμηλότερα κατά 30% από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς

Χρήστος Μεγάλου: Νέα δάνεια 10 δισ. στην οικονομία μέχρι το 2024

Η παρουσίαση των στρατηγικών στόχων της Τράπεζας Πειραιώς στους διεθνείς αναλυτές. Σημαντική επιτυχία η αύξηση κεφαλαίου. Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και η μείωση των κόκκινων δανείων κατά 19 δις. ευρώ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

ΕΚΤ: Δύο ηχηρά καμπανάκια για τις ελληνικές τράπεζες

Πολιτική σχηματισμού σταθερά υψηλών προβλέψεων παρά το μικρότερο κύμα κόκκινων δανείων λόγω της πανδημίας ζητά από τις ελληνικές τράπεζες η ΕΚΤ, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα "φούσκα" την τεράστια ρευστότητα στις αγορές καθώς τα νέα δάνεια προς την οικονομία είναι ελάχιστα.

Κτίριο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

Χαμηλώνει και άλλο ο λογαριασμός των κόκκινων δανείων της πανδημίας

Η υιοθέτηση των Προγραμμάτων Γέφυρα Ι και ΙΙ και των προγραμμάτων step up, δημιουργούν σαφώς πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις για το ύψος των κόκκινων δανείων της πανδημίας και δημιουργούν συνθήκες περαιτέρω στήριξης των ΜμΕ.

Κόκκινα δάνεια

Άνοιξε ο δρόμος για κούρεμα δανείων σε πληττόμενες από τον κορονοϊό επιχειρήσεις

Τα μεγάλα οφέλη της συμφωνίας για τις επιχειρήσεις – δανειολήπτες και η παρασκηνιακή επικράτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί της ΕΚΤ. Κεραυνός εν αιθρία για τις τράπεζες που ανησυχούν για έκρηξη του ηθικού κινδύνου

Γιώργος Ζαββός - Klaus Regling

Πτωχευτικό και κόκκινα δάνεια στο "μενού" της συνάντησης Ζαββού - Regling

Οι μεταρρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα και ο νέος πτωχευτικός νόμος βρέθηκαν επί τάπητος σε συνάντηση που είχαν σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, κ. Γιώργος Ζαββός με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), κ. Klaus Regling.

Ο επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Αντρέα Ενρία

Ενρία: Σημαντική μείωση των κόκκινων δανείων από τις ελληνικές τράπεζες

Ο επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Κάλεσε τις ελληνικές τράπεζες να συνεχίσουν τη δουλειά και να ολοκληρώσουν τις συμφωνίες για την περαιτέρω μείωση των "κόκκινων" δανείων, σημειώνοντας ότι θα έχουν την στήριξη της ΕΚΤ.

ΑΚΙΝΗΤΑ

Έρχεται "τσουνάμι" πλειστηριασμών από τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης

Τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης θα επιχειρήσουν να καλύψουν το "χαμένο έδαφος" στις ανακτήσεις οφειλών από το πολύμηνο "πάγωμα" των πλειστηριασμών. Τον Μάιο οι πρώτοι πλειστηριασμοί από Σεπτέμβριο ο μεγάλος όγκος.

Κόσμος έξω από τράπεζα

Τράπεζες: Σπεύδουν στις αγορές το 2021 με εκδόσεις 3,5 δισ. ευρώ

Η υποχρέωση των εποπτικών αρχών και η θετική χρονική συγκυρία ανοίγουν ορθάνοικτα τον δρόμο των ελληνικών τραπεζών για τις αγορές. Την αρχή κάνει σήμερα η Eurobank με την έκδοση ομολόγων 500 εκατ. ευρώ.

Κόκκινα δάνεια

Έρχεται ρύθμιση για 40.000 δανειολήπτες του Νόμου Κατσέλη

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δρομολογεί την εκδίκαση όλων των εκκρεμών αιτήσεων εντός του 2021. Έρχεται ρύθμιση για τις περιπτώσεις τους δεν εκδικάστηκαν λόγω πανδημίας και αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Η ατζέντα της τηλεδιάσκεψης με τους θεσμούς

Όλα τα κρίσιμα ζητήματα που θα καθορίσουν την επόμενη ημέρα για το εγχώριο πιστωτικό σύστημα απασχόλησαν την χθεσινή τηλεδιάσκεψη Θεσμών – Τραπεζών. Ψηλά στην ατζέντα μορατόρια, κόκκινα δάνεια, Γέφυρα ΙΙ και Πτωχευτικός

Τράπεζες: Πώς "πρασινίζουν" τα δάνεια που βγάνουν από τα μορατόρια

Τράπεζες: Πώς "πρασινίζουν" τα δάνεια που βγάνουν από τα μορατόρια

Με μαζικές ρυθμίσεις και ειδικά προγράμματα οι τράπεζες κρατάνε «πράσινο» το 85% των δανείων που εξέρχονται από τα μορατόρια με αποτέλεσμα τα κόκκινα της πανδημίας να υποχωρούν κάτω από τα 5 δις.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: στον SSM οι στόχοι για τα κόκκινα δάνεια της τριετίας

Οι διοικήσεις των συστημικών τραπεζών καταρτίζουν τα επικαιροποιημένα σχέδια με τους στόχους μείωσης των κόκκινων δανείων τους κατά την τριετία 2021-23 και θα τα αποστείλουν στον SSM μέχρι τέλος Απριλίου

Παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα

Ιδιωτικό χρέος, ψηφιακή μετάβαση, πρόσβαση σε χρηματοδότηση - Οι "νάρκες" των νέων ανισοτήτων

Στη στήριξη των ΜμΕ αλλά και τη διαχείριση των χρεών στάθηκαν οι ομιλητές κατά τη διαδικτυακή εκδήλωση - συζήτηση με τίτλο «Οικονομία - Ανάπτυξη - Κοινωνική Συνοχή - Ο Δρόμος της Επανεκκίνησης» κατά την οποία παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα το σχέδιο για την επόμενη μέρας μετά την πανδημία.

Τράπεζες: Την παράταση του "Ηρακλή" ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Τράπεζες: Την παράταση του "Ηρακλή" ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο "Ηρακλής ΙΙ" στοχεύει σε περαιτέρω απομείωση των ΜΕΔ των ελληνικών τραπεζών κατά το ποσό των 30 – 32 δισ. ευρώ, δηλαδή σε επίτευξη μονοψήφιου ποσοστού ΜΕΔ και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, ήδη από το τρέχον έτος. Τι δήλωσε ο Γ. Ζαββός

Τράπεζα

Τράπεζες: Σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες η μερίδα του λέοντος των κόκκινων δανείων

Περισσότερα από τα μισά κόκκινα δάνεια που έχουν απομείνει στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών είναι επιχειρηματικά, το 1/3 περίπου στεγαστικά και το υπόλοιπο καταναλωτικά δάνεια.

Γιάννης Στουρνάρας.

Τράπεζες: Ηχηρό καμπανάκι Στουρνάρα για αναβαλλόμενο φόρο και νέα κόκκινα δάνεια

Σύσταση του κεντρικού τραπεζίτη για εναλλακτική λύση στο ζήτημα του αναβαλλόμενου φόρου των τραπεζών εφόσον δεν υιοθετηθεί η πρόταση για bad bank. Οι συνέπειες της πανδημίας, το ύψος των νέων κόκκινων δανείων και ο Ηρακλής ΙΙ. 

Γυναίκα με μάσκα περνάει έξω από την τράπεζα της Ελλάδος

Πρόγραμμα Γέφυρα: "Σανίδα σωτηρίας" για τράπεζες και επιχειρήσεις

Πώς τα προγράμματα Γέφυρα ι και ΙΙ προσφέρουν βαθιά ανάσα σε τράπεζες και επιχειρήσεις. 2 δις. λιγότερα κόκκινα δάνεια για τις τράπεζες - ευκαιρία επιστροφής στην κανονικότητα για τις επιχειρήσεις.

Τράπεζες: Ο κομβικός ρόλος στη διανομή των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης

Τράπεζες: Ο κομβικός ρόλος στη διανομή των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης

Συστήνεται ο «Υπερ – Τειρεσίας» και θα παρακολουθεί την πιστοληπτική συμπεριφορά επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Τα κριτήρια δανεισμού, οι επιχειρήσεις και τα σχέδια που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Το αποτύπωμα της πανδημίας στα χαρτοφυλάκια δανείων

Πλήρη και αναλυτική εικόνα των συνεπειών της πανδημίας στα χαρτοφυλάκια δανείων τους, έδωσαν στους διεθνείς επενδυτές οι τέσσερις τραπεζίτες. Με όπλο την ενθαρρυντική εικόνα ετοιμάσουν την στρατηγική μείωσής τους σε μονοψήφιο ποσοστό.

Στιγμιότυπο από το Σύνταγμα εν μέσω lockdown

Πακέτο στήριξης: Παρατείνεται το "κούρεμα" στα ενοίκια, επίσπευση καταβολών Φεβρουαρίου - Μαρτίου για ιδιοκτήτες

Νέα μέτρα στήριξης ανακοίνωσαν το μεσημέρι οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας. Έρχεται διπλή καταβολή για τα "κουρεμένα" ενοίκια και αναστέλλεται η πληρωμή δόσεων φορολογικών ρυθμίσεων από τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Άνθρωποι με μάσκα έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος

SSM: Αυστηρές συστάσεις στις τράπεζες για κόκκινα δάνεια και κερδοφορία

Όπως σημειώνει ο επικεφαλής του SSM κ. Α. Ενρία στην ετήσια έκθεση του, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις τράπεζες την περίοδο της πανδημίας είναι η αντιμετώπιση των υφιστάμενων κόκκινων δανείων και η αντιμετώπιση δημιουργίας νέων.

Ακίνητα στην Αθήνα

Τράπεζες: έκρηξη ενδιαφέροντος για νεόδμητα και μεγαλύτερα ακίνητα, πολυτελή γραφεία και αποθήκες

Οι τράπεζες αναλύουν τις προοπτικές της αγοράς και τα νέα δεδομένα που διαμόρφωσε στην αγορά ακινήτων η πανδημία. Γιατί οι τιμές θα κινηθούν ανοδικά. Που στρέφεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των επενδυτών.

Κόκκινα δάνεια: Θετική η EKT στην παράταση του σχεδίου "Ηρακλής"

Κόκκινα δάνεια: Θετική η EKT στην παράταση του σχεδίου "Ηρακλής"

Αξιοσημείωτη χαρακτήρισε την πρόοδο των ελληνικών τραπεζών στην αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων το μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ (SSM) Εlizabeth McCaul. Θετική επίσης και η αναμόρφωση του Πτωχευτικού Κώδικα αν και τα κόκκινα δάνεια θα αυξηθούν πανευρωπαϊκά εξαιτίας της πανδημίας.

Κλειστές επιχειρήσεις

Γέφυρα 2: Από τις 15 Απριλίου οι αιτήσεις υπαγωγής για 120.000 επιχειρήσεις

Ολοκληρώνονται οι διαπραγματεύσεις με του Θεσμούς για το πρόγραμμα "Γέφυρα 2" που θα καλύψει ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις με τζίρο έως 50 εκατ. Στις 15 Απριλίου θα ανοίξει για αιτήσεις η ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Λογότυπο της Τράπεζας Πειραιώς.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Τράπεζα Πειραιώς: Οι 45 μέρες για την αλλαγή σελίδας

Μπαράζ επαφών της διοίκησης με ξένους επενδυτές. Το χρονοδιάγραμμα της αύξησης κεφαλαίου μέχρι τις αρχές Μαΐου. Στόχος η μείωση των κόκκινων δανείων της τράπεζας στο 3% μέσα στους επόμενους 12 μήνες.