news 24/7

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

Alpha Bank

Alpha Bank: Ολοκληρώνεται μια από τις μεγαλύτερες τιτλοποίησεις κόκκινων δανείων στην Ευρώπη

Μέσα στην εβδομάδα η αίτηση στον Ηρακλή και για το 3ο SPV του Galaxy ενώ πιθανότητα την ερχόμενη Δευτέρα θα κατατεθούν και τρεις τουλάχιστον δεσμευτικές προσφορές. Σε καλό κλίμα η μετακίνηση προσωπικού στη Cepal.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Η στρατηγική μείωσης των κόκκινων δανείων κατά 50% μέχρι το τέλος του 2021

Μετά την πώληση του κόκκινου χαρτοφυλακίου στην Κύπρο, ακλουθεί άμεσα η συμφωνία για τη Ρουμανία, η τιτλοποίηση Frontier ύψους 6,3 δισ. ευρώ και η ένταξή της στον «Ηρακλή». Προς πώληση και δάνεια εταιρειών.

Το κτήριο της Εθνικής τράπεζας στην οδό Σταδίου

ΕΤΕ: Συμφωνία με Bain Capital για "κόκκινα" δάνεια στην Κύπρο

Το Bain Capital, μετά με το χαρτοφυλάκιο Icon, αποκτά το "κόκκινο" χαρτοφυλάκιο της ΕΤΕ στην Κύπρο και ακολουθεί άμεσα η συμφωνία για ένα ακόμη στη Ρουμανία. Η ανακοίνωση της ΕΤΕ για τα κυπριακά NPLs.

Γενική άποψη της Αθήνας με σπίτια

Πτωχευτικός: Δικλείδες ασφαλείας που θα μπλοκάρουν τους κακοπληρωτές ζητούν οι Εταιρείες Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων

Πρόσθετες δικλείδες για την ένταξη των φυσικών και νομικών προσώπων στον εξωδικαστικό μηχανισμό ζητούν οι Εταιρείες Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων. Αναμένεται η παρέμβαση των τραπεζών.

Το ελληνικό κοινοβούλιο

Τράπεζες: καταθέτουν σήμερα στη Βουλή τις ενστάσεις τους για το νέο Πτωχευτικό

Επί τάπητος τίθεται σήμερα στη Βουλή ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας όπου Τράπεζες και Διαχειριστές Κόκκινων Δανείων, θα διατυπώσουν ενστάσεις και προτάσεις προκειμένου να περιοριστεί η περίμετρος όσων μπορούν να κάνουν χρήση εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Ελληνική σημαία και σημαία της Ευρωπαιϊκής Ένωσης κυματίζουν στο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδας

ΤτΕ: Ολοκληρώνονται τα τετ α τετ Στουρνάρα - τραπεζιτών για την BadBank

Κλείνει αύριο ο κύκλος των κατ’ ιδίων παρουσιάσεων της BadBank από τον Γ. Στουρνάρα προς τις διοικήσεις των τραπεζών. Σε θετικό κλίμα οι συναντήσεις. Κλειστά κρατά ακόμη τα χαρτιά της η Κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΒΕΑ, Παύλος Ραβάνης

Ραβάνης: "Ο νέος πτωχευτικός κώδικας δεν προστατεύει τις μικρές επιχειρήσεις"

Κατά τη συνάντηση της διοίκησης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, ο πρόεδρος Παύλος Ραβάνης τόνισε ότι δεν δίνεται ουσιαστική λύση για την αποπληρωμή των δανείων.

Alpha Bank

Τραπεζίτες: Κάτω από 5 δισ. τα κόκκινα δάνεια του κορονοϊού – Στη σωστή κατεύθυνση η BabBank της ΤτΕ

Τους λόγους για τους οποίους το νέο κύμα κόκκινων δανείων θα είναι διαχειρίσιμο ανέλυσαν οι διοικήσεις των τεσσάρων συστιμικών τραπεζών. Διπλάσιες οι επιχειρήσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το β’ γύρο των προγραμμάτων ρευστότητας.

Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Στα χέρια της κυβέρνησης η πρόταση για BadBank

Η παρουσίαση του σχεδίου της ΤτΕ έρχεται την ώρα που κορονοϊός πιέζει για τη διερεύνηση όλων των πιθανών λύσεων για τη μείωση των κόκκινων δανείων των τραπεζών εφόσον αυτές είναι εφαρμόσιμες.

Τράπεζα της Ελλάδος

Πιέσεις στους Θεσμούς για παράταση του Προγράμματος Γέφυρα

Με ποια επιχειρήματα επιχειρεί η κυβέρνηση να αποσπάσει το «ναι» των θεσμών για παράταση του Προγράμματος Γέφυρα. Ποιες κατηγορίες δανειοληπτών αν και έχουν τις προϋποθέσεις να υποβάλουν αίτηση, δεν μπορούν για «τεχνικούς λόγους».

Πολίτες με μάσκες σε νησί του Αιγαίου.

Τράπεζες: Μέσα στον Οκτώβριο η καταβολή της επιδότησης επιτοκίου στεγαστικών δανείων

"Το Δημόσιο θα είναι άμεσα έτοιμο να επιδοτήσει όσους δανειολήπτες εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Γέφυρα, στην προσπάθεια τους να προστατεύσουν την πρώτη τους κατοικία", δηλώνουν τραπεζικά στελέχη.

Ουρά έξω από υποκατάστημα τράπεζας.

ΑΔΜΗΕ: Ομολογιακό 400 εκατ. από Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς

Η Χρηματοδότηση είναι μακροπρόθεσμου ορίζοντα και θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων και για την κάλυψη των επιχειρηματικών της σκοπών Δηλώσεις Καραμούζη και Βρεττού.

Άνδρας με προστατευτική μάσκα για τον κορονοϊό σε δρόμο της Αθήνας

Τράπεζες: Πόσο θα μειωθούν τα κόκκινα δάνεια την επόμενη διετία

Τι θα αναφέρουν τα Business Plans που θα καταθέσουν μέχρι την άλλη Τετάρτη οι τέσσερις συστημικές τράπεζες στον SSM. Ποιες παραδοχές θα ληφθούν υπ’ όψιν. Οι επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου και οι στόχοι για τα επόμενα χρόνια.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Σε διαφορετική γραμμή με την ΤτΕ για το νέο Πτωχευτικό νόμο

Αποστάσεις από τις θέσεις των τραπεζών για τις εκτιμώμενες επιπτώσεις του νέου Πτωχευτικού Κώδικα στη δημιουργία νέων κόκκινων δανείων, πήρε χθες ο Γ. Στουρνάρας. Τι φοβούνται οι τράπεζες

Τράπεζες: Νέα κόντρα με την κυβέρνηση για τον Πτωχευτικό Κώδικα

Τράπεζες: Νέα κόντρα με την κυβέρνηση για τον Πτωχευτικό Κώδικα

Υπόμνημα το οποίο συνοδεύεται από σχετική μελέτη της Deloitte και αποτυπώνει τον κίνδυνο δημιουργίας νέων «κόκκινων» δανείων από την εφαρμογή του νέου πτωχευτικού Κώδικα, έστειλε στο ΥΠΟΙΚ η ΕΕΤ.

Εργαζόμενοι εταιρείας (φωτογραφία αρχείου)

UCI Greece: Νέες επενδύσεις στην Ελλάδα

Η UCI Greece εκτός από την διαχείριση δανείων εισέρχεταιδυναμικά και στο χώρο του Real estate φέρνοντας στην ελληνική αγοράεξειδικευμένη εταιρεία. Σύντομα στην Ελλάδα και άλλες θυγατρικές του Ομίλου Santader

"Ουρά" πολιτών με μάσκες στην Αθήνα.

Πρόγραμμα Γέφυρα: Εκτός οι περυσινές αγορές κατοικίας και οι αγρότες

Ολιγοήμερη παράταση του Προγράμματος Γέφυρα, προκειμένου να λάβουν τα απαιτούμενα φορολογικά στοιχεία χιλιάδες δανειολήπτες που, αν και έχουν όλες τις προϋποθέσεις, αδυνατούν να υποβάλουν αίτηση, εξετάζει η κυβέρνηση.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: 3 δισ. νέα δάνεια στην Ενέργεια την επόμενη τριετία

Μέχρι στιγμής η Εθνική Τράπεζα έχει χορηγήσει δάνεια και εγκεριμένα όρια ύψους άνω των 4 δισ. ευρώ στην κλάδος της Ενέργεια, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι είναι η κυρίαρχη τράπεζα στο χώρο.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Επιταχύνει την μείωση των κόκκινων δανείων

Στην Intrum το 30% των ομολόγων ενδιάμεσης (mezzanine notes) και χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (junior notes) της τιτλοποίησης μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων ύψους περίπου €1,9 δισ. με την ονομασία "Phoenix".

Γυναίκα περνάει έξω από κλειστή τράπεζα στην Αθήνα

Τράπεζες: Γιατί θέλουν επανεκκίνηση των πλειστηριασμών το φθινόπωρο

Μοχλό πίεσης προκειμένου να πιέσουν τους οφειλέτες να ενταχθούν στο πρόγραμμα Γέφυρα και να εντοπίσουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, θεωρούν την επανεκκίνηση των πλειστηριασμών οι τράπεζες. Ο ρόλος στην προσπάθεια μείωσης των κόκκινων δανείων.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τράπεζες: Δίκοπο μαχαίρι τα κόκκινα δάνεια του τουρισμού

Το δίκτυ προστασίας της κυβέρνησης αποτρέπει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου τον εφιάλτη της έκρηξης των κόκκινων δανείων του τουρισμού αλλά δυσκολεύει την προσπάθεια εξυγίανσης των τραπεζών.

Σπίτια στην Αθήνα

Τράπεζες: Τελευταία ευκαιρία για τους δανειολήπτες το Πρόγραμμα Γέφυρα

Οι διοικήσεις των τραπεζών παίρνουν δραστικές πρωτοβουλίες με στόχο να διευκολύνουν τόσο τους πελάτες τους αλλά και να ανακόψουν ένα νέο ορατό κύμα κόκκινων δανείων. «Φωτιά παίρνουν» τα call centers

Λογότυπο της Τράπεζας Πειραιώς.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Αίτηση από την τράπεζα Πειραιώς για ένταξη στο πρόγραμμα "Ηρακλής"

Η αίτηση αφορά την τιτλοποίηση δανείων της Τράπεζας Πειραιώς, συνολικής λογιστικής αξίας 1,9 δισ. ευρώ, προκειμένου να δοθεί η εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου στις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα και Πειραιώς: Δεν φοβήθηκαν τον κορονοϊό στο β’ τρίμηνο

Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς σχημάτισαν σημαντικά λιγότερες προβλέψεις στο β’ τρίμηνο. Απέδωσαν την συγκεκριμένη στρατηγική στα μορατόρια που είναι σε ισχύ καθώς και στο γεγονός ότι η οικονομία δείχνει να ανακάμπτει.

Alpha Bank

Alpha Bank: Πιο κοντά στο στόχο μείωσης των κόκκινων δανείων στο 13%

Η Alpha Bank κατέθεσε χθες αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων "Ηρακλής" για το μεγαλύτερο μέρος του project Galaxy. Τι λέει η τράπεζα για τις συζητήσεις με τους τέσσερις επενδυτές της sortlist.

Ακίνητα στην Αθήνα.

Πρόγραμμα "Γέφυρα": Άνοιξε η πλατφόρμα για την επιδότηση - Όλη η διαδικασία

Σε λειτουργία η πλατφόρμα του προγράμματος "Γέφυρα" για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πώς μπορούν να κάνουν την αίτηση. Δείτε παραδείγματα.

Χρήματα

Τράπεζες: "Θερινός" συνωστισμός για τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων

Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα ετοιμάζονται να στείλουν τις επόμενες μέρες Συμβάσεις εμπιστευτικότητας για διαγωνισμούς τιτλοποίησης τριών χαρτοφυλακίων κόκκινων δανείων.

Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα

Παγκρήτια Τράπεζα: Επέκταση της αναστολής δόσεων δανείων προς ιδιώτες έως τέλος του έτους

Συνολικά η Παγκρήτια Τράπεζα έχει θέσει σε αναστολή δανειακές συμβάσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ, ενώ θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες προκειμένου να παρέχει υποστήριξη στους πελάτες της.

Σταϊκούρας: Την Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση δόσεων στεγαστικών δανείων

Σταϊκούρας: Την Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση δόσεων στεγαστικών δανείων

Ο Χρήστος Σταϊκούρας ενημέρωσε για το άνοιγμα της πλατφόρμας επιδότησης των κόκκινων δανείων και κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για τον τρόπο εξόφλησης αναδρομικών.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Intrum: Χτυπά όλα τα projects κόκκινων δανείων που θα βγουν στην αγορά

Η Intrum θα έχει κομβικό ρόλο στις δύο τιτλοποιήσεις που δρομολογεί η Τράπεζα Πειραιώς, από την οποία θα αποκτήσει και το projectIris ενώ θα διεκδικήσει και τη διαχείριση των τιτλοποιήσεων της Εθνικής Τράπεζας συνολικού ύψους 7 δισ. ευρώ.

Fitch Ratings

Fitch: Διατηρεί την ελληνική οικονομία στο ΒΒ - Βλέπει ύφεση 7,9% του ΑΕΠ

Ο οίκος Fitch αναμένει η ελληνική οικονομία να συρρικνωθεί κατά 7,9% το 2020. Ο ρυθμός της ανάκαμψης είναι πολύ αβέβαιος και υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι για τις προβλέψεις, ειδικά σε περίπτωση νέου κύματος κορονοϊού.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΤτΕ: Προχωράει την λύση Bad Bank μέχρι το φθινόπωρο

Ο Διοικητής της ΤτΕ σε συνεργασία με τους συμβούλους εξετάζουν αναλυτικά όλες τις πτυχές της υπό διαμόρφωσης πρότασης και σύντομα θα είναι σε θέση να απαντήσουν σε όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες για την υλοποίηση της πρότασης.

Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Στουρνάρας

Συγκρατημένα απαισιόδοξος ο Ντε Γκίντος, αισιοδοξία από Στουρνάρα και Σταϊκούρα για την μετά κορονοϊό εποχή

Η αισιοδοξία για την επόμενη μέρα του κορονοϊού από το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και τον υπουργό οικονομικών συνάντησε την… συγκρατημένη απαισιοδοξία του αντιπρόεδρου της ΕΚΤ, κ. Λουίς Γκίντος

Χαρτονομίσματα του ευρώ

Τράπεζες: Σε ποιους κλάδους καταγράφονται τα περισσότερα κόκκινα δάνεια

Εστίαση, Πληροφορική και Μέσα Ενημέρωσης είναι οι κλάδοι με τα περισσότερα κόκκινα δάνεια για το 2019 σύμφωνα με την ΤτΕ. Λιγότερες προβλέψεις σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μ.ο.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τράπεζα Ελλάδος: Ανάγκη για επιπλέον ενέργειες για τα κόκκινα δάνεια

Άμεση προτεραιότητα η αντιμετώπιση του προβλήματος των NPEs που αναμένεται να αυξηθούν λόγω πανδημίας. Πρόταση για δημιουργία bad bank επεξεργάζεται η ΤτΕ. Πώς θα καλυφθούν οι ζημιές.

Σπίτια στην Αθήνα.

Πρώτη κατοικία: Ετοιμάζεται κυβερνητική πρόταση για κάλυψη μόνο των οικονομικά ευάλωτων

Οι θεσμοί ζήτησαν να τεθούν κριτήρια προκειμένου το Πρόγραμμα – γέφυρα να καλύψει τους οικονομικά ευάλωτους κι όχι να επωφεληθούν πολίτες με οικονομική άνεση. Τις επόμενες μέρες η πρόταση της κυβέρνησης

Η πρώτη κατοικία στο προσκήνιο

Τράπεζες: Κρίνεται η προστασία της α΄ κατοικίας

Για την πρώτη κατοικία, το υπ. Οικονομικών προτείνει η επιδότηση της δόσης του στεγαστικού δανείου να καλύψει όλα τα νοικοκυριά που πλήττονται από την κρίση, ενώ οι θεσμοί ζητούν κάλυψη μόνο των ευάλωτων κατηγοριών.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Τηλεδιάσκεψη των διοικήσεων με τους Θεσμούς

Ο νέος πτωχευτικός κώδικας, η εξέλιξη των κόκκινων δανείων και η πορεία της αναστολής των δόσεων δανείων λόγω κορονοϊού θα αποτελέσει την ατζέντα της σημερινής τηλεδιάσκεψης των τραπεζιτών με τους Θεσμούς.

Πολίτης με χρήματα στο χέρι

Γιατί οι τράπεζες δεν ανησυχούν για το νέο κύμα κόκκινων δανείων

Ποιες κινήσεις των τραπεζιτών δείχνουν ότι το νέο κύμα κόκκινων δανείων δεν τους ανησυχεί. Τα νέα πλάνα μείωσης των κόκκινων δανείων που ετοιμάζουν για τον SSM, η παράταση στα μορατόρια, οι ΑΜΚ και οι προβλέψεις

Πρώτη κατοικία

Τράπεζες: Την άλλη εβδομάδα τα σπουδαία για πτωχευτικό και προστασία πρώτης κατοικίας

Όλα θα κριθούν την άλλη εβδομάδα όταν και η διαπραγμάτευση κυβέρνησης θεσμών μεταφερθεί στο κορυφαίο επίπεδο καθώς οι διαφορές είναι τέτοιες που μόνο με πολιτική λύση μπορούν να κλείσουν

Κόκκινα δάνεια

Τράπεζες: μειώνουν κατά 25 δισ. τα κόκκινα δάνεια μέχρι τέλος του έτους

Μετά την αναμενόμενη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κατά 70% περίπου από τα ιστορικά υψηλά, έως και τους πρώτους μήνες του 2021, το εγχώριο τραπεζικό σύστημα θα είναι πλέον κοντά στον στόχο για μονοψήφιο δείκτη