news 24/7

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

Κόκκινα δάνεια

Τράπεζες: μειώνουν κατά 25 δισ. τα κόκκινα δάνεια μέχρι τέλος του έτους

Μετά την αναμενόμενη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κατά 70% περίπου από τα ιστορικά υψηλά, έως και τους πρώτους μήνες του 2021, το εγχώριο τραπεζικό σύστημα θα είναι πλέον κοντά στον στόχο για μονοψήφιο δείκτη

Η τράπεζα της Eurobank

Eurobank: Δάνειο 400 εκατ. στον ΑΔΜΗΕ για τη διασύνδεση Κρήτης - Αττικής

Το κοινό ομολογιακό δάνειο έχει διάρκεια αποπληρωμής δέκα χρόνια και δυνατότητα τμηματικών αναλήψεων σύμφωνα με την πορεία υλοποίησης της διασύνδεσης. Tο έργο θα υλοποιηθεί και με τη χρήση ιδίων κεφαλαίων ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Πάολο Τζεντιλόνι

Τζεντιλόνι: Προτεραιότητα για την Ελλάδα η αύξηση των επενδύσεων

"Οι κανόνες θα είναι κοινοί, αλλά η Ελλάδα θα έχει μεγάλη πρόκληση να απορροφήσει έγκαιρα τους πόρους από το ταμείο ανάκαμψης", είπε σήμερα ο επίτροπος αρμόδιος για οικονομικά θέματα, Πάολο Τζενιτλόνι, ο οποίος έθεσε ως προτεραιότητα την αύξηση των επενδύσεων.

Βουλή των Ελλήνων (ΦΩΤΟ Αρχείου)

Τράπεζες: Εντείνεται το "μπρα ντε φερ" Στουρνάρα – Ζαββού για την ανάγκη δημιουργίας Bad Bank

«Δεν είναι της παρούσης καθώς υπάρχουν δύο μεγάλα προβλήματα που καθιστούν αδύνατον να δημιουργηθεί» εκτίμησε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Γ. Ζαββός. "Επιτακτική η ανάγκης της", επιμένει ο Γ. Στουρνάρας

Στιγμιότυπο από την ετήσια Γενική τακτική Συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας (Φωτογραφία αρχείου)

Π. Μυλωνάς: Στα 3,5 δισ. οι εκταμιεύσεις δανείων για το 2020- Κάτω του 15% τα κόκκινα δάνεια

Δέσμευσή μας είναι η στήριξη της οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κατά την διάρκεια της Γ.Σ των μετόχων. Τα επιτεύγματα και οι στόχοι του Ομίλου.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Ο κορονοϊός απορρύθμισε τον μηχανισμό μείωσης των κόκκινων δανείων

Με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς κινήθηκαν, σύμφωνα με την ΤτΕ, το πρώτο τρίμηνο του 2020 τόσο οι ρυθμίσεις κόκκινων δανείων όσο και η μείωση του αποθέματος. Φόβος για νέο κύμα κόκκινων δανείων.

ALPHA BANK

Alpha Bank: Ολοκληρώνεται με ταχείς ρυθμούς η στρατηγική μείωσης των κόκκινων δανείων

Με αποφασιστικά βήματα η διοίκηση της Alpha Bank ολοκληρώνει την εξυγίανση του ισολογισμού της. Κλείνει η μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου Neptune, ακολουθεί το Galaxy και μεταβιβάζεται η Cepal με προίκα όλα τα κόκκινα δάνεια της τράπεζας

ΑΘΗΝΑ-Ανοιχτές από σήμερα οι τράπεζες. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις για τους "αποκλεισμένους" των τραπεζών

Υπερψηφίστηκε χθες το νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις και πλέον μικρές επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενοι και άνεργοι που ήταν αποκλεισμένοι από τον τραπεζικό δανεισμό αποκτούν πρόσβαση σε ρευστότητα

Δάνειο

Τράπεζες: "Πάγωσαν" δάνεια ύψους 17 δισ. ευρώ

Δάνεια άνω των 17 δισ. ευρώ έχουν υπαχθεί στα μέτρα αναστολής καταβολής δόσεων από τις τράπεζες. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα στεγαστικά με το θέμα της κρατικής επιδότησης να απασχολεί τις επόμενες μέρες τους Θεσμούς

ΤΡΑΠΕΖΑ ATTICA BANK (EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Attica Bank: Ζημιές 11,1 εκατ. στο τρίμηνο

Η διοίκηση της τράπεζας προχώρησε στην αναγνώριση σημαντικού ύψους προβλέψεων πιστωτικού κινδύνου στην τρέχουσα περίοδο. Στο 14,3% ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας

ΤΡΑΠΕΖΑ  ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΗΜΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Πρόσληψη συμβούλων για πώληση κόκκινων δανείων 7 δισ.

Η Πειραιώς σχεδιάζει να ολοκληρώσει τις συναλλαγές τιτλοποίησης των δυο δανειακών χαρτοφυλακίων έως τις αρχές του 2021, ανέφεραν τρεις πηγές στο Reuters. Στα 250-300 εκατ. ευρώ εκτιμάται το τίμημα.

Ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γιώργος Χαντζηνικολάου

Τραπεζίτες: Ρευστότητα 15-20 δισ. στην Οικονομία - Διαχειρίσιμο το πρόβλημα των κόκκινων δανείων

Την διαβεβαίωση ότι οι τράπεζες θα στηρίξουν την ανάκαμψη της οικονομίας έδωσαν οι Πρόεδροι της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank, κ.κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου και Γιώργος Ζανιάς.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός

Ζαββός: Μείωση των κόκκινων δανείων κατά 30 δισ. στο τέλος του 2020

Ο κ. Ζαββός εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του 2020 θα έχουν ενταχθεί στον Ηρακλή και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, μειώνοντας έτσι κόκκινα δάνεια ύψους 30 δισ. ευρώ από τα χαρτοφυλάκιά τους.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Ανάκαμψη της οικονομίας και μείωση φόρων οι στόχοι για το επόμενο διάστημα

Παραγωγικό κενό, οικονομική ανάκαμψη και συνέχιση του προγράμματος μείωσης φόρων έθεσε ως στρατηγικούς στόχους για το επόμενο διάστημα ο υπουργός οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Εθνική Τράπεζα: Πολλαπλά οφέλη από την πρώτη πώληση χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων

Πολλαπλά οφέλη από την πώληση του χαρτοφυλακίου Icon, την πρώτη συναλλαγή πώλησης χαρτοφυλακίου NPLs που ολοκληρώθηκε πανευρωπαϊκά εν μέσω κορονοϊού, αποκομίζει η Εθνική Τράπεζα.

Εθνική Τράπεζα

Τράπεζες: Οι μαζικές ρυθμίσεις αναχαιτίζουν το κύμα κόκκινων δανείων

Η διαχειρίσιμη αύξηση των κόκκινων δανείων επιβεβαιώνει την πολιτική των μαζικών ρυθμίσεων εν μέσω πανδημίας και αναδεικνύει την αποτελεσματικότητα των εργαλείων που υπάρχουν για την εξυγίανση των ισολογισμών.

Ο Μιχάλης Σάλλας (Αρχείο)

Μιχάλης Σάλλας: Παρά την ύφεση η οικονομία θα εκτοξευτεί

Ο έμπειρος τραπεζίτης μιλώντας στο Delphi Forum χαρακτήρισε διαχειρίσιμα τα νέα κόκκινα δάνεια που θα προκύψουν από την πανδημία,προσθέτοντας ότι οι τράπεζες μπορούν να αντιμετωπίσουν παραγωγικά την κρίση

ΑΘΗΝΑ-Ανοιχτές από σήμερα οι τράπεζες. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Τράπεζες: Ενστάσεις για το νέο πτωχευτικό

Σε τηλεδιάσκεψη που είχαν χθες το απόγευμα με τον υπουργό Οικονομικών, Τράπεζες και Εταιρείες Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων ανέλυσαν τα άρθρα που μπορούν να «κρύψουν» τους στρατηγικούς κακοπληρωτές

Προστασία πρώτης κατοικίας

Νέες διαπραγματεύσεις με θεσμούς για πτωχευτικό δίκαιο και πρώτη κατοικία

Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η διαφανής και ενιαία ρύθμιση,μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όλων των χρεών ιδιωτών και επιχειρήσεων με στόχο την οριστική λύση και την παροχή δεύτερης ευκαιρίας

Η Τράπεζα της Ελλάδας

Τράπεζες: Περίπου στα 6 – 7 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια του κορονοϊού

Στα 80.000 δάνεια το νέο κύμα κόκκινων στεγαστικών. Οι τράπεζες απέστειλαν αναλυτικά στοιχεία για τα δάνεια που «κτύπησε» ο κορονοϊός στο οικονομικό επιτελείο ενόψει της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Οικονομία

Τράπεζες: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου

Πρώτος στόχος η θωράκιση των ισολογισμών με νέες προβλέψεις. Βασικά συμπεράσματα η μείωση των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας και η μάχη για την διατήρηση των εσόδων από έσοδα και προμήθειες.

Πολυκατοικίες στην Αθήνα

Γεωργακόπουλος: Θα υπάρξει αύξηση "κόκκινων" δανείων, αλλά όχι Αρμαγεδών

Οι εκτιμήσεις για το ύψος των κόκκινων δανείων είναι πρόωρες λόγω της φύσης που έχει η κρίση, των μακροοικονομικών μέτρων που λαμβάνονται και της στάσης αναμονής που τηρούν οι εποπτικές αρχές.

Τράπεζα της Ελλάδος

Κρίσιμη εβδομάδα για τις τράπεζες: Τα οικονομικά αποτελέσματα του Α' τριμήνου

Τις συνέπειες του κορονοϊού στα χαρτοφυλάκια και τις εργασίες των τραπεζών καθώς και τις εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας παρουσιάζουν στην επενδυτική κοινότητα οι Έλληνες τραπεζίτες.

Προστασία πρώτης κατοικίας

Νέα πλατφόρμα από 1η Ιουλίου για την προστασία πρώτης κατοικίας

Το σχέδιο προβλέπει ότι το Κράτος θα επιδοτεί, σημαντικό μέρος των μηνιαίων δόσεων, όσων πλήττονται από τις συνέπειες του κορονοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην πρώτη κατοικία.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Πώς θα χρηματοδοτούνται κόκκινα και πράσινα δάνεια έως και το τέλος του Μαρτίου του 2021

Σε τρία επίπεδα θα γίνει η χρηματοδότηση των δόσεων στεγαστικών δανείων στο πρόγραμμα γέφυρα που θα ακολουθήσει μετά την λήξη του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας τον Ιούλιο.

EUROBANK

Eurobank: Ολοκληρώνει τις πρώτες τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων στην Ελλάδα

Αίτημα για την παροχή εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο για ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας συνολικής αξίας €754 εκατ. υπέβαλε η Eurobank. Έμπρακτη εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα δηλώνει ο Γ. Ζαββός

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Οι προβλέψεις των κορονοδανείων κρίνουν τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου

Το ύψος των προβλέψεων για τα νέα κόκκινα δάνεια που δημιουργεί ο κορονοϊός κρίνουν τα αποτελέσματα των τραπεζών για το πρώτο τρίμηνο του 2020. Πώς ξεκίνησε η χρονιά και πως άλλαξε άρδην το σκηνικό.

Οι τράπεζες

Τράπεζες: Χαλαρώνουν τα κριτήρια για τα επιδοτούμενα δάνεια των επιχειρήσεων

Οι διοικήσεις των τραπεζών δηλώνουν διατεθειμένες να περιορίσουν τις απαιτήσεις τους για εμπράγματες εξασφαλίσεις στο κομμάτι της χρηματοδότησης που δεν εγγυάται το κράτος.

Έξωση στην Ισπανία

Προστασία πρώτης κατοικίας, ώρα μηδέν: Η κατάσταση στην Ελλάδα και το νικηφόρο ισπανικό κίνημα

Το News24/7 άνοιξε το φάκελο της προστασίας της πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα που είναι από τους πλέον "καυτούς" στα χέρια της κυβέρνησης. Μας μιλούν η Τόνια Κατερίνη και ο Ιμπάι Αρμπίδε.

Πολίτες έξω από κλειστά καταστήματα

Τράπεζες: Στήριξη των βιώσιμων και συνεπών πελατών με νέα δάνεια

Ρευστότητα σε βιώσιμους και συνεπείς πελάτες θα δώσουν οι τράπεζες, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν σε διαδικτυακή συζήτηση του Forum των Δελφών. 700 Ποιο είναι το ύψος των νέων κόκκινων δανείων.

ΑΚΙΝΗΤΑ

Τράπεζες: Επιδότηση δανείου πρώτης κατοικίας και σε μη ενήμερους κορονόπληκτους

Ακτινογραφία των κόκκινων δανείων κατά την διάρκεια του κορονοϊού παρέδωσαν στην κυβέρνηση Τράπεζες και Εταιρείες Διαχείρισης. Τι θα ισχύει με την επιδότηση δανείου.

Alpha Bank: Προχωρά η εξυγίανση του ισολογισμού από κόκκινα δάνεια

Alpha Bank: Προχωρά η εξυγίανση του ισολογισμού από κόκκινα δάνεια

H Alpha Bank προχωρά στην προετοιμασία του project Galaxy μέσω της μεταβίβασης και τιτλοποίησης απαιτήσεων από δάνεια και άλλες πιστώσεις καταναλωτικής, στεγαστικής και επιχειρηματικής πίστης σε εταιρίες ειδικού σκοπού.

Αθήνα, ακίνητα

Κρατική επιδότηση και των στεγαστικών δανείων προωθεί η κυβέρνηση

Μετά το νέο όχι που εισέπραξε η ελληνική κυβέρνηση για την παράταση της προστασίας πρώτης κατοικίας, θα ζητήσει σήμερα από τους Θεσμούς την κρατική επιδότηση στεγαστικών δανείων.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Νέο μοντέλο ρυθμίσεων δανείων με χρονική επιμήκυνση έως και 3 χρόνια

Τις σημερινές διευκολύνσεις, θα ακολουθήσουν νέες πιο βαθιές ρυθμίσεις διάρκειας δύο έως τριών ετών. Εκτιμήσεις για αύξηση των κόκκινων δανείων έως 18 δισ. από την ΤτΕ που ζητά την δημιουργία Bad Bank.

Εθνική Τράπεζα

Τράπεζες: Μαζικές ρυθμίσεις για να ανακόψουν το νέο κύμα κόκκινων δανείων

Παρά την δεδομένη αύξηση των κόκκινων δανείων λόγω κορονοϊού, οι τράπεζες δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να προσφέρουν στους δανειολήπτες διευκολύνσεις.

Το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος

Τράπεζες: Όροι και προϋποθέσεις για να ενταχθούν σε ρυθμίσεις φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν τόσο τα φυσικά πρόσωπα όσο και οι επιχειρήσεις προκειμένου να ενταχθούν στο πάγωμα των δανείων τους για τρεις μήνες και να λάβουν από τις τράπεζες σειρά διευκολύνσεων.

Κατάστημα της Eurobank

Eurobank: Ολοκληρώθηκε το deal για την FPS

Την παραίτηση τους από την Eurobank θέτουν την επόμενη εβδομάδα τόσο ο Θ. Καλαντώνης όσο και ο Αν. Πανούσης προκειμένου να αναλάβουν από τις 6 Απριλίου τα καθήκοντά τους στην FPS ως εκτελεστικός πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος αντίστοιχα.

Εθνική τράπεζα

Εταιρείες Διαχείρισης κόκκινων δανείων: Πάγωμα δόσεων για τρεις μήνες και αναστολή επικοινωνίας για τους δανειολήπτες

Σειρά διευκολύνσεων για ενήμερους δανειολήπτες ανακοίνωσαν οι εταιρείες μέλη της Ένωσης Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Κορονοϊός: Στα 800 ευρώ η αποζημίωση εργαζομένων των οποίων ανεστάλη η σύμβαση

Τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Δεν θα ενισχυθούν εργοδότες που θα κάνουν αναίτιες απολύσεις.