ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

Τράπεζα

Τράπεζες: Κίτρινες κάρτες από την Κομισιόν για κόκκινα δάνεια, κερδοφορία και νέο Πτωχευτικό

Στην Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας η Κομισιόν επισήμανε τον κίνδυνο δημιουργίας νέων κόκκινων δανείων, τις προκλήσεις κερδοφορίας και τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή του νέου Πτωχευτικού.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Μάχη για να κρατηθούν "πράσινα" τα δάνεια της πανδημίας

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι το ποσοστό των δανείων που θα επανέλθουν σε κανονικές πληρωμές μετά την εννεάμηνη αναστολή δόσεων ανέρχεται στο 70%. Οι λύσεις που προσφέρουν οι τράπεζες.

Πολίτες με μάσκα στην Αθήνα

Τράπεζες: Ενεργοποιείται άμεσα το Πρόγραμμα επιδότησης τόκων και ακολουθεί το νομοσχέδιο για το Γέφυρα 2

Η κυβέρνηση αναγνωρίζοντας ότι μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων και επαγγελματικών παραμένει αποκλεισμένος από τον τραπεζικό δανεισμό, ενεργοποιεί άμεσα το νέο πρόγραμμα επιδότησης τόκων ενήμερων δανείων και φέρνει στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Γέφυρα 2.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Κόκκινα δάνεια και αναβαλλόμενος φόρος οι μεγάλες προκλήσεις για τις τράπεζες

Τα σημάδια της κρίσης θα είναι πιο ορατά μετά την άρση των μέτρων στήριξης τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ μιλώντας στη Βουλή παρουσιάζοντας την πρότασή του για την δημιουργία Bad Bank

Η Τράπεζα της Ελλάδας

Χαντζηνικολάου (Πρόεδρος ΕΕΤ): 15 δισ. νέα δάνεια από τις τράπεζες φέτος

Μιλώντας στη Βουλή ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών τόνισε ωστόσο ότι δεν μπορεί να δοθεί δανεισμός σε εταιρείες που δεν πληρούν τα κριτήρια καθώς οι τράπεζες δεν μπορούν να επιτρέψουν τη δημιουργία νέας γενιάς κόκκινων δανείων.

O υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας

Σταϊκούρας: Επέκταση "Ηρακλή" και πρόγραμμα γέφυρα για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Για οκτώ μήνες και σε ποσοστό έως 90% η κάλυψη δόσεων μικρομεσαίων και επαγγελματιών. Επέκταση του προγράμματος «Ηρακλής». Yπό αξιολόγηση η bad bank. Πίεση στις τράπεζες να διοχετεύσουν ρευστότητα προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Κόκκινα δάνεια

Κούρεμα κόκκινων δανείων από τις Εταιρείες Διαχείρισης

Επιδεικνύοντας μεγαλύτερη ευελιξία σε σχέση με τις τράπεζες οι Εταιρείες Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων, προσφέρουν ιδιαίτερα συμφέρουσες ρυθμίσεις στους δανειολήπτες. Όλες οι δυνατότητες ρύθμισης.

Στιγμιότυπο από την αίθουσα του Εφετείου της Αθήνας

Δικαίωση εγγυήτριας δανείου: Η τράπεζα την ενημέρωσε με οκτώ χρόνια καθυστέρηση

Το Εφετείο απάλλαξε εγγυήτρια από την υποχρέωση να καταβάλει το ποσό των 35.000 ευρώ από ανεξόφλητο καταναλωτικό δάνειο. Κάνει λόγο για “βαριά αμέλεια” της τράπεζας, καθώς καθυστέρησε να την ενημερώσει …οκτώ χρόνια.

O Γιάνης Βαρουφάκης

ΜέΡΑ25 για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας: "Η κυβέρνηση συνεχίζει το πρότζεκτ μένουμε χωρίς σπίτι"

"Εξοργιστική" χαρακτηρίζει το ΜέΡΑ25 την πλήρη άρση της προστασίας ακόμα και της πρώτης κατοικίας που αποφάσισε η κυβέρνηση, σε μία περίοδο που καλούμαστε μάλιστα να "μένουμε στο σπίτι".

Κόσμος στην Αθήνα

Ακατάσχετος λογαριασμός: Πώς "κόκκινοι" οφειλέτες μπορούν να δουν περισσότερα ευρώ στην τσέπη;

Όσοι έχουν οφειλές στο Δημόσιο και τις εντάσσουν σε ρύθμιση θα έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν προοδευτικά  το "ταβάνι" του ακατάσχετου λογαριασμού.

Κλειστά καταστήματα

Ποιες επιχειρήσεις θα ενταχθούν στο Γέφυρα 2

Τα κριτήρια περιλαμβάνουν το ύψος της μείωσης του τζίρου, το μέγεθος της επιχείρησης, το ύψος του δανείου, την ακίνητη περιουσία της επιχείρησης καθώς και αν θα συμπεριληφθούν μόνο κορονοδάνεια ή και δάνεια καταγγελμένα από το παρελθόν.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Κλείδωσε η Αύξηση Κεφαλαίου κατά 1 δισ. ευρώ

Συντονισμένες δράσεις διοίκησης, κυβέρνησης και ΤΧΣ για την κατάθεση του Ενημερωτικού Δελτίου της ΑΜΚ και την αλλαγή του νόμου του ΤΧΣ μέσα στον Φεβρουάριο. Το χρονοδιάγραμμα και οι λεπτομέρειες της ΑΜΚ.

Το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σταδίου

Τράπεζες: Ξεκινά στις 11 Απριλίου ο Ηρακλής ΙΙ για να ''σηκώσει'' άλλα 30 δισ. κόκκινα δάνεια

Η ολοκλήρωση του "Ηρακλή" θα διαμορφώσει τα κόκκινα δάνεια σε μονοψήφιο ποσοστό το 2021, ενώ με τον Ηρακλή ΙΙ θεωρείται επιτεύξιμος ο στόχος της Ε.Ε. για ποσοστά κόκκινων δανείων κάτω του 5% το 2022.

Κόσμος έξω από τράπεζα

Τράπεζες: Παραδίδουν στον SSM τη λίστα με βιώσιμους και μη δανειολήπτες

Ο SSM ζήτησε μέχρι τις 31 Ιανουαρίου από τις τράπεζες στοιχεία για το πώς θα χειριστούν τις αναστολές πληρωμών δανείων μετά τη λήξη τους. Η υποβολή στοιχείων θα πρέπει να τεκμηριώνει τους λόγους μειωμένης δόσης.

ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΧΙΡΕΙΣΕΩΝ ,ΤΡΑΠΕΖΩΝ,ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
Δ/της ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

ΚΙΝΑΛ: Σταϊκούρας και Στουρνάρας να ενημερώσουν για τα "κόκκινα" δάνεια

Πέντε βουλευτές του ΚΙΝΑΛ καταλόγίζουν στην κυβέρνηση "ελλειμματική στρατηγική" για τα "κόκκινα" δάνεια και ζητούν ενημέρωση των βουλευτών απο Σταϊκούρα και Στουρνάρα.

Πρώτη δόση "εμβολιασμού" της αγοράς με μέτρα για ενοίκια, πάγια κι επιταγές

Πρώτη δόση "εμβολιασμού" της αγοράς με μέτρα για ενοίκια, πάγια κι επιταγές

Με βάση την εικόνα της πανδημίας θα υπάρξει και η σχετική τοποθέτηση των θεσμών για μια σειρά ζητημάτων που συνιστούν τη δεύτερη δόση του "εμβολίου" προς την αγορά και συνδέονται, μεταξύ άλλων, με το πρόγραμμα "Γέφυρα 2".

Το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σταδίου

Τράπεζες: Όλη η ατζέντα της χθεσινής τηλεδιάσκεψης με τους Θεσμούς

Την χρυσή τομή στο θέμα των πλειστηριασμών και της χρηματοδότησης της οικονομίας αναζήτησαν χθες τράπεζες και Θεσμοί και πλέον την σκυτάλη των διαπραγματεύσεων παραλαμβάνει σήμερα το οικονομικό επιτελείο.

Εθνική Τράπεζα

Τράπεζες: Ηχηρό ''καμπανάκι'' της ΤτΕ για κόκκινα δάνεια, ποιότητα κεφαλαίων και χαμηλή κερδοφορία

Στα 8-10 δις ευρώ εκτιμά τα κόκκινα δάνεια της πανδημίας η ΤτΕ. Σε moratoria το 12% του συνόλου των δανείων. Πονοκέφαλος για τις τράπεζες η ποιότητα κεφαλαίων και η χαμηλή οργανική κερδοφορία. Εισήγηση για Bad Bank.

Το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη

Τράπεζες: Τα κόκκινα δάνεια το μεγαλύτερο ''αγκάθι'' της μεταμνημονιακής αξιολόγησης

Ασφυκτική πίεση των θεσμών για επανέναρξη των πλειστηριασμών, άμεση εφαρμογή του νέου Πτωχευτικού και συνέχιση της επιχείρησης μείωσης των κόκκινων δανείων. Τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς.

Έρχεται ασφυκτικό πρεσάρισμα των θεσμών για πτωχευτικό και πλειστηριασμούς

Έρχεται ασφυκτικό πρεσάρισμα των θεσμών για πτωχευτικό και πλειστηριασμούς

Η εκκίνηση του 2021 έχει βάλει το χρονόμετρο των θεσμών να μετρά αντίστροφα, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένα χρονικά ορόσημα και προθεσμίες που θα πρέπει να τηρήσει η ελληνική κυβέρνηση.

Κτίριο της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σταδίου στην Αθήνα

Τράπεζες: "Κλειδώνουν" οι πωλήσεις μεγάλων επιχειρηματικών δανείων σε funds

Παράλληλα με τις τιτλοποιήσεις οι τράπεζες επιταχύνουν και την πώληση σε funds κόκκινων επιχειρηματικών δανείων εφοπλιστών, βιομηχάνων, ξενοδόχων, αλυσίδων λιανεμπορίου και εισηγμένων εταιρειών.

Χρήματα

Υπ. Οικονομικών: Ρευστό 12,2 δισ. ευρώ έπεσε στην οικονομία το 2020

Κεφάλαια ύψους 12,2 δισ. ευρώ έχουν δοθεί στην πραγματική οικονομία με διάφορης μορφής χρηματοδοτικά εργαλεία. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ρευστότητας.

Κόσμος έξω από τράπεζα

Τράπεζες: Κεφαλαιακή ενίσχυση 1 δισ. με την βοήθεια του Δημοσίου

Μέσω ανταλλαγής κρατικών ομολόγων με το ελληνικό δημόσιο οι συστιμικές τράπεζες ενισχύουν τα κεφάλαια τους με 1 δισ. ευρώ. Γιατί είναι επωφελής η ανταλλαγή ομολόγων και οι κινήσεις της κάθε τράπεζας

Το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη

Τράπεζες: Συντονισμένο "πάγωμα" δανείων και το 2021

Μετά την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς, προγράμματα ταμειακής διευκόλυνσης ανακοινώνουν και οι Alpha Bank και Eurobank. Στόχος να μπει ανάχωμα στα νέα κόκκινα δάνεια και να διατηρηθεί το θετικό επενδυτικό κλίμα.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Μισή δόση στα δάνεια για όλο το 2021

Ειδικό πρόγραμμα μειωμένων καταβολών για όσους εξήλθαν από την αναστολή πληρωμής ανακοίνωσε η τράπεζα. Προβλέπει καταβολή του 50% για το 2021 και του 75% για το α' εξάμηνο. Χωρίς επίσκεψη στο κατάστημα οι αιτήσεις.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Άμεση ενεργοποίηση Γέφυρα ΙΙ και Ηρακλή ΙΙ

Στην άμεση ενεργοποίηση των προγραμμάτων Γέφυρα ΙΙ και Ηρακλή ΙΙ συμφώνησαν τράπεζες και οικονομικό επιτελείο προκειμένου να στηριχθούν οι επιχειρήσεις και να συνεχιστεί η μείωση των κόκκινων δανείων.

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Ρίχνουν πάνω από 20 δισ. για την χρηματοδότηση της οικονομίας το 2021

Οι ελληνικές τράπεζες, έχοντας επιτύχει σημαντική μείωση των κόκκινων δανείων και βελτίωση της ρευστότητάς τους, είναι έτοιμες να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επόμενη μέρα της ελληνικής Οικονομίας.

Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος - Φωτογραφία αρχείου

ΤτΕ: Αύξηση των επιτοκίων για επιχειρηματικά δάνεια

Την ώρα που η απόδοση των προθεσμιακών καταθέσεων υποχωρεί συνεχώς το μέσο επιτόκιο των νέων επιχειρηματικών δανείων με συγκεκριμένη διάρκεια και κυμαινόμενο επιτόκιο αυξήθηκε, το Νοέμβριο του 2020, κατά 16 μονάδες βάσης στο 3,08%.

Εθνική Τράπεζα

Τράπεζες: Πληρωμή του 50% της δόσης το 2021 για τα ''κορονόπληκτα'' δάνεια

Συζητήσεις για την ταμειακή διευκόλυνση και το 2021 των δανειοληπτών που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό ξεκίνησαν οι τράπεζες. Ποιες λύσεις προτείνουν. Έληξαν στα τέλη του 2020 τα moratoria του 90% των δανείων.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Στουρνάρας, Μυλωνάς, Καραβίας: Αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,5% την επόμενη δεκαετία, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Η απορρόφηση των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάπτυξης θα κινητοποιήσει συνολικά κεφάλαια 30 δισ. ευρώ. Στα 10 δις. ευρώ τα νέα κόκκινα δάνεια της πανδημίας. Στο τραπέζι η κατάτμηση του πτωχυετικού νόμου και η ανάγκη για επενδυτικά projects.

Ουρά από κόσμο έξω από τράπεζα στην Αθήνα

Τράπεζες: Αύξηση χορηγήσεων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2021

Έτοιμοι να χρηματοδοτήσουν τις επενδύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης δήλωσαν την Τετάρτη το βράδυ οι Μεγάλου, Ψάλτης, Μυλωνάς και Καραβίας, συνεχίζοντας ταυτόχρονα τη μείωση των κόκκινων δανείων.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός

Ζαββός: Σε μονοψήφιο αριθμό τα NPLs τους επόμενους 18 μήνες

Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, από την ψήφιση του ΗΡΑΚΛΗ, πετύχαμε συνολική μείωση των κόκκινων δανείων περί τα 30 με 35 δισ. ευρώ χωρίς καμία επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό δήλωσε στη Βουλή ο κ. Ζαββός.

Η Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Ηχηρό ''καμπανάκι'' από ΤτΕ

Αδύναμη κερδοφορία, χαμηλή ποιότητα κεφαλαίων λόγω αναβαλόμενου φόρου και νέο κύμα κόκκινων δανείων λόγω της πανδημίας οι κύριες επισημάνσεις της ΤτΕ για το εγχώριο πιστωτικό σύστημα.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Τηλεδιάσκεψη Σταϊκούρα - Ζαββού - Τραπεζιτών

Η περαιτέρω χρηματοδότηση της οικονομίας και η μείωση των κόκκινων δανείων, μέσω του Ηρακλή, απασχόλησε την τηλεδιάσκεψη που είχε νωρίτερα ο Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταικούρας με τις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών.

Τράπεζα Πειραιώς

Μεγάλου: Ο εταιρικός μετασχηματισμός της Τράπεζας Πειραιώς θα μειώσει τον δείκτη κόκκινων δανείων στο 30% από 47%

Σε νέα τραπεζική εταιρία εισφέρεται όλος ο κλάδος τραπεζικής δραστηριότητας. Τι κρατάει από συμμετοχές και δραστηριότητες η εισηγμένη holding. Όλη η ομιλία Μεγάλου στους μετόχους.

Η Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Εγκρίνεται το Σχέδιο Μετασχηματισμού από τη Γενική Συνέλευση

Προβλέπει απόσχιση και εισφορά της τραπεζικής δραστηριότητας σε νέα εταιρεία. Σε Συμμετοχών μετατρέπεται η εισηγμένη. Ποιες συμμετοχές θα διατηρήσει. Τι γίνεται με τα δικαιώματα των εργαζομένων.