Πλειστηριασμοί: Υπό αστυνομικό κλοιό τα συμβολαιογραφικά γραφεία

Πλειστηριασμοί: Υπό αστυνομικό κλοιό τα συμβολαιογραφικά γραφεία
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Τι προβλέπει ο σχεδιασμός της αστυνομίας για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και πόσοι αναμένονται να γίνουν φέτος σύμφωνα με στελέχη της τραπεζικής αγοράς

Πρώτη επίσημη σήμερα αποκλειστικά για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και μαζί τίθενται σε εφαρμογή τα μέτρα της αστυνομίας για τη διαφύλαξη της διαδικασίας και της προστασίας των συμβολαιογράφων από τυχόν επεισόδια με ισχυρή παρουσία στα γραφεία απ’ όπου διεξάγονται πλειστηριασμοί.

Το σχέδιο του αρχηγείου της ΕΛΑΣ προβλέπει αστυνομικούς από την τάξη αλλά και από την ασφάλεια με πολιτικά, μόνιμη ένστολη αστυνομική παρουσία έξω απ’ τα συμβολαιογραφικά γραφεία και αύξηση περιπολιών της ΔΙ.ΑΣ. στις περιοχές που εδρεύουν, με εντολή όμως για ήπια διαχείριση των συγκεντρωμένων.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό σχεδιασμό, το κάθε συμβολαιογραφικό γραφείο θα επιτηρείται από 6 αστυνομικούς με πολιτικά σε δύο βάρδιες, ουσιαστικά από τις 07:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ, ενώ συνολικά για αυτό τον σκοπό θα διατεθούν περίπου 170 «κρυφοί» αστυνομικοί.

Για το θέμα έχουν ήδη εκφράσει αντιδράσεις οι ενώσεις των αστυνομικών, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ) να κάνει λόγο για «επικίνδυνη χρησιμοποίηση αστυνομικών δυνάμεων για την εφαρμογή μιας αντιλαϊκής πολιτικής που δεν πλήττει, εν προκειμένω, μόνο όσους ιδιοκτήτες ακινήτων αδυνατούν να εκπληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις και κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, αλλά έχει άμεσες αρνητικές παρενέργειες στην όλη λειτουργία και αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας».

Οι «παραγγελίες» πλειστηριασμών που κρέμονται ήδη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και ξεκινούν επισήμως σήμερα, αφορούν περσινές υποθέσεις. Είτε είναι περιπτώσεις φυσικών πλειστηριασμών που είχαν εξαγγελθεί το 2017 και δεν πρόλαβαν να γίνουν στα ειρηνοδικεία, είτε πλειστηριασμοί που έχουν επανακηρυχθεί, για δεύτερη ή τρίτη φορά, διότι είχαν αποβεί άκαρποι.

Σύμφωνα με πληροφορίες και στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το News 24/7 , κατά μέσο όρο, οι προσδοκώμενοι στόχοι ανά τρίμηνο, και για τους τέσσερις συστημικούς ομίλους είναι οι εξής:

Για το Πρώτο Τρίμηνο: περίπου 500 πλειστηριασμοί

Για το Δεύτερο Τρίμηνο: 1000- 1500 πλειστηριασμοί

Για το Τρίτο Τρίμηνο:2.000 – 2.500 πλειστηριασμοί

Για το Τέταρτο Τρίμηνο: 2.500 – 3.000 πλειστηριασμοί

Αρα, συνολικά, η αγορά εκτιμά ότι οι πλειστηριασμοί που θα λάβουν «σάρκα και οστά» εντός του 2018 θα κυμαίνονται μεταξύ 6.000- 7.500, που πολύ πιθανόν να φτάσουν και τους 8.000, όπως προβλέπει ανώτατο τραπεζικό στέλεχος που έχει γνώση των δεδομένων όλων των τραπεζών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα