Κακοκαιρία “Τηλέμαχος”: Ποιες περιοχές έχουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης στην Αττική

Κακοκαιρία “Τηλέμαχος”: Ποιες περιοχές έχουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης στην Αττική
Στιγμιότυπο από τη χιονισμένη Αθήνα Eurokinissi

Η κακοκαιρία και τα χιόνια που έντυσαν την Αττική, έχουν προκαλέσει προβλήματα ηλεκτροδότησης σε ορισμένες περιοχές του λεκανοπεδίου. Στα βόρεια Προάστεια οι συχνότερες διακοπές.

Από τις 03:00 τα ξημερώματα η χιονόπτωση δημιούργησε προβλήματα στην Αττική, με συνέπεια να υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε αρκετά σημεία. Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν στον Διόνυσο, την Εκάλη, την Κηφισιά, την Πολιτεία, την Άνοιξη, τον Άγιο Στέφανο, μέχρι και τον Μαραθώνα. Το χιόνι που έπεσε πάνω στα δέντρα, έβγαλε εκτός λειτουργίας τέσσερις κεντρικές γραμμές παροχής, προκαλώντας τα προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστα Μανιάτη, ήδη από τα ξημερώματα, τα συνεργεία των τεχνικών βρίσκονται στους δρόμους, προσπαθώντας να επισκευάσουν τις βλάβες, έχοντας καταφέρει μέχρι τώρα να επανέλθει το 50%. Συγκεκριμένα, το πρόβλημα στο κεντρικό αντλιοστάσιο του Μαραθώνα, που δεν είχε ρεύμα, έχει πλέον διορθωθεί. Η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο μέρος στον Διόνυσο και τον Άγιο Στέφανο, ενώ η προσπάθεια συνεχίζεται για να επανέλθει και στις υπόλοιπες περιοχές.

Αναμένεται, σύμφωνα πάντα με τους τεχνικούς, εντός της επόμενης ώρας να επανέλθει ακόμη ένα 30% των περιοχών και έτσι θα μείνουν τα δυσκολότερα σημεία στα οποία χρειάζεται να γίνουν κοπές δέντρων, προκειμένου να προχωρήσουν οι επισκευές. Αυτά βρίσκονται στη Δροσιά, τη Σταμάτα, ένα τμήμα του Αγίου Στεφάνου και αλλού.

Βλάβες, έχουν αναφερθεί ακόμη, στα Μεσόγεια, την Κερατέα, το Μάτι και άλλες περιοχές, όπου η κατάσταση όμως βρίσκεται υπό έλεγχο. Στα συγκεκριμένα σημεία δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα σε κεντρικές γραμμές, συνεπώς τα συνεργεία επιχειρούν και επαναφέρουν την ηλεκτροδότηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα