Ποινική δίωξη εναντίον του Βαξεβάνη για ηχητικό που αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ

Ποινική δίωξη εναντίον του Βαξεβάνη για ηχητικό που αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ
Ο Κώστας Βαξεβάνης Ευρωκίνηση

Για "παρακρατικές μεθόδους" από πλευράς "του αγαπημένου δημοσιογράφου του Μαξίμου" κάνει λόγο η ΝΔ σχολιάζοντας τη δίωξη για ηχητικό ντοκουμέντο που αφορά σε "παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ" όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα Documento ιδιοκτησίας Βαξεβάνη. "Το επίμαχο ηχητικό ντοκουμέντο είναι ένα καθ’ όλα νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο, καθώς εμπεριέχεται σε δύο δικογραφίες" δηλώνει ο δημοσιογράφος.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελο Ιωαννίδη. Η άσκηση δίωξης σχετίζεται με το ηχητικό ντοκουμέντο που βρέθηκε στην κατοχή του δημοσιογράφου και το οποίο αφορούσε παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως ισχυρίζεται η πλευρά του.

Συγκεκριμένα, ρεπορτάζ του Documento που δημοσιεύθηκε στο site της εφημερίδας την περασμένη Πέμπτη ανέφερε για το ΚΕΕΛΠΝΟ και τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν για τις προσλήψεις σε αυτό:

“Η μεγάλη έρευνα που ξεκίνησε μετά την παράδοση στις αρχές από τον Κώστα Βαξεβάνη του ηχητικού ντοκουμέντου, το οποίο αναλύθηκε από την Διεύθυνση Εγκληματολογικού που πιστοποίησε ότι το άτομο το οποίο ακουγόταν να μιλάει για “σημεία και τέρατα” ήταν πράγματι ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου, έβγαλε “λαγούς” παρά τις μεθοδεύσεις και τα τεχνάσματα που επεξεργάστηκαν κάποιοι για να εξαφανιστούν τα αποδεικτικά στοιχεία και να παραπλανηθούν στην έρευνα τους οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης”.

Για το ηχητικό ντοκουμέντο αναφερόταν χαρακτηριστικά: “Το επίμαχο ηχητικό ντοκουμέντο είναι ένα καθ’ όλα νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο, καθώς εμπεριέχεται σε δύο δικογραφίες (κατά πληροφορίες και σε αυτήν για τις 22 προσλήψεις επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη) το περιεχόμενο του οποίου “κούμπωσε” με τα άλλα στοιχεία που ανακάλυψαν οι ελεγκτές της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου.

Όλως παραδόξως όμως η εισαγγελία επί των ημερών του Ηλία Ζαγοραίου διέταξε έρευνα σε βάρος της εφημερίδας μας που παρέδωσε στη Δικαιοσύνη αυτό το τόσο σημαντικό στοιχείο. Πριν από λίγες ημέρες δε κι ενώ ήδη έχουν σχηματιστεί οι δύο μεγάλες δικογραφίες για κακουργήματα με βάση και το συγκεκριμένο ηχητικό ντοκουμέντο, επί των ημερών πια του νέου προϊσταμένου της Εισαγγελίας, Ευαγγ. Ιωαννίδη, ασκήθηκε ποινική δίωξη στον Κώστα Βαξεβάνη”.

Ανακοίνωση κατά του Βαξεβάνη εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία:

Η ΝΔ αναφέρει για τη δίωξη:

“Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος κατά του κ. Βαξεβάνη για παράνομες ηχογραφήσεις, θα αναμένουμε με ενδιαφέρον την απολογία του αγαπημένου δημοσιογράφου του Μαξίμου για τις παρακρατικές μεθόδους που χρησιμοποιεί.

Ισως να επικαλεστεί και αυτός «δυνατό μνημονικό» που του επιτρεπει να θυμάται τα πάντα απ’ έξω, όπως μας είπε και ο έτερος αγαπημένος του Μαξίμου κ. Πολάκης στην πρόσφατη συνομιλία του με τον κ. Στουρνάρα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα