Ποιο το ‘κρυφό’ σχέδιο της Βίκυς Σταμάτη μετά την απόδραση

Ποιο το ‘κρυφό’ σχέδιο της Βίκυς Σταμάτη μετά την απόδραση
ΔΙΚΗ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ (EUROKINISSI) Eurokinissi

Σχέδιο με στόχο τον "ντόρο" η απόδραση της Βίκυς Σταμάτη για χρήση ευνοϊκών ρυθμίσεων που έπονται. Οι αστυνομικοί σιγουρεύτηκαν για την εμπλοκή της "Τούλας" και από την ίδια την Βίκυ Σταμάτη. Τι εικάζεται σχετικά με την απόδραση

Καταρρίπτεται όσο περνούν τα 24ωρα και εξελίσσονται οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής, το ενδεχόμενο η απόδραση της Βίκυς Σταμάτη να ήταν αποτέλεσμα σχεδιασμού από την «Greek Mafia», χωρίς να αποκλείεται ωστόσο τίποτα.

Αυτό που σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS247 θεωρούν όμως οι Αρχές είναι πως πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο, από την ίδια και τον κύκλο της, ούτως ώστε να προκληθεί τέτοιος ντόρος που θα μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει για να κάνει χρήση των ευνοϊκών προβλέψεων που διαφαίνεται πως θα εμπεριέχει σχετική τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία πρόκειται να κατατεθεί.

Αυτό εκτιμούν οι αστυνομικοί άλλωστε και από την απότομη μεταστροφή της Βίκυς Σταμάτη, από εκεί που χάραζε ακατάληπτα στιχάκια σε κορμούς δέντρων, να επιθυμεί τώρα να καταθέσει στον εισαγγελέα όσα γνωρίζει για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος γύρω από τα εξοπλιστικά.

Από την μέχρι τώρα έρευνα δεν προέκυψε η 46χρονη τραπεζοκόμος να έχει λάβει χρήματα για την βοήθεια που της παρείχε, χωρίς όμως αυτό να έχει αποκλειστεί. Από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου προκύπτει πως από το τηλέφωνο που κατάσχεσαν από την Βίκυ Σταμάτη οι εξωτερικοί φρουροί στο Δρομοκαΐτειο, 3-4 ημέρες πριν από την απόδρασή της, είχε μιλήσει με την «Τούλα», ενώ από άλλα κινητά που δεν είχαν γίνει αντιληπτά προέκυψαν επίσης επικοινωνίες, συν την ημέρα που την παρέλαβε η πρώην τραπεζοκόμος έξω από το ψυχιατρείο. Πρόσθετα, οι αστυνομικοί σιγουρεύτηκαν για την εμπλοκή της «Τούλας» και από την ίδια την Βίκυ Σταμάτη, η οποία εμμέσως την υπέδειξε στους αστυνομικούς κατά την προσαγωγή της στη ΓΑΔΑ από την Παναγίτσα, όταν τους είπε πως δεν υπήρχε κανένα οργανωμένο σχέδιο και ότι απλά μια πρώην υπάλληλος του Νοσοκομείου την βοήθησε, γιατί την λυπήθηκε.

Η «Τούλα» από την πλευρά της, προέκυψε πως πήρε ένα αντικλείδι του λουκέτου από το γραφείο της προϊσταμένης πριν τρεις μήνες που έληξε η σύμβασή της με το Νοσοκομείο και το παρέδωσε στην Βίκυ Σταμάτη πριν 15-20 ημέρες, ενώ την είχε επισκεφτεί συνολικά 3-4 φορές, μετά την απόλυσή της. Ενδεικτικό είναι άλλωστε για τους αστυνομικούς και το γεγονός, πως όταν αντιλήφθηκαν και οι συγγενείς της πλέον την ματαιότητα του εγχειρήματος, ο παππούς επέστρεψε στο σπίτι του στο Ζέλι, μαζί με τον γιο της Βίκυς Σταμάτη.

Πλέον, για την Αστυνομία όλα δείχνουν πως η σκοπιμότητα ήταν η μάλλον η πρόκληση του ενδιαφέροντος των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης στο πρόσωπό της…παρά η ίδια η απόδραση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα