Ποιος κορονοϊός; Ξέφρενα γλέντια και χοροί στην ορεινή Ξάνθη

Ξέφρενα γλέντια και χοροί στην ορεινή Ξάνθη
Ξέφρενα γλέντια και χοροί στην ορεινή Ξάνθη XANTHINEA.GR

Εικόνες συνωστισμού και μη τήρησης των μέτρων κατά του κορονοϊού στην ορεινή Ξάνθη. Γάμοι και γλέντια αποτελούν καθημερινή ρουτίνα σε οικισμούς του δήμου Μύκης.

Εικόνες έντονου συνωστισμού καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στην ορεινή Ξάνθη, παρά τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται σε όλη τη χώρα υπό τον φόβο της περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού.

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει επιβάλει περιορισμούς όπως την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους όταν δεν τηρούνται οι δέουσες αποστάσεις ασφαλείας, οι εικόνες, ωστόσο, που καταγράφονται στην ορεινή ζώνη της Ξάνθης δεν συμβαδίζουν με τέτοια μέτρα και περιορισμούς.

Όπως αναφέρει το Xanthinea.gr, ξέφρενα γλέντια και χοροί, με αφορμή γάμους, σε κεντρικούς δρόμους οικισμών αποτελούν σχεδόν καθημερινή ρουτίνα των τελευταίων ημερών σε ορισμένους οικισμούς του δήμου Μύκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω δήμος κατέγραψε ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά και νεκρών, στην Ξάνθη, πριν από μερικές εβδομάδες και παρά την κατακόρυφη πτώση που καταγράφει ο ιός στην περιοχή, ελlοχεύει έντονα ο κίνδυνος επανεμφάνισης του.

Αντίστοιχες αναφορές υπάρχουν και για άλλους οικισμούς της περιοχής, αλλά και για περιοχές όπως το Δροσερό, όπου έχουν καταγραφεί στο πρόσφατο παρελθόν γάμοι, χοροί και γλέντια με αντίστοιχο συνωστισμό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network