Πολιτική Προστασία: Πού υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή

Καμένες εκτάσεις στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς (φωτό αρχείου)
Καμένες εκτάσεις στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς (φωτό αρχείου) KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

Η Πολιτική Προστασία δημοσίευσε τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την Κυριακή 7 Αυγούστου 2022. Σε ποιες περιοχές προβλέπεται πολύ υψηλός.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για αύριο την Κυριακή 7 Αυγούστου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Αττική
  • Νότια Εύβοια
  • Χίο και Ψαρά

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Πολιτική Προστασία: Πού υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πυρκαγιά, Πολιτική Προστασία
SHARE:

24Media Network