Πολύ υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη στην περιοχή Σταυράκι Ιωαννίνων. Παρά το γεγονός ότι η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο τις πρωινές ώρες, το μεσημέρι υπήρξε σύμφωνα με την Πυροσβεστική αναζωπύρωση,Τετάρτη 20 ιουλίου 2011 (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη στην περιοχή Σταυράκι Ιωαννίνων. Παρά το γεγονός ότι η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο τις πρωινές ώρες, το μεσημέρι υπήρξε σύμφωνα με την Πυροσβεστική αναζωπύρωση,Τετάρτη 20 ιουλίου 2011 (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προειδοποιεί για σήμερα η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας σε πολλές περιοχές της χώρας

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για σήμερα, Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

*Περιφέρεια Αττικής και Νήσων,

*Περιφέρεια Κρήτης,

*Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου,

*Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα),

*Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας (περιλαμβανομένης της νήσου Σκύρου),

*Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων,

*Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας,

*Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας,

*Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας,

*Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

SHARE:

24Media Network