Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς την Τετάρτη - Ποιες περιοχές είναι στο "κόκκινο"

Πυροσβεστική
Πυροσβεστική EUROKINISSI

Σε ποιες περιοχές είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς, σύμφωνα με το σχετικό χάρτη που εκδίδει η ΓΓΠΣ. Συστάσεις προς τους πολίτες λόγω και των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν σήμερα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για την Τετάρτη 10 Ιουλίου, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη , για τις εξής περιοχές:

· Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Χαλκιδική)

· Περιφέρεια Θεσσαλίας (Λάρισα, Μαγνησία, Σποράδες)

· Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια)

· Περιφέρεια Αττικής

· Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία)


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καύσωνας σήμερα: Βασικές οδηγίες "επιβίωσης" για τη ζέστη

Τελευταία ζεστή ημέρα - Ισχυρές καταιγίδες το βράδυ από τα βόρεια

Καιρός: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ - Έως 42 βαθμούς μέχρι την Τετάρτη και μετά καταιγίδες

Καιρός: Καύσωνας μέχρι την Τετάρτη - Πτώση 10 βαθμών την Πέμπτη

SHARE:

24Media Network