Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια

Πυρκαγιά στον Σολομό Κορινθίας ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας 20 Αυγούστου 2012. Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη. Επί τόπου επιχειρούν 13 οχήματα της Πυροσβεστικής με 35 πυροσβέστες, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Πυρκαγιά στον Σολομό Κορινθίας ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας 20 Αυγούστου 2012. Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη. Επί τόπου επιχειρούν 13 οχήματα της Πυροσβεστικής με 35 πυροσβέστες, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. EUROKINISSI

Στο "κόκκινο" για άλλη μία μέρα Αττική και Εύβοια. Υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς. Τι συνιστά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για σήμερα στην Αττική και στη Νότια Εύβοια, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόληψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

SHARE:

24Media Network