Πολυτεχνειούπολη: Βαρύτατες διώξεις σε 23 από τους 32 συλληφθέντες

Πολυτεχνειούπολη: Βαρύτατες διώξεις σε 23 από τους 32 συλληφθέντες
Αστυνομία στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου Eurokinissi

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε πλημμεληματικές και κακουργηματικές διώξεις σε βάρος των 23 από τους 32 συλληφθέντων, μετά τους πυροβολισμούς στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου.

Βαρύτατες διώξεις πλημμεληματικές και κακουργηματικές, σε βάρος των 23 από τους 32 που συνελήφθησαν κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Μεταξύ άλλων έχουν αποδοθεί κατά περίσταση τα εξής αδικήματα:

  • Εγκληματική οργάνωση (Συμμορία)
  • Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής
  • ληστεία
  • διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
  • επικίνδυνη σωματική βλάβη
  • αντίσταση κατά της αρχής
  • απείθεια

Παράβαση του νόμου περί όπλων (πλημμεληματική και κακουργηματική).

Οι κατηγορούμενοι που βαρύνονται με κακουργήματα οδηγήθηκαν στον τακτικό ανακριτή προκειμένου να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Όσοι αντιμετωπίζουν πλημμεληματικές κατηγορίες θα οδηγηθούν το πρωί στο Αυτόφωρο για να δικαστούν, ενώ μέχρι τότε παραμένουν κρατούμενοι.

Πανεπιστημιούπολη: Ακόμα και face control με όπλα στα χέρια έκαναν οι κακοποιοί

Κράτος εν κράτει με την τρομοκρατία των όπλων είχαν στήσει από το 2019 τα μέλη των τριών συμμοριών της εγκληματικής οργάνωσης, αποτελούμενης από σκληρούς Αλβανούς κακοποιούς στην συντριπτική τους πλειοψηφία, εντός της Πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου.

Ήταν τέτοιο το θράσος τους που έκαναν στις εισόδους της φοιτητικής εστίας face control με όπλα στα χέρια και έλεγχαν όποιον έμπαινε και έβγαινε, μάλιστα είχαν χτυπήσει έναν φοιτητή. Απειλούσαν διαρκώς τους δύο επιστάτες και ολόκληρο το Πανεπιστήμιο στην ουσία γνώριζε τι συνέβαινε αλλά κανείς δεν τολμούσε να πει ή να κάνει κάτι γι’ αυτό. Ενδεικτικό είναι ότι ο Πρύτανης κατέθεσε πολύ πρόσφατα στις Αρχές, μερικές ημέρες πριν την αστυνομική επιχείρηση.

Συνολικά συνελήφθησαν 32 άτομα και στην δικογραφία περιλαμβάνονται συνολικά 52 άτομα, ενώ 9 ηγετικά στελέχη εξ αυτών έμεναν μονίμως μέσα στις φοιτητικές εστίες και άλλαζαν διαρκώς διαμερίσματα, διώχνοντας με την βία δικαιούχους φοιτητές, καταλαμβάνοντας τα διαμερίσματά τους και 12 εξ αυτών περιστασιακά με την ίδια μέθοδο. Πέρα από την συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ήταν υπεύθυνοι και 29 ληστείες και συνεχίζεται η έρευνα για να ταυτοποιηθούν και τυχόν άλλες περιπτώσεις.

Η Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου ουσιαστικά τους χρησίμευε ως ορμητήριο όπου είχαν στήσει εργαστήριο για τα ναρκωτικά και ασφαλές κρησφύγετο μετά τις ληστρικές τους επιδρομές, εκμεταλλευόμενοι τις ιδιαιτερότητες του χώρου και του …«άβατου» που υπήρχε μέχρι πρότινος.

Ακόμα και ληστές με τα καλάσνικοφ που το 2011 εισέβαλαν σε σπίτια και βίαζαν γυναίκες ήταν ανάμεσά τους

Ο 30χρονος σεσημασμένος Αλβανός με τα τέσσερα εντάλματα σύλληψης σε βάρος του κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης δεν εντοπίστηκε εντός των διαμερισμάτων στις φοιτητικές εστίες. Είχε μάθει ότι οι αστυνομικοί είχαν κάνει έφοδο στο σπίτι του και είχαν οδηγήσει την γυναίκα του και το παιδί του στο Α.Τ. Ζωγράφου. Τότε έτρεξε στην περίφραξη που σχεδόν συνορεύει με το Αστυνομικό Τμήμα και άρχισε να βρίζει και εκτοξεύει απειλές εναντίον των αστυνομικών.

Δεν δοκίμασε να διαφύγει αλλά όπως πιστεύουν οι Αρχές γύρισε προς τα πίσω με σκοπό να πάρει όπλα από την «καβάτζα» ενδεχομένως με σκοπό να έρθει σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς. Εκείνη την χρονική στιγμή η 35χρονη Ανθυπαστυνόμος που ένιωσε μία ξαφνική αδιαθεσία και ζήτησε να φύγει, βγήκε έξω στο προαύλιο όπου την παρέλαβε με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο ένας συνάδελφός της για να την πάει στο σπίτι της που ήταν κοντά και μόλις την είδε 30χρόνος και αντιλήφθηκε πως ήταν αστυνομικός τράβηξε ένα κατσαβίδι και όρμησε προς το μέρος, ενώ βλέποντας ότι είχε αλεξίσφαιρό γιλέκο αποπειράθηκε να της το καρφώσει κάτω από την δεξιά μασχάλη.

Εκείνη αντέδρασε ενστικτωδώς κατεβάζοντας το χέρι της και ο δράστης της κάρφωσε το κατσαβίδι με δύναμη στη εσωτερική και πίσω πλευρά του μπράτσου της. Η αστυνομικός αντέδρασε τραβώντας το υπηρεσιακό της όπλο και όντας σε νομιμότατη άμυνα, τον ακινητοποίησε πυροβολώντας τον στα πόδια, χωρίς να θέσει κανέναν άλλον σε κίνδυνο.

Ο δράστης ήταν ανιψιός του διαβόητου Αλβανού κακοποιού και αρχηγού της συμμορίας με τα καλάσνικοφ του 2011 και δύο μέλη μάλιστα αυτής της συμμορίας που το 2011 εισέβαλαν σε σπίτια, λήστευαν και βίαζαν γυναίκες, έχοντας αποφυλακιστεί πριν έναν και ενάμιση χρόνο αντίστοιχα είχαν ενταχθεί σε αυτή την εγκληματική οργάνωση.

Τα ηγετικά μέλη αυτής της εγκληματικής οργάνωσης με πρώτο και καλύτερο τον 30χρονο δημιουργούσαν έναν μύθο γύρω από τα ονόματά τους, διαφήμιζαν μάλιστα τον τρόπο ζωής τους στα social media με βίντεο που τους έδειχναν μπροστά από «τούβλα» με πενηντάρικα, ναρκωτικά και όπλα να χορεύουν και να απειλούν και στρατολογούσαν έτσι 19χρονους και 20χρονους στην εγκληματική τους οργάνωση που τους έταζαν εύκολη ζωή με χρήματα και προβολή φόβου στους γύρω τους, κάνοντάς τους να γοητευτούν από την ζωή των γκάνγκστερς. Μέλη της τρίτης συμμορίας συμμετείχαν στις δραστηριότητες και της δεύτερης.

Η δόκιμη αστυνομικός είχε ματαιώσει με τις πράξεις της τουλάχιστον δύο εφόδους

Σημαντικό ρόλο όμως έπαιξε και η δόκιμη αστυνομικός του Α.Τ. Ζωγράφου, η οποία είχε συνάψει ερωτική σχέση με μέλος της συμμορίας και κάθε φορά που έβλεπε συναδέλφους να συγκεντρώνονται έξω από το Αστυνομικό Τμήμα για να μπουν στην Πανεπιστημιούπολη, ενημέρωνε εγκαίρως τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και εκείνοι διέφευγαν, ματαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον δύο φορές αντίστοιχες αστυνομικές επιχειρήσεις, μέχρι που διαπίστωσαν οι συνάδελφοί της ποιος ήταν το «βαθύ λαρύγγι».

Η «κυρία», το «mall» και οι «μαύροι»

Τα μέλη των τριών συμμοριών που αλληλοσυνεργάζονταν είχαν αναπτύξει και δικούς του κώδικες στις ηλεκτρονικές τους συνομιλίες και έτσι όταν ήθελαν να μιλήσουν για ποσότητες κοκαΐνης, την χαρακτήριζαν «κυρία» ή «άσπρη» και την υδροπονική κάνναβη καλής ποιότητας την αποκαλούσαν «mall» κωδικό τον οποίο συνάντησαν για πρώτη φορά στην «πιάτσα» οι έμπειροι αστυνομικοί.

Τους αστυνομικούς τους αποκαλούσαν «μαύρους» ή «σκυλιά» και έτσι όταν γίνονταν περιπολίες ή έβλεπαν να πλησιάζει αστυνομία χρησιμοποιούσαν αυτούς τους όρους για να προειδοποιήσουν ο ένας τον άλλον.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα