Βόμβα στου Ζωγράφου: Σύνδεση με χούλιγκαν βλέπει η ΕΛΑΣ

Διαβάζεται σε 2'
Βόμβα στου Ζωγράφου: Σύνδεση με χούλιγκαν βλέπει η ΕΛΑΣ
Εξουδετερώθηκε εκρηκτικός μηχανισμός κοντά στην Πολυτεχνειούπολη και στην έδρα των ΜΑΤ Eurokinissi Τατιάνα Μπόλαρη

Σύνδεση του εκρηκτικού μηχανισμού με την αναβάθμιση των οπαδικών επιθέσεων εναντίον αστυνομικών και τα γεγονότα του Ρέντη “βλέπει” η ΕΛΑΣ. Η αντιτρομοκρατική ανέλαβε την έρευνα

Δεν είναι τυχαία η επιλογή του χρόνου και του στόχου” διαμηνύουν πηγές της ΕΛΑΣ σχετικά με τον εκρηκτικό μηχανισμό που εξουδετερώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας κοντά στην έδρα των ΜΑΤ στον Ζωγράφο, συνδέοντας την επίθεση με τα περιστατικά οπαδικής βίας και την αναβάθμιση των χουλιγκανικών επιθέσεων εναντίον αστυνομικών στόχων.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, επρόκειτο για μία βόμβα με πλαστικά εκρηκτικά(C4) και ζελατοδυναμίτιδα, και αν εκρήγνυτο οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές.

Μάλιστα, στην σχετική δικογραφία, δεν αποκλείεται, αν στοιχειοθετηθεί, να υπάρξει περαιτέρω αναβάθμιση του κατηγορητηρίου, ώστε να περιλαμβάνει πέραν της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και σε τρομοκρατική. 

Άλλωστε, όπως ήταν αναμενόμενο, τις έρευνες για τον εκρηκτικό μηχανισμό ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική. 

Άμεση η εξουδετέρωση της βόμβας

Η εξουδετέρωση του εκρηκτικού μηχανισμού από τα ΤΕΕΜ, έλαβε χώρα ένα τέταρτο πριν την εκπνοή της προθεσμίας που είχαν δώσει οι δράστες με τηλεφώνημά τους στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Συγκεκριμένα, το τηλεφώνημα έγινε στις 12:29 και με ηχογραφημένο μήνυμα γινόταν λόγος για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε  η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω, όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα