Πανεπιστημιούπολη: Κλοπές, ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών – Η εγκληματική οργάνωση με τρεις συμμορίες

Πανεπιστημιούπολη: Κλοπές, ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών – Η εγκληματική οργάνωση με τρεις συμμορίες
Πανεπιστημιούπολη Eurokinissi

Σωρεία όπλων, ναρκωτικών, χρημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών και οχημάτων, βρέθηκαν στην κατοχή των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στην Πανεπιστημιούπολη. Το επιβαρυμένο τους ιστορικό.

Σε ορμητήριό της είχε μετατρέψει η εγκληματική οργάνωση που λυμαινόταν την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, τις παλιές φοιτητικές εστίες, που παρανόμως είχαν εισέλθει σε αυτές και είχαν καταλάβει χώρους, στεγάζοντας εκεί τις παράνομες δραστηριότητές τους, που περιλάμβαναν διακίνηση ναρκωτικών, ληστείες και κλοπές στην γύρω περιοχή από το κέντρο των Αθηνών και την Πανεπιστημιούπολη.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Αθηνών με την συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ και της ΕΚΑΜ, συνελήφθησαν 22 μέλη των τριών συμμοριών που αποτελούσαν την εγκληματική οργάνωση, στην πλειοψηφία τους Αλβανοί και ορισμένοι Έλληνες, με ηγετικό πρόσωπο τον 30χρονο Αλβανό σεσημασμένο κακοποιό που τραυματίστηκε όταν επιτέθηκε με κατσαβίδι στην 35χρονη Ανθυπαστυνόμο η οποία τον πυροβόλησε αμυνόμενη.

Σε βάρος μόνο εκείνου εκκρεμούσαν τέσσερα εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά, ενώ η πλειονότητα των μελών της οργάνωσης ήταν εξίσου σεσημασμένοι για παρόμοιες πράξεις.

Η εγκληματική οργάνωση που ανάλογα με τις δραστηριότητές της ήταν χωρισμένη σε τρεις συμμορίες, πέρα από την διακίνηση ναρκωτικών, χρησιμοποιούσαν την Πανεπιστημιούπολη ως ορμητήριο για να πραγματοποιούν συνεχώς ένοπλες ληστείες κυρίως σε σούπερ μάρκετ στην γύρω περιοχή, καταστήματα και εστιατόρια και επέστρεφαν πάλι εκεί με την λεία τους και για να βρουν ασφαλές καταφύγιο.

Μάλιστα η εγκληματική οργάνωση κρύβεται πίσω και από τις πρόσφατες ληστείες στα McDonald’s του Παλαιού Φαλήρου και στο Koi Sushi Bar στο Σύνταγμα, όπου είχε συλληφθεί ένας από τους δράστες μετά από καταδίωξη στην περιοχή του Νέου Κόσμου.

Οπλισμένοι σαν αστακοί και έτοιμοι για όλα

Η εγκληματική οργάνωση ήταν δομημένη κυρίως από σκληρούς κακοποιούς που είχαν πλούσιο ποινικό παρελθόν και δεν θα δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν όπλα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν τουλάχιστον 10 όπλα διαφόρων τύπων, έτοιμοι γεμιστήρες για χρήση, δεκάδες σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων και πλήθος από μαχαίρια, σουγιάδες και κλομπ.

Επίσης, εντός των παλιών φοιτητικών εστιών που είχαν καταλάβει και χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριό τους, αλλά και σε εφόδους σε σπίτια μελών της οργάνωσης στην γύρω περιοχή, βρέθηκαν συσκευές για επεξεργασία ναρκωτικών, συσκευαστήριο, τουλάχιστον 2 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και 200 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, ποσότητες κοκαΐνης, πάνω από 10.000 ευρώ σε μετρητά από την παράνομη δραστηριότητά τους, πλήθος κινητών τηλεφώνων και φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Ανάμεσα στους 22 συλληφθέντες και μία δόκιμη αστυφύλακας, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, υπηρετούσε σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ήταν σύντροφος ενός εκ των συλληφθέντων μελών του κυκλώματος και παρείχε υποστηρικτικό ρόλο στην οργάνωση παρέχοντας πληροφορίες για τις αστυνομικές επιχειρήσεις που σχεδιάζονταν για την περιοχή.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό της συμπλοκής με την Αστυνομικό

«Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στην Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.

Η επιχείρηση διεξάγεται διότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Η επιχείρηση συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση».

Θεοδωρικάκος: Τα Πανεπιστήμια και οι εστίες τους είναι για φοιτητές και όχι για σεσημασμένους κακοποιούς

Σε δήλωση προχώρησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος για την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου:

«Η σημερινή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου απέδειξε άλλη μια φορά αυτό που όλοι, δυστυχώς, γνωρίζουμε επί δεκαετίες: Ότι υπάρχουν πανεπιστημιακοί χώροι που έχουν μετατραπεί σε κέντρα ανομίας, παραβατικότητας και σε ορμητήρια για πράξεις βίας και εγκληματικότητας.

Τα πανεπιστήμιά μας είναι για τους φοιτητές. Οι εστίες είναι για να στεγάζουν το όνειρο της ελληνικής οικογένειας για ίσες ευκαιρίες των παιδιών της στη μόρφωση. Δεν είναι για σεσημασμένους κακοποιούς και εγκληματίες.

Η κυβέρνησή μας, με πράξεις, είναι αποφασισμένη να φέρει ως πραγματικότητα το αίσθημα ασφαλείας μέσα στο Πανεπιστήμιο. Για όλους. Για τους φοιτητές, για τους καθηγητές και τους εργαζόμενους.

Καλώ το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να ταυτιστούν με το αίτημα της κοινωνίας για ασφάλεια στα πανεπιστήμια. Και να συνδράμουν τις προσπάθειες της Κυβέρνησης, ώστε η ασφάλεια στο ελληνικό πανεπιστήμιο να γίνει προϋπόθεση για την αναβαθμισμένη προοπτική του».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα