Πορεία πυροσβεστών: Όχι στο ξεσπίτωμα και την κατάργηση του κανονισμού μεταθέσεων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος,στην πλατεία Ευαγγελισμού και πορεία στη Βουλή, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017. Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία τονίζει ότι το Πυροσβεστικό Σώμα έχει ανάγκη από προσλήψεις, από ομογενοποίηση του προσωπικού του, και από αναβάθμιση των υπαλλήλων του με την εφαρμογή ενός σύγχρονου βαθμολογίου κατωτέρων.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος,στην πλατεία Ευαγγελισμού και πορεία στη Βουλή, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017. Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία τονίζει ότι το Πυροσβεστικό Σώμα έχει ανάγκη από προσλήψεις, από ομογενοποίηση του προσωπικού του, και από αναβάθμιση των υπαλλήλων του με την εφαρμογή ενός σύγχρονου βαθμολογίου κατωτέρων. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι πυροσβέστες στην πλατεία Ευαγγελισμού, με αίτημά τους να μην μετακινηθεί προσωπικό από τις Υπηρεσίες του Σώματος

Ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι πυροσβέστες, με τη συμπαράσταση αστυνομικών και λιμενικών, στην πλατεία Ευαγγελισμού, με κύριο αίτημα να μην μετακινηθεί προσωπικό από διάφορες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, για τη στελέχωση της πυρασφάλειας στα περιφερειακά αεροδρόμια, που εξαγόρασε η εταιρεία Fraport.

Οι πυροσβέστες, με αφορμή την επικείμενη δημιουργία πυροσβεστικών σταθμών στα αεροδρόμια, από ήδη υπηρετούντες στο Σώμα, χωρίς να γίνουν προσλήψεις, κάνουν λόγο «για ξεγύμνωμα των υπηρεσιών, ξεσπίτωμα των εργαζομένων και κατάργηση των κανονισμών μετακινήσεων και μεταθέσεων, επαναφέροντας συνθήκες αυθαίρετων και εκδικητικών συμπεριφορών, που άλλαξαν με αγώνες».

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Π.Σ., Γιάννης Σταμούλης, το πρόβλημα που δημιουργείται, καθώς η συμφωνία με την εταιρεία που εξαγόρασε τα αεροδρόμια, είναι να δημιουργηθούν πυροσβεστικοί σταθμοί σε κάθε ένα από αυτά, πράγμα το οποίο θα γίνει από ήδη υπηρετούντες στο Π.Σ. και επιπλέον, όσοι στελεχώσουν αυτές τις υπηρεσίες, θα είναι μόνιμοι, χωρίς να μπορούν να μετακινηθούν για τρία χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί θα φύγουν από τις οικογένειές τους και τις υπηρεσίες τους και δεν θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για αντιμετώπιση άλλων περιστατικών, πέραν της πυρασφάλειας του αεροδρομίου.

Από τα 13 περιφερειακά αεροδρόμια, όπως λένε οι συνδικαλιστές, το Π.Σ. έχει υπηρεσίες μόνο στα πέντε, ενώ στα άλλα οκτώ θα δημιουργηθούν από την αρχή και παράλληλα θα ενισχυθούν και οι ήδη υπάρχοντες σταθμοί.

Αυτό σημαίνει, όπως υποστηρίζουν, ότι ένας αριθμός περίπου 500 ατόμων θα μετακινηθούν από τις υπηρεσίες τους, οι οποίες θα αποδυναμωθούν, σε συνθήκες ήδη σημαντικών ελλείψεων. Παράλληλα, καταστρατηγείται ο κανονισμός μεταθέσεων, αφού όσοι επανδρώσουν τους σταθμούς των αεροδρομίων δεν θα μπορούν να μετακινηθούν για τρία χρόνια.

Στον παραπάνω αριθμό, σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές ενώσεις, θα προστεθούν άλλα περίπου 400 άτομα που θα διατεθούν για τους σταθμούς των νέων αυτοκινητοδρόμων, στερώντας από το Σώμα συνολικά 900 ανθρώπους, που δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούνται για μεγάλες πυρκαγιές και άλλα σοβαρά περιστατικά κρίσεων.

Οι πυροσβέστες, μεταξύ άλλων, ζητούν προσλήψεις για την αντιμετώπιση των νέων αναγκών που προκύπτουν και δυνατότητα μετακίνησης όλων, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις, αλλά και επισημάνσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρη Σταθόπουλου, «το Πυροσβεστικό Σώμα έχει ανάγκη από προσλήψεις, από ομογενοποίηση του προσωπικού του, από αναβάθμιση των υπαλλήλων του με την εφαρμογή ενός σύγχρονου Βαθμολογίου κατωτέρων και όχι από οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης του κανονισμού μεταθέσεων με απώτερο σκοπό την προσπάθεια νομιμοποίησης της αυθαιρεσίας».

Τονίζεται ακόμα ότι, «οι μετακινήσεις πυροσβεστών προς τα αεροδρόμια που εξαγόρασε η Fraport, καθώς και τα κλιμάκια των εθνικών οδών, θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στο επίπεδο πυρασφάλειας της χώρας».

Την πλήρη υποστήριξη στις κινητοποιήσεις των πυροσβεστών εξέφρασε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η οποία σε χθεσινή ανακοίνωσή της τονίζει: «Καλούμε τους αρμοδίους να εγκύψουν στα πραγματικά προβλήματα των συναδέλφων μας, λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι κι αυτοί άνθρωποι οικογενειάρχες με ανάγκες και υποχρεώσεις και όχι απρόσωπα όντα ενός μηχανισμού -δυνάστη των μελών του».

Αυτή την ώρα έχουν ήδη συγκεντρωθεί περίπου 200 άτομα στην πλατεία Ευαγγελισμού, χωρίς να έχει κλείσει η Βασ. Σοφίας, ενώ αναμένονται και άλλοι πυροσβέστες που φτάνουν με λεωφορεία από την υπόλοιπη Ελλάδα και έχουν υψώσει πανό με σύνθημα: «Όχι στο ξεσπίτωμα των πυροσβεστών- Όχι στην κατάργηση του κανονισμού μεταθέσεων».

Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία πυροσβεστών θα παραδώσει ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής και σε όλα τα κόμματα για ενημέρωση των βουλευτών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network