Πόθεν έσχες: Απορρίφθηκε αίτηση προσωρινής αναστολής δικαστικών Ενώσεων

Πόθεν έσχες: Απορρίφθηκε αίτηση προσωρινής αναστολής δικαστικών Ενώσεων
Εξωτερική άποψη από το κτίριο που στεγάζεται το Συμβούλιο της Επικρατείας Eurokinissi

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε αίτηση για προσωρινή αναστολή των ηλεκτρονικών δηλώσεων για το πόθεν έσχες.

«Ξεμπλοκάρει» με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η υποβολή των ηλεκτρονικών δηλώσεων για το πόθεν έσχες και για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, μετά την απόρριψη της σχετικής αίτησης αναστολής.

Την αίτηση είχαν υποβάλει οι ενώσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Διοικητικής Δικαιοσύνης, ζητώντας να ανασταλεί προσωρινά για ακόμα μία φορά η υποβολή των ηλεκτρονικών δηλώσεων περιουσιακής καταπάτησης, μέχρι τη συζήτηση της κύριας προσφυγής, στην οποία περιλαμβάνονται τόσο η Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων όσο και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Πάντως, το ανώτατο δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα λήψης προσωρινών μέτρων κι έτσι συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία υποβολής των σχετικών δηλώσεων μέχρι την 31η Μαρτίου για όλους τπυς υπόχρεους.

Η νέα «μάχη» αναμένεται πλέον να δοθεί στη συζήτηση της αίτησης ακυρωσης του νέου νόμου τον ερχόμενο Μάιο. Τότε, το σύνολο των δικαστικών ενώσεων θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με το ελληνικό Δημόσιο, υποστηρίζοντας ότι οι αλλαγές του νέου νόμου για το ποθεν έσχες δεν ακολουθούν τις διατάξεις του Συντάγματος και θα πρέπει να ακυρωθούν. Συγκεκριμένα, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε δύο ζητήματα, αρχικά στον τρόπο επιλογής της επιτροπής που θα ελέγχει την περιουσιακή κατάσταση των υπόχρεων, αλλά και στην υποχρεωτική δήλωση των μετρητών κινητών πραγμάτων μεγάλης αξίας που διαθέτουν, θέμα που αντικρούουν από την αρχή χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα