Πρεμιέρα για τα επιδόματα κατά της φτώχειας με πάνω από 8.500 αιτήσεις

Πρεμιέρα για τα επιδόματα κατά της φτώχειας με πάνω από 8.500 αιτήσεις

Σωρηδόν οι αιτήσεις για τα επιδόματα σίτισης, στέγασης και παροχής δωρεάν ρεύματος

Ξεπέρασε τις 8,5 χιλιάδες την πρώτη μέρα ο αριθμός των αιτήσεων για τα επιδόματα σίτισης, στέγασης και παροχής δωρεάν ρεύματος, σύμφωνα με στοιχεία από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ που διαχειρίζεται την σελίδα για την υποβολή των αιτήσεων, την Δευτέρα (20/04), πρώτη ημέρα της υποβολής των αιτήσεων, ο αριθμός τους έφτασε τις 8.666, εκ των οποίων οι 6.815 υποβλήθηκαν ιδιωτικά και οι 1.851 υποβλήθηκαν μέσω ΚΕΠ.

Η διαδικασία συνεχίστηκε την Τρίτη (21/04) και, όπως προκύπτει από δήλωση στο ΑΠΕ - ΜΠΕ της προϊσταμένης του 7ου ΚΕΠ Αθηνών που βρίσκεται στους Αμπελοκήπους, Μαρίας Κιάσσου, η κίνηση ήταν σαφώς αυξημένη σε σχέση με την πρώτη μέρα.

Επίσης δήλωσε ότι 7 στους 10 που επισκέπτονταν το ΚΕΠ στους Αμπελοκήπους, ήταν για το σκοπό της αίτησης για τα επιδόματα σίτισης,στέγασης και παροχής δωρεάν ρεύματος. Οι περισσότεροι, όπως ανέφερε, ήταν για αίτηση ενοικίου και στη συνέχεια για δωρεάν ρεύμα.

Οι πολίτες που βρέθηκαν στο ΚΕΠ στους Αμπελοκήπους για να κάνουν την αίτηση, ανέφεραν ότι περιμένουν από αυτή τη διαδικασία να διευκολυνθούν στη ζωή τους σε κάποιο βαθμό και ότι σίγουρα είναι για αυτούς μια μεγάλη βοήθεια.

Η κα Κιάσσου ανέφερε ότι περιμένει τις επόμενες μέρες να αυξηθεί κι άλλο η κίνηση στα ΚΕΠ, τονίζοντας ότι βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network