Προεδρικό Μέγαρο: Ο Ανδρεαδάκης απαντά για τα σεξιστικά σχόλια κατά της Εύης Καλογηροπούλου

Προεδρικό Μέγαρο: Ο Ανδρεαδάκης απαντά για τα σεξιστικά σχόλια κατά της Εύης Καλογηροπούλου
Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης και η Εύη Καλογηροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο Eurokinissi

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης έσπευσε να καταδικάσει τα σεξιστικά σχόλια που γράφτηκαν στο διαδίκτυο σχετικά με την εμφάνιση της Εύης Καλογηροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης εξέφρασε τη θλίψη του σχετικά με τις σεξιστικές νύξεις που υπήρξαν στο διαδίκτυο με αφορμή την εμφάνιση της Εύης Καλογηροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η σκηνοθέτις δέχτηκε πληθώρα σχολίων για την ενδυματολογική της επιλογή με πολλούς να κάνουν λόγο για μια “προκλητική αμφίεση”.

Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης από την πλευρά του τόνισε πως πρόκειται για “μια εξαιρετική σκηνοθέτις, η οποία συμμετείχε τρεις φορές στο Φεστιβάλ των Καννών” αλλά και “μια ταλαντούχα εικαστικό, απόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με αρκετές εκθέσεις στο ενεργητικό της”. Για τους λόγους αυτούς εξάλλου, ήταν καλεσμένη στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, όπως επεσήμανε.

Ο ίδιος υπογράμμισε, μάλιστα, πως εκτιμά το ταλέντο της και την προσωπικότητά της ενώ θλίβεται με τις σεξιστικές νύξεις που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ορέστη Ανδρεαδάκη

“Η Εύη Καλογηροπούλου είναι μια εξαιρετική σκηνοθέτις, η οποία συμμετείχε τρεις φορές στο Φεστιβάλ των Καννών: με τις μικρού μήκους ταινίες “Μotorway 65” (2020), και “Στον θρόνο του Ξέρξη” (2022, φωτό 2) και το σενάριο της μεγάλου μήκους ταινίας “Cora” (2021). Οι δύο τελευταίες δουλειές της βραβεύτηκαν στις Κάννες με τα βραβεία του Canal+ και του L’Atelier της Cinefondation αντίστοιχα.

Είναι ωστόσο και ταλαντούχα εικαστικός, απόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και με αρκετές εκθέσεις στο ενεργητικό της (φωτό 3)

Είναι επίσης πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ και του Royal college of Art του Λονδίνου.

Για τους λόγους αυτούς εξάλλου, ήταν καλεσμένη στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας μαζί με άλλους καλλιτέχνες που τιμούν την Ελλάδα με το έργο τους.

Καλεσμένος κι εγώ στη δεξίωση κατέβηκα με την Εύη Καλογηροπούλου τα σκαλιά του Προεδρικού Μεγάρου ως καλός φίλος και συνεργάτης της.

Εκτιμώ το ταλέντο και την προσωπικότητά της, τιμώ τη φιλία μας και θλίβομαι με τις σεξιστικές νύξεις που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα