Πρόεδρος φαρμακοποιών: Να ελεγχθούν πειθαρχικά όσοι υπονομεύουν την αξία του εμβολιασμού

Εμβόλιο για τη γρίπη
Εμβόλιο για τη γρίπη 123RF.COM

Ψυχραιμία συνέστησε ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης, μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6, υπενθυμίζοντας ότι πέρυσι το 95% των εμβολίων έγινε στα φαρμακεία.

Να ελεγχθούν πειθαρχικά όσοι ελαφρά τη καρδία υπονομεύουν με αναρτήσεις στο διαδίκτυο την αξία του εμβολιασμού ζήτησε μέσω του News 24/7 στους 88,6 ο  Κυριάκος Θεοδοσιάδης, Πρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Παρ' ότι, όπως είπε, είναι ανεφάρμοστο το να γίνει ο εμβολιασμός υποχρεωτικός, ωστόσο τόνισε τη σημασία του, διευκρινίζοντας ότι ο καταλληλότερος χρόνος είναι μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου.

Συνέστησε ψυχραιμία και είπε ότι πέρυσι το 95% των εμβολίων έγιναν στα φαρμακεία χωρίς να επιβαρύνονται τα νοσοκομεία. Σύμφωνα με τον κ. Θεοδοσιάδη, η τιμή του εμβολίου κυμαίνεται στα 12 με 13 ευρώ, εκτός και αν συνταγογραφηθεί από τον ΕΟΠΥΥ οπότε είναι δωρεάν.

Άσκησε κριτική στο Υπουργείο που εντός Φλεβάρη προμηθεύεται νέα εμβόλια λόγω εξάντλησης των προηγουμένων. "Κάθε χρόνο, την ίδια περίοδο, έχουμε τα ίδια προβλήματα και τα ίδια δημοσιεύματα" ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι "κάθε χρόνο κάνουμε την ίδια συζήτηση, από τη γρίπη μέχρι τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες".

"Τρέχουμε να βρούμε εμβόλια αυτή την περίοδο" συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι σε περίπτωση εμβολιασμού τώρα, τα αντισώματα θα λειτουργήσουν στο τέλος του μήνα.

SHARE: