Πρόεδρος ΟΙΕΛΕ: Παράνομες διαγραφές απουσιών και καταστροφή απουσιολογίων στο Κολλέγιο Αθηνών

Πρόεδρος ΟΙΕΛΕ: Παράνομες διαγραφές απουσιών και καταστροφή απουσιολογίων στο Κολλέγιο Αθηνών
Το Κολλέγιο Αθηνών Κολλέγιο Αθηνών/linkedin

Παράνομες μαζικές διαγραφές απουσιών και καταστροφή των απουσιολογίων στο Κολλέγιο Αθηνών καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος, Μιχάλης Κουρουτός.

Για διαγραφές περισσότερων των 400 απουσιών μαθητών στο κολλέγιο Αθηνών, ώστε να αποφύγουν την επανάληψη της τάξης και καταστροφή των σχετικών απουσιολογίων ώστε να μην μπορούν να αποδειχθούν, κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος, Μιχάλης Κουρουτός, μιλώντας στο News 24/7.

Όπως αναφέρει, το καλοκαίρι του 2018,  είχε περιέλθει σε γνώση της Ομοσπονδίας καταγγελία για παράνομες διαγραφές απουσιών ικανού αριθμού μαθητών του Κολλεγίου, οι οποίες αφορούσαν στο σχολικό έτος 2017-2018.

“Δεχτήκαμε καταγγελία τηλεφωνικά το καλοκαίρι του ‘18, γιατί στο Κολλέγιο η δαμόκλειος σπάθη των απολύσεων κρέμεται πάνω από το κεφάλι σου”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως λέει, ζητήθηκαν από την διεύθυνση του σχολείου στοιχεία σχετικά με την καταγγελία, με την απάντηση να είναι ότι τα βιβλία έχουν καταστραφεί.  “Τα απουσιολόγια πρέπει να κρατιούνται για ένα χρόνο”, προσθέτει.

Συνακολούθως η Ομοσπονδία προχώρησε τον Σεπτέμβριο του 2018 σε επίσημη καταγγελία προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, η οποία διενήργησε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό.

https://www.news247.gr/download/4755//621000/eggrafo1.pdf

Καθώς δεν υπήρξε σχετική ενημέρωση κατά το επόμενο διάστημα, η Ομοσπονδία επανήλθε και με νέο έγγραφό της προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας τον Φεβρουάριο του 2019,  ζητούσε πληροφορίες για την εξέλιξη της υπόθεσης, το αποτέλεσμα της ΕΔΕ και εάν έχουν προχωρήσει πειθαρχικές διώξεις σε βάρος των υπευθύνων.

Σύμφωνα με την απάντηση του τότε διευθυντή της ΔΔΕ Β’ Αθήνας, η ΕΔΕ είχε ολοκληρωθεί και από τις 17 Ιανουαρίου 2019, οι υπεύθυνοι παραπέμφθηκαν στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Σχεδόν έναν χρόνο μετά η υπόθεση δεν είχε προχωρήσει και η ΟΙΕΛΕ με νέο εγγραφό της απευθύνθηκε στην υπουργό Παιδείας.

https://www.news247.gr/download/9103//660000/eggrafo3.pdf
https://www.news247.gr/download/424/7693392/478000/eggrafo3.doc

“Ενημερώσαμε την υπουργό να προβεί σε ενέργειες γιατί όταν ένα μεγάλο σχολείο κάνει τέτοια πράγματα, καταλαβαίνετε τι μπορεί να γίνεται σε μικρότερα, εν όψει πανελλαδικών, τράπεζας θεμάτων κτλ. Τι παραβίαση θα υπάρχει της πραγματικής εικόνας, της αξίας και της αξιολόγησης των μαθητών”, αναφέρει ο κ. Κουρουτός.

Όπως τονίζει, η υπουργός ενημερώθηκε και προφορικά και η απάντησή της ήταν “θα δούμε”.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή η ΟΙΕΛΕ αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε κάθε πιθανή ενέργεια ώστε να διερευνηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα και διερωτάται αν πρόκειται για “εσκεμμένη αδράνεια” από πλευράς της υπουργού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version