Προφυλακιστέοι και οι πέντε Τούρκοι για το καρτέλ των ναρκωτικών

Πραγματοποιήθηκε, τις βραδινές ώρες της 12 Ιουνίου 2014, ευρείας κλίμακας επιχείρηση από στελέχη του Λιμενικού Σώματος β Ελληνικής Ακτοφυλακής,με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και κατάσχεση ενός τόνου, εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων(1.133,420 κιλά) ηρωίνης, καθώς και τη σύλληψη μελών οργάνωσης παράνομης διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν στελέχη της Διοίκησης Ασφάλειας, του γραφείου Πληροφοριών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λ.Σ β ΕΛ.ΑΚΤ. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ β ΕΛ.ΑΚΤ., υπηρεσιακοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών (Κ-9) Λ.Σ β ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και η επιχειρησιακή ομάδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του ΥΝΑ/Α.Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,σε συνεργασία με στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, του ομοσπονδιακού γραφείου στην Αθήνα της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), και του ΣΔΟΕ Αττικής/ Τμήμα Ναρκωτικών και Όπλων.
Συγκεκριμένα, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και πολύωρη παρακολούθηση, διαπιστώθηκε η μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης σε αποθήκη στην περιοχή Κορωπίου, όπου γινόταν η συσκευασία τους σε σάκους μαρμαρόσκονης, προκειμένου να διακινηθούν παράνομα με φορτηγά οχήματα τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Ειδικότερα, μετά από έρευνα που διεξήχθη στη συγκεκριμένη αποθήκη καθώς και σε ύποπτες οικίες των βορείων προαστίων, συνελήφθησαν συνολικά έντεκα (11) άτομα, εκ των οποίων πέντε (05) αλλοδαποί, πέντε (05) ημεδαποί και ένας (01) ανήλικος ημεδαπός.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τετρακόσιες σαράντα τρεις (443) πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους ενός τόνου και εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων (1,133,420kgr), καθώς επίσης ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους πέντε γραμμαρίων και ενός δεκάτου (5,1gr).
Επιπλέον, κατα
Πραγματοποιήθηκε, τις βραδινές ώρες της 12 Ιουνίου 2014, ευρείας κλίμακας επιχείρηση από στελέχη του Λιμενικού Σώματος β Ελληνικής Ακτοφυλακής,με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και κατάσχεση ενός τόνου, εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων(1.133,420 κιλά) ηρωίνης, καθώς και τη σύλληψη μελών οργάνωσης παράνομης διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών. Στην επιχείρηση συμμετείχαν στελέχη της Διοίκησης Ασφάλειας, του γραφείου Πληροφοριών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λ.Σ β ΕΛ.ΑΚΤ. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ β ΕΛ.ΑΚΤ., υπηρεσιακοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών (Κ-9) Λ.Σ β ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και η επιχειρησιακή ομάδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του ΥΝΑ/Α.Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,σε συνεργασία με στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, του ομοσπονδιακού γραφείου στην Αθήνα της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), και του ΣΔΟΕ Αττικής/ Τμήμα Ναρκωτικών και Όπλων. Συγκεκριμένα, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και πολύωρη παρακολούθηση, διαπιστώθηκε η μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης σε αποθήκη στην περιοχή Κορωπίου, όπου γινόταν η συσκευασία τους σε σάκους μαρμαρόσκονης, προκειμένου να διακινηθούν παράνομα με φορτηγά οχήματα τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ειδικότερα, μετά από έρευνα που διεξήχθη στη συγκεκριμένη αποθήκη καθώς και σε ύποπτες οικίες των βορείων προαστίων, συνελήφθησαν συνολικά έντεκα (11) άτομα, εκ των οποίων πέντε (05) αλλοδαποί, πέντε (05) ημεδαποί και ένας (01) ανήλικος ημεδαπός. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τετρακόσιες σαράντα τρεις (443) πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους ενός τόνου και εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων (1,133,420kgr), καθώς επίσης ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους πέντε γραμμαρίων και ενός δεκάτου (5,1gr). Επιπλέον, κατα EUROKINISSI

Τι αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας για τους Τούρκους, που εμπλέκονται στην υπόθεση με τη μεγάλη ποσότητα ηρωίνης

Προφυλακιστέοι, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκαν οι πέντε Τούρκοι υπήκοοι που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, άνω του ενός τόνου, που βρέθηκε έπειτα από μεγάλη και συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος σε αποθήκη στο Κορωπί και σε γκαράζ έπαυλης στη Φιλοθέη.

Οι συλληφθέντες φέρονται να αρνήθηκαν όλοι τις κατηγορίες και να προέβαλαν ο καθένας διαφορετικούς λόγους και ισχυρισμούς.

«Ο πελάτης μου που είναι Ελληνοτούρκος, ενεπλάκη στην υπόθεση ως διερμηνέας ενός εκ των συγκατηγορουμένων που είναι παλαιός οδηγός φορτηγού και είχε ανάγκη διεκπεραίωσης υποθέσεών του», τόνισε ο ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης. Προσέθεσε επίσης ότι ο πελάτης του βρέθηκε προς εκπλήξεως στην υπόθεση, καθώς εκλήθη μόνο για τη διεκπεραίωση σύστασης κάποιας εταιρείας στο Βέλγιο, η οποία επρόκειτο να έχει εδώ νόμιμες δραστηριότητες.

Ο συνήγορος υπεράσπισης εκτίμησε επίσης ότι οι ανακριτικές ενέργειες οι οποίες έπονται, είναι πολύ ουσιώδεις, όπως το άνοιγμα των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και η διερεύνηση κάποιων κινητών τηλεφώνων που θα αποδείξουν ακριβώς ποιοι γνωρίζονταν με ποιους και η αλήθεια, όπως δήλωσε, θα διαφανεί.

Άλλος συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε επίσης ότι ο πελάτης του ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι βρέθηκε σε λάθος τόπο τη λάθος στιγμή. Είχε έρθει μια ημέρα πριν από την επιχείρηση για να επισκεφθεί έναν φίλο του από τους συλληφθέντες που είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Προσέθεσε ότι συνελήφθη ως συνεπιβάτης σε ένα από τα οχήματα που μετέφεραν την ηρωίνη και ότι οι κάποιοι από τους συλληφθέντες είχαν πει στον πελάτη του ότι θα μετέφεραν κάποια τρόφιμα και νερά σε μια αποθήκη στο Κορωπί.

Πάντως από το προανακριτικό υλικό της ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής φέρεται να προκύπτουν πολλές προπαρασκευαστικές κινήσεις των εμπλεκομένων στην υπόθεση για την υποδοχή των ναρκωτικών, τη συσκευασία τους και την προώθησή τους σε σάκους με μαρμαρόσκονη στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με στοιχεία συνεργαζόμενης διωκτικής αρχής του εξωτερικού, ένας από τους Τούρκους κατηγορουμένους φέρεται να έχει απασχολήσει τις ρουμανικές διωκτικές αρχές σε υπόθεση κατάσχεσης ηρωίνης 70 κιλών.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση έχουν ήδη προφυλακιστεί ένας Έλληνας 40χρονος εφοπλιστής, η πρώην σύζυγός του και ο σύντροφός της. Την Παρασκευή θα απολογηθεί επίσης ο 29χρονος Αλβανός υπήκοος ο οποίος φέρεται να είχε λάβει μηνύματα στο κινητό του από τον 15χρονο ανήλικο γιο του 40χρονου εφοπλιστή, που επίσης φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προφυλακιστέος ο εφοπλιστής για το καρτέλ ναρκωτικών

Στον εισαγγελέα 5 εμπλεκόμενοι στο καρτέλ ηρωίνης

Ελεύθερος ο 15χρονος γιος του εφοπλιστή. Βρήκαν νταλίκα με κρύπτες στο Κερατσίνι

SHARE:

24Media Network