Προκαταρκτική έρευνα για την αποφυλάκιση Φλώρου

Προκαταρκτική έρευνα για την αποφυλάκιση Φλώρου
Ο Σταύρος Κοντονής Eurokinissi

Η σχετική εντολή δόθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η υπό όρους απόλυση του καταδικασθέντα για το σκάνδαλο της Energa.

Προκαταρκτική εξέταση και μάλιστα κατεπείγουσα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας σχετικά με την αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου.

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε η υφ’ όρον απόλυση του καταδικασθέντα για την υπόθεση Energa, οδήγησαν τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, να λάβει γνώση του διατακτικού του επίμαχου βουλεύματος κι ύστερα από μελέτη να δώσει εντολή για περαιτέρω έρευνα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο ΥπουργόςΔικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής παρήγγειλε, κατ’ άρθρο 30 παρ. 1 ΚΠΔ, στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση τυχόν αξιοποίνων πράξεων των οργάνων που πιστοποίησαν την αναπηρία του αποφυλακισθέντος Αριστείδη Φλώρου, που κρατείτο για την υπόθεση “Energa-Hellas Power”.

Σύμφωνα με πληροφορίες με απόφαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Χαλκίδας, διατάχθηκε  κατεπείγουσα προκατακρική εξέταση για να διαπιστωθεί αν εχει τελεστεί μια σειρά αδικημάτων σχετικά με την αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Χαλκίδας. Η έρευνα αφορά σε κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα όπως «έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού»,  «ψευδή αναφορά στην αρχή», «ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Αρη Φλώρου και «παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος των γιατρών του ΚΕΠΑ. Παράλληλα, διατάχθηκε και η διενέργεια νελας πραγματογνωμοσύνης για να διαπιστωθεί αν πράγματι ο κατηγορούμενος πάσχει με ποσοστό αναπηρίας ανω του 67% , οπως αναφέρει η βεβαίωση του ΚΕΠΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα