Προνόμια εμβολιασμένων: Οι επιχειρήσεις εστίασης καλούνται να πάρουν αποφάσεις που δεν τους αναλογούν

Προνόμια εμβολιασμένων: Οι επιχειρήσεις εστίασης καλούνται να πάρουν αποφάσεις που δεν τους αναλογούν
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πρακτικά και ηθικά ζητήματα δημιουργεί ο διαχωρισμός των καταστημάτων εστίασης, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς. "Δεν μπορούμε να γίνουμε διαχειριστές προσωπικών δεδομένων" σχολιάζουν.

Για μια ακόμη «ψυχρολουσία» όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας των χώρων εστίασης με το μοντέλο που ουσιαστικά διαχωρίζει τόσο τους καταναλωτές όσο και τις επιχειρήσεις, κάνουν λόγο οι παράγοντες της αγοράς, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις για τα προνόμια των εμβολιασμένων στην εστίαση που ανακοινώθηκαν απο τους υπουργούς Άδ. Γεωργιάδη και Γ. Γεραπετρίτη.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης, Γιάννη Λιάρο, το νέο μέτρο αμιγών και μικτών χώρων δημιουργεί τόσο πρακτικά όσο και ηθικά ζητήματα.

Κατ’αρχάς σημειώνει ότι το σύστημα που επιλέχθηκε ακούγεται «περίπλοκο» και μένει να φανεί στην πράξη πώς θα λειτουργήσει.

Αν και οι επιχειρήσεις εστίασης με κλειστούς στεγασμένους χώρους παίρνουν το πολυπόθητο «πράσινο φως» επαναλειτουργίας, εν τούτοις σύμφωνα με τον κ. Λιάρο καλούνται να αναλάβουν μια κοινωνική και πολιτική ευθύνη διαχωρισμού της πελατείας τους. «Ό,τι κι αν επιλέξει κάθε επιχείρηση, θα στοχοποιηθεί από την πελατεία που είτε δεν θα αισθάνεται ασφαλείς, είτε θα αισθάνεται αποκλεισμένη».

Ο κ. Λιάρος αναφέρει επίσης πως οι εστιάτορες δεν μπορούν να γίνουν «σε καμιά περίπτωση διαχειριστές προσωπικών δεδομένων» και εκφράζει τις επιφυλάξεις του για το πώς θα πιστοποιείται η «ταυτότητα» του κάθε πελάτη. «Με ποιο τρόπο θα ελέγχεται εκείνος που έχει αποκτήσει ανοσία, επειδή έχει νοσήσει;» σημειώνει.

Τίθεται επίσης ζήτημα για τους χώρους εστίασης εντός ξενοδοχειακών μονάδων, όπου οι πελάτες δεν υπόκεινται στους παραπάνω περιορισμούς όσον αφορά τη διαμονή τους, αλλά  ενδεχομένως θα «αποκλειστούν» από τα εστιατόρια των μονάδων!

Κατά τον κ. Λιάρο τίθεται επίσης σημαντικό θέμα καθημερινής λειτουργίας των εστιατορίων και των υπόλοιπων κλειστών χώρων διασκέδασης καθώς κανείς δεν γνωρίζει πως μπορεί κανείς να υποδεχθεί και να κατανείμει πρακτικά την πελατεία του.

Πέραν των παραπάνω, η Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίαση έχει θέσει σειρά ερωτημάτων προς το Υπ.Οικονομικών όσον αφορά τα μέτρα στήριξης για τις κλειστές επιχειρήσεις, τα οποία αναμένεται να αρθούν δεδομένου ότι από 15 Ιουλίου αίρονται έστω τυπικά οι περιορισμοί στη λειτουργία τους. Στο πλαίσιο αυτό και με το νέο μοντέλο λειτουργίας που λανσάρει η κυβέρνηση εκτιμάται ότι θα χρειαστούν περαιτέρω μέτρα υποστήριξης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα