Προπηλακισμοί δίχως τέλος

Προπηλακισμοί δίχως τέλος

Δεν έχουν τελειωμό οι διαπληκτισμοί πολιτών με πολιτικούς, κυρίως του κυβερνώντος κόμματος. Νέα φραστικά επεισόδια κατά βουλευτών σε Πάτρα, Ρόδο και Θεσσαλονίκη. Εκδόθηκαν αφίσες που "καταζητούν" τους υπέρμαχους του Μεσοπρόθεσμου (Pic)

Φαίνεται ότι δεν περνάει μέρα που να μην γίνει κάποιος βουλευτής στόχος αγανακτισμένων πολιτών. Νέες επιθέσεις και προπηλακισμοί εναντίον στελεχών του ΠΑΣΟΚ σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης και αυτή τη φορά η οργή μεταφέρθηκε σε Ρόδο και Πάτρα.

Ομάδα αγανακτισμένων εισέβαλε την Τετάρτη σε αίθουσα στη Ρόδο, όπου ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση της νομαρχιακής επιτροπής νοτίου συγκροτήματος του ΠΑΣΟΚ, παρουσία και του γενικού γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρη Χαλκιώτη.

Οι περίπου 50 εισβολείς επιτέθηκαν φραστικά στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και κυρίως στον γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής, Γιώργο Πόκκια, χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια, ενώ η τάξη αποκαταστάθηκε σχετικά γρήγορα.

Λίγο μετά, οι εισβολείς αποχώρησαν από την αίθουσα και η εκδήλωση συνεχίστηκε κανονικά, με καθυστέρηση περίπου μίας ώρας.

Επικήρυξαν βουλευτές στην Πάτρα

Στο μεταξύ, αφίσες με τις φωτογραφίες των τεσσάρων βουλευτών Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ και των δύο βουλευτών της ΝΔ κυκλοφόρησαν στην Πάτρα, οι οποίες φέρουν τον τίτλο κρίνονται ένοχοι.

Στην αφίσα με τις φωτογραφίες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αναγράφεται ότι: “κρίνονται ένοχοι επειδή ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο, προδίδοντας την βούληση των πολιτών και οδηγώντας τη χώρα σε νέα κατοχή”.

Σε άλλη αφίσα, με τις φωτογραφίες των βουλευτών της ΝΔ, αναγράφεται ότι: “κρίνονται ένοχοι, επειδή ψήφισαν την υφαρπαγή της εθνικής μας περιουσίας, προδίδοντας την λαϊκή βούληση”.

 

“Επισκέψεις” στα γραφεία βουλευτών στη Θεσσαλονίκη

Στη συμπρωτεύουσα όλα ξεκίνησαν αργά το βράδυ της Τετάρτης, όταν ομάδα 100 περίπου αγανακτισμένων, συγκεντρώθηκε στο Λευκό Πύργο και ξεκίνησε πορεία προς τα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ της πόλης.

Οι αγανακτισμένοι πέρασαν από τα πολιτικά γραφεία της Εύας Καϊλή, του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Γιάννη Μαγκριώτη, του Χάρη Καστανίδη και του Σπύρου Βούγια.

Οι αγανακτισμένοι φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και πριν φύγουν τοιχοκολλούσαν μια αφίσα, που στη μέση είχε τη φωτογραφία του κάθε πολιτικού και σε όλες τις περιπτώσεις έγραφε, στο πάνω μερος: ”Καταζητείται για εσχάτη προδοσία” και από κάτω, ”Αμοιβή άμεση δημοκρατία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα