Αποχώρησαν οι αντιεξουσιαστές από τη Νομική

Άνδρες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί γύρω από το κτήριο της Νομικής Σχολής Αθηνών, που τελεί υπό κατάληψη για έκτη μέρα, από  αντιεξουσιαστές, την τετάρτη 18 Μαρτίου 2015. Οι καταληψίες ζητούν μεταξύ άλλων την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και των συγγενών κρατουμένων της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς", την κατάργηση των "αντιτρομοκρατικών" νόμων, αλλά και των φυλακών τύπου Γ'.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Άνδρες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί γύρω από το κτήριο της Νομικής Σχολής Αθηνών, που τελεί υπό κατάληψη για έκτη μέρα, από αντιεξουσιαστές, την τετάρτη 18 Μαρτίου 2015. Οι καταληψίες ζητούν μεταξύ άλλων την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και των συγγενών κρατουμένων της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς", την κατάργηση των "αντιτρομοκρατικών" νόμων, αλλά και των φυλακών τύπου Γ'. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Αποτέλεσμα είχαν οι διαπραγματεύσεις για οικειοθελή αποχώρηση των αντιεξουσιαστών από τη Νομική

Σε 8 προσαγωγές νεαρών έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, προχώρησε η αστυνομία, το μεσημέρι της Τετάρτης. Οι νεαροί ανήρτησαν πανό για την απελευθέρωση των κατηγορούμενων για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Εν τω μεταξύ, οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν έξω από τη Νομική, μετά από διαπραγμάτευση. Οι 20 αντιεξουσιαστές  μετά από διαπραγματεύσεις, δέχτηκαν να σταματήσουν την κατάληψη και αποχώρησαν από το κτίριο νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης.

Τα 20 άτομα βγήκαν, συνοδεία αλληλέγγυων. Δεν έγιναν προσαγωγές και συλλήψεις και τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα και από τις δύο πλευρές.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η αστυνομία έχει γνώση των στοιχείων τους και σε δεύτερο χρόνο θα αποδοθούν κατηγορίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αυστηρή ανακοίνωση με αποδέκτη την Αστυνομία από την Εισαγγελία Αθήνας

SHARE:

24Media Network