Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στη Νάξο

Το λιμάνι της Νάξου
Το λιμάνι της Νάξου EUROKINISSI

Ο ασθενής ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Νάξου κι αναμένεται η αεροδιακομιδή του σε Νοσοκομείο αναφοράς.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού καταγράφηκε στη Νάξο, όπως είπε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος του νησιού Δημήτρης Λιανός.

Πρόκειται για έναν 49χρονο λιμενικό, ο οποίος είχε βγει σε αναρρωτική άδεια όπως προβλεπόταν από τη σχετική ΚΥΑ. Ο ασθενής ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Νάξου κι αναμένεται η αεροδιακομιδή του σε Νοσοκομείο αναφοράς. Παράλληλα έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των στενών επαφών του

ADVERTISING

Σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook o κ. Λιανός αναφέρει:

«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε πριν από λίγο από το Ινστιτούτο Παστέρ το 1ο κρούσμα λοίμωξης από κορονοϊό στο νησί μας. Ο ασθενής, ο οποίος ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Νάξου κι αναμένεται η αεροδιακομιδή του σε Νοσοκομείο αναφοράς, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ο οποίος και ιχνηλατεί τις στενές επαφές του συμπολίτη μας. Ευχόμαστε όλοι ταχεία ανάρρωση!

Με ψυχραιμία, οφείλουμε όλοι να εφαρμόσουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και να πειθαρχήσουμε στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Τώρα περισσότερο από ποτέ... Μένουμε σπίτι!»

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network