Πρώτο τριήμερο μετά την καραντίνα: Φεύγουν για τα νησιά με μάσκες και αντισηπτικά

Πρώτο τριήμερο μετά την καραντίνα: Φεύγουν για τα νησιά με μάσκες και αντισηπτικά
glomex

Αυξημένα μέτρα απο το Λιμενικό για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Μάσκες, αντισηπτικά, θερμομέτρηση και ερωτηματολόγιο για τους επιβάτες. Οι αλλαγές στα ακτοπλοικά ταξίδια.

Σε καλύτερα επίπεδα από τις προηγούμενες ημέρες, αναμένεται να είναι από σήμερα η επιβατική κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς πολλοί είναι αυτοί που θα επιλέξουν κάποιο νησιωτικό προορισμό για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Το Λιμενικό Σώμα σε όλα τα λιμάνια της χώρας έχει λάβει αυξημένα μέτρα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω των υγειονομικών μέτρων που εξακολουθούν να ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Όσοι επιβάτες πρόκειται να ταξιδέψουν με κάποιο πλοίο της ακτοπλοΐας, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πριν από την επιβίβασή τους, θα θερμομετρούνται, θα συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο, ενώ θα διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου από άλλους επιβάτες σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο.

Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα: ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Ναυτιλίας από την Τετάρτη 3/6 έχει προχωρήσει σε αύξηση του πρωτοκόλλου επιβατών για τα επιβατηγά πλοία, από το 50% στο 60% για αυτά που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% από το 55% σε αυτά που διαθέτουν καμπίνες.

Επίσης αυξάνεται σε 2 (από 1) το όριο ατόμων ανά καμπίνα, ενώ διατηρείται το αντίστοιχο όριο των τεσσάρων ατόμων αν πρόκειται για οικογένεια ή ΑμεΑ με τον συνοδό τους.

Από το λιμάνι του Πειραιά για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 15 δρομολόγια πλοίων, 7 από τη Ραφήνα και 10 από το Λαύριο.

Σύμφωνα με στοιχεία του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διονύσιος Σολωμός» αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά για Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Κίμωλο, Μήλο με 622 επιβάτες, 115 οχήματα, 16 φορτηγά και 39 δίκυκλα.

Επίσης το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star delos» αναχώρησε για Πάρο, Νάξο, Θήρα, με 1.307 επιβάτες, 257 ΙΧ, 30 φορτηγά και 38 δίκυκλα και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star paros» για Σύρο, Τήνο, Μύκονο, με 674 επιβάτες, 111 ΙΧ οχήματα, 20 φορτηγά και 40 δίκυκλα.

Χθες Πέμπτη 4 Ιουνίου από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 9 απόπλοι πλοίων και συνολικά αναχώρησαν 4.157 επιβάτες, 866 ΙΧ οχήματα, 472 φορτηγά και 173 δίκυκλα.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν χθες 9 απόπλοι πλοίων και αναχώρησαν συνολικά 1.745 άτομα, 415 ΙΧ οχήματα, 58 φορτηγά και 101 δίκυκλα.

Από το λιμάνι της Ραφήνας χθες Πέμπτη αναχώρησαν πέντε πλοία με 2.972 επιβάτες, 918 οχήματα, 325 φορτηγά και 89 δίκυκλα. Επίσης από το λιμάνι του Λαυρίου έγιναν τέσσερα δρομολόγια πλοίων καιαναχώρησαν 622 επιβάτες, 193 ΙΧ, 30 φορτηγά και 18 δίκυκλα.

Οι επιβάτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προχωρήσει σε μείωση της τιμής του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου λόγω της μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές από το 24% στο 13%, που ισχύει για τους επόμενους πέντε μήνες, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι ορισμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες στις αρχές του νέου έτους είχαν προχωρήσει σε μικρή αύξηση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων περίπου στο 6%, μετά την τροποποίηση του σχετικού θεσμικού πλαισίου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το νέο καύσιμο χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο (0,5%) που είναι πολύ ακριβότερο του συμβατικού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα