Ψαρά: Πρόσκρουση επιβατηγού τουριστικού σκάφους σε ξέρα

Ψαρά: Πρόσκρουση επιβατηγού τουριστικού σκάφους σε ξέρα

Το σκάφος είχε αποπλεύσει από το λιμένα Χίου με προορισμό το λιμένα Ψαρών

Σε ξέρα στην περιοχή Πούντα, έξω από τον λιμενοβραχίονα στα Ψαρά προσέκρουσε την Τετάρτη το βράδυ το Ε/Γ-Τ/Ρ "ΣΑΝ ΝΙΚΟΛΑΣ" Ν.Χ. 256, με 13 επιβάτες, τέσσερα άτομα πλήρωμα και ένα Ι.Χ.Ε όχημα.

Το σκάφος είχε αποπλεύσει από το λιμένα Χίου με προορισμό το λιμένα Ψαρών.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ έχουν τεθεί σε ετοιμότητα προσωπικό και εξοπλισμός απορρύπανσης εφόσον απαιτηθεί.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, ο πλοίαρχος, με ιδία μέσα, προσέγγισε εντός του λιμένα και αφού προσέδεσε ασφαλώς αποβίβασε τους επιβάτες και το όχημα.

Όπως δήλωσε ο πλοίαρχος, από την πρόσκρουση προκλήθηκε ρήγμα στη δεξιά πλευρά του πλοίου και συγκεκριμένα στο χώρο πηδαλιουχίας, μήκους 10 εκατοστών, που είχε ως αποτέλεσμα τη μικρή εισροή υδάτων. Αρχικά ελεγχόταν με τη χρήση αντλιών του πλοίου, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε από το πλήρωμα πρόχειρη στεγανοποίηση του ρήγματος.

Η οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγόρευσε τον απόπλου του εν λόγω Ε/Γ-Τ/Ρ μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, διαπίστωσης αποκατάστασης της ζημιάς και επιθεώρησης του από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network