Ψαράδες της Λέρου:” Θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας με τους Τούρκους”

Ψαράδες της Λέρου:” Θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας με τους Τούρκους”
φωτό αρχείου EUROKINISSI

Τόσο ο πρόεδρος των ψαράδων της Λέρου Χρήστος Τσακιριός όσο και ο ένας από τους αλιείς που ενεπλάκη στο θερμό επεισόδιο με Τούρκους συναδέλφους τους τόνισαν στο Ραδιόφωνο 24/7 ότι το περιστατικό ήταν πολύ σοβαρό.

Το θερμό επεισόδιο της Κυριακής, κοντά στο νησάκι Καλαπόδι, 300 μέτρα από τις ακτές της Λέρου, επιβεβαίωσαν μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Είσαι στον αέρα” με τον Νίκο Γιαννόπουλο, ο πρόεδρος των ψαράδων του νησιού, Χρήστος Τσακιριός και ένας από τους Ελληνες αλιείς που δέχτηκαν τα εκφοβιστικά πυρά, ο Κώστας Τσίφτης.

Και οι δύο έκαναν λόγο για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό, ενώ αποκάλυψαν ότι δέχονται καθημερινά απειλές από τους ψαράδες των απέναντι παραλίων. «Θα κάνουμε δύο μέρες υπομονή, να δούμε τι θα γίνει με το υπουργείο και μετά θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας», προειδοποίησε ο κ. Τσίφτης.

“Ηταν σοβαρό το περιστατικό, ρίσκαρα το σκάφος μου και μπήκα ακριβώς μπροστά τους. Πρέπει να καταλάβετε ότι το θέμα πλέον δεν έχει να κάνει μόνο με τη δουλειά μας αλλά και με το νησί. Είναι δυνατόν να πλησιάζουν στα 300μ από την ακτή; Εριξαν στον αέρα, προφανώς για εκφοβισμό. Δεν αποκλείεται να το ξανακάνουν και γι’ αυτό υπάρχει μεγάλη ανησυχία”.

Από την πλευρά του ο κύριος Τσακιριός είπε: “Είχαμε συνέλευση σήμερα και συζητήσαμε το θέμα. Εχουμε, εννοείται, ενημερώσει και το Υπουργείο νησιωτικής πολικής αλλά και αυτό το εξωτερικών. Μετά τον 15αύγουστο θα επανεξετάσουμε τη στάση μας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα