Πτώση F-4: Με βαθμό αντιπτέραρχου κηδεύονται οι δύο πιλότοι

Πτώση F-4: Με βαθμό αντιπτέραρχου κηδεύονται οι δύο πιλότοι
INTIME NEWS

Την μέγιστη τιμή στους πιλότους του μοιραίου Phantom Ευστάθιο Τσιτλακίδη και Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα αποδίδει η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, δίνοντάς τους τον βαθμό του Αντιπτέραρχου.

Τον βαθμό του Αντιπτεράρχου αποφάσισε να δώσει στους δύο αδικοχαμένους πιλότους Ευστάθιο Τσιτλακίδη και Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα που έχασαν τη ζωή τους μετά από πτώση του μοιραίου F-4 αποφάσισε να δώσει η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, μετά από εισήγηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) σε έκτακτη συνεδρίασή του το απόγευμα της Τετάρτης αποφάσισε την προαγωγή του 31χρονου Σμηναγού και του 29χρονου στον τιμητικό βαθμό του Αντιστρατήγου.




Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ υπέγραψε αργά το απόγευμα την σχετική απόφαση, η οποία εν συνεχεία υπεγράφη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Σήμερα αναμένεται η υπογραφή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που θα επικυρώνει και τυπικά την τιμητική προαγωγή.

Τόσο στην κηδεία του 29χρονου Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Τρίπολη όσο και στου 31χρονου Ευστάθιου Τσιτλακίδη αύριο στο Νευροκόπι, θα προσφωνηθούν με τον βαθμό του Αντιπτεράρχου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα