Πτώση πολεμικού αεροσκάφους στο Ιόνιο

Πτώση πολεμικού αεροσκάφους στο Ιόνιο
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Πτώση πολεμικού αερουσκάφους στο Ιόνιο έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας. Εχει κινητοποιηθεί όλος ο μηχανισμός για τον εντοπισμός των πιλότων.

Πολεμικό αεροσκάφους της πολεμικής αεροπορίας τύπου F4 κατέπεσε το πρωί της Δευτέρας στο Ιόνιο (νότια της Ανδραβίδας). όπως ανακοινώθηκε σχετικά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο πιλότοι ενημέρωσαν ότι θα έκαναν χρήση του συστήματος αυτόματης εκτίναξης και ότι θα εγκατέλειπαν το αεροσκάφος.

Από την πρώτη στιγμή έλαβε χώρα πολύ μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το αεροσκάφος που κατέπεσε ανήκε στην 338 Μοίρα της 117 Πτέρυγας Μάχης και εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

Στην περιοχή, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν σπεύσει δύο ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται ένα αεροσκάφος C-130.

Η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

«Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».

Τα F4 βρίσκονται στη διάθεση της πολεμικής αεροπορίας τα τελευταία 50 σχεδόν χρόνια. Πλέον χρησιμοποιούνται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν επιχειρούν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα