Πτώση Mirage: Δεν υπήρχε τουρκικό μαχητικό στην περιοχή, λέει η Τουρκία

Πτώση Mirage: Δεν υπήρχε τουρκικό μαχητικό στην περιοχή, λέει η Τουρκία
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Τη μη ύπαρξη εμπλοκής έσπευσε να ξεκαθαρίσει ο τουρκικός Τύπος μετά την είδηση της πτώσης του Mirage

Νεκρός είναι ο πιλότος του Mirage 2000-5 που κατέπεσε λίγο μετά τις 12, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου.

Συγκεκριμένα, το μαχητικό αεροσκάφος κατέπεσε στις 12.15 το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ επέστρεφε στην 135 Σμηναρχία Μάχης, που εδρεύει στη Σκύρο έπειτα από αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο. Πηγές του ελληνικού Πενταγώνου αναφέρουν πως το ζευγάρι των ελληνικών Mirage 2000-5 κατευθύνθηκε στο Βόρειο Αιγαίο για την αποστολή αναχαίτισης η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε καθώς τα εχθρικά αεροσκάφη είχαν βγει απο το FIR ανά τη εισοδο του.

Στην επιχείρηση εντοπισμού του χειριστή συμμετείχαν από την πρώτη στιγμή στρατιωτικά ελικόπτερα, ένα αεροσκάφος C-130, μία φρεγάτα και παραπλέοντα σκάφη.

Σε δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου αναφέρεται πως δεν υπήρξε εμπλοκή τουρκικού αεροσκάφους ή κάποιο τουρκικό αεροσκάφος κοντά στο σημείο της πτώσης. “Η αιτία της πτώσης του αεροπλάνου δεν είναι ακόμη γνωστή”, γράφει η haberturk.com.

H Ηurriyet από τη δική της μεριά αναφέρει πως “η ελληνική ΕΡΤ μετέδωσε πως υπήρξε αναχαίτιση. Τα ελληνικά μαχητικά συχνά αναχαιτίζουν τουρκικά αεροσκάφη πάνω από το Αιγαίο”.

Η Sabah μεταδίδει πληροφορίες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με τις οποίες “κανένα τουρκικό αεροσκάφος δεν πετούσε στην περιοχή την ώρα που κατέπεσε το ελληνικό Μιράζ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα