Πυκνώνουν από την Τρίτη τα δρομολόγια του Μετρό

Πυκνώνουν από την Τρίτη τα δρομολόγια του Μετρό
Μέτρα ασφαλείας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Eurokinissi

Μειώνονται τις ώρες αιχμής οι χρονοαποστάσεις των δρομολογίων του Μετρό - Δεν αλλάζουν οι συχνότητες σε ΗΣΑΠ και Τραμ.

Πυκνώνουν ακόμα περισσότερο από τη Τρίτη 9 Ιουνίου, τα δρομολόγια των γραμμών 2 και 3 του Μετρό της Αθήνας. Η ολοένα και αυξανόμενη επιβατική κίνηση των τελευταίων ημερών, οδήγησε στην απόφαση της αύξησης της  συχνότητας των συρμών, για την αποφυγή του συνωστισμού ειδικά σε ώρες αιχμής.

Πιο συγκεκριμένα, τις ώρες αιχμής οι συρμοί θα κινούνται με συχνότητα 4,5 λεπτών, έναντι 5 που είναι σήμερα. Στη γραμμή 2 δρομολόγια ανά 4,5 λεπτά θα υπάρχουν από τις 7:00 έως τις 11:00 Και από τις 13:30 έως τις 17:30.

Στη γραμμή 3 δρομολόγια ανά 4,5 λεπτα θα υπάρχουν από τις 7:00 έως τις 17:30, ενώ τις υπόλοιπες ώρες έως τις 20:30  τα δρομολόγια θα είναι ανά 5 λεπτά και στις 2 γραμμές.

Προς το παρον οι συχνότητες των δρομολογίων στη γραμμή 1 του Μετρό, Πειραιάς-Κηφισιά, παραμένουν οι ίδιες.

Εντατικοποίηση των ελέγχων

Τις τελευταίες ημέρες, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο επιβατών να εισέρχονται στο Μετρό και τα λεωφορεία (σε μικρό ποσοστό), χωρίς να φορούν μάσκα, γεγονός που ανάγκασε τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή σε ραδιοφωνική του εμφάνιση στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM», να ανακοινώσει την εντατικοποίηση των ελέγχων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Υπενθύμισε δε, ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική “γιατί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν είναι πάντα δυνατή, εκ των πραγμάτων, η τήρηση αποστάσεων” όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα