Πυροβολισμός κατά 16χρονου: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Ρομά καίνε λάστιχα στη Χαλκηδόνα

Πυροβολισμός κατά 16χρονου: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Ρομά καίνε λάστιχα στη Χαλκηδόνα
thestival.gr

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις Ρομά στη Θεσσαλονίκη, μερικές ώρες μετά τον τραυματισμό του 16χρονου από πυρά αστυνομικού.

Ξεχειλίζει η οργή των Ρομά σε όλη την χώρα μετά τον σοβαρό τραυματισμό 16χρονου από πυρά αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το thestival, περίπου 15 Ρομά έχουν συγκεντρωθεί στην παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Βεροίας, στο ύψος της Χαλκηδόνας και έχουν βάλει φωτιά σε λάστιχα.

Ο δρόμος έχει κλείσει, ενώ επί τόπου βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα ο 16χρονος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ιπποκράτειο σε κρίσιμη κατάσταση.

Νωρίτερα, προέκυψαν νέα στοιχεία στην εν λόγω υπόθεση, καθώς το πρωί της Τετάρτης βρέθηκε και δεύτερη σφαίρα καρφωμένη σε πόρτα παρακείμενου ξενοδοχείου στην περιοχή του πυροβολισμού.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η σφαίρα παρελήφθη από την Εγκληματολογική Υπηρεσία και θα εξεταστεί αν είχε παρόμοια πορεία με την πρώτη, που τραυμάτισε στο κεφάλι τον 16χρονο. Αν κάτι τέτοιο αποδειχθεί θα σημαίνει αυτόματα ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός δεν πυροβόλησε στον αέρα ως προειδοποιητική βολή για να σταματήσει το όχημα που οδηγούσε ο νεαρός Ρομά.

Στο μεταξύ, στο δικαστικό Μέγαρο παρουσιάστηκαν το πρωί οι γονείς του 16χρονου με το δικηγόρο τους, Θεόφιλο Αλεξόπουλο προκειμένου να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής.

“Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι δικαιοσύνη. Να τιμωρηθεί και να μπει μέσα γιατί πυροβόλησε έναν 16χρονο… Ο γιος μου ήταν το καλύτερο παιδί, αν και έκανε αυτό που έκανε ζητάμε συγνώμη, δεν έπρεπε να τον πυροβολήσουν…” δήλωσε συντετριμμένος ο πατέρας του Κώστα Φραγκούλη εξερχόμενος από τα δικαστήρια. Δίπλα στον πατέρα του 16χρονου στεκόταν η μητέρα του, που ζήτησε δικαίωση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα