Πυροβολισμός κατά 16χρονου: Υπάρχει βίντεο που αναλύεται και δίνει απαντήσεις

Πυροβολισμός κατά 16χρονου: Υπάρχει βίντεο που αναλύεται και δίνει απαντήσεις
Thestival.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό με μακρινό πλάνο που δείχνει σε ένα βαθμό την καταδίωξη του οχήματος του 16χρονου και την εξέλιξη των γεγονότων.

Σε εξέλιξη παραμένει η έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα κατά τη διάρκεια της καταδίωξης του 16χρονου Ρομ, από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις του κατηγορούμενου αστυνομικού και των συναδέλφων του, υπήρξε απόπειρα εμβολισμού τους τρεις φορές κατά τη διάρκεια της καταδίωξης. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως δεν είχε πρόθεση να πυροβολήσει ευθέως εναντίον του οδηγού αλλά να ακινητοποιήσει το όχημα και επικαλέστηκε τις συνθήκες της καταδίωξης, των αναπηδήσεων κλπ.

Σημειώνεται πως οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση δέχονται ότι υπερέβαλλε στην αντίδρασή του ο αστυνομικός, καθώς υπήρχαν και άλλες επιλογές από την χρήση όπλου και ο αστυνομικός που έκανε τελικά χρήση του όπλου του ήταν δέκα χρόνια στο σώμα και θεωρείτο αρκετά έμπειρος, ωστόσο δέχονται οι συναδελφοί του και πως δεν είχε πρόθεση να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα.

Στην κατοχή του Ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό που σύμφωνα με πληροφορίες έχει ένα μακρινό πλάνο στο οποίο καταγράφονται οι στιγμές αυτές και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. στο βίντεο φαίνεται απόπειρα εμβολισμού σε βάρος των αστυνομικών, ωστόσο θα γίνει προσπάθεια να καθαρίσει το πλάνο περισσότερο και σε μεγαλύτερη ανάλυση γιατί επί του παρόντος αυτή η εικόνα δεν έχει καταγραφεί πέρα πάσης αμφιβολίας.

Αυτό που επίσης εξετάζεται είναι το ανώμαλο του εδάφους την προκειμένη στιγμή καθώς την στιγμή του πυροβολισμού όλα τα οχήματα πέρασαν η θα περνούσαν τις γραμμές του τρένου.

Δηλαδή όλα συνέβησαν λίγο πριν ή λίγο μετά τις γραμμές με τις σχετικές ανωμαλίες στο έδαφος. Εκ πρώτης όψεως η βολή που έπληξε το θύμα ήταν ευθεία και από πίσω, ωστόσο αναμένεται και η έκθεση της βαλλιστικής για να διαπιστωθεί στο μικροσκόπιο αν η βολίδα εποστρακίστηκε έστω και λίγο σε κάποια επιφάνεια ή όχι. Όλα αυτά τα συμπεράσματα, όταν υπάρξει πλήρης εικόνα για αυτά, θα συμπεριληφθούν στη δικογραφία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα