Ριφιφί στο Ψυχικό: Στη φυλακή ο 58χρονος

Ριφιφί στο Ψυχικό: Στη φυλακή ο 58χρονος
Τραπεζικές θυρίδες unsplash

Προφυλακιστέος ο 58χρονος με τη σύμφωνη γνωμη εισαγγελέα ανακριτή. Ανεπαρκή χαρακτήρισε τα στοιχεία ο κατηγορούμενος, μιλώντας για μικτό dna.

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 58χρονος θεατρικός συγγραφέας, ο οποίος φέρεται ως δράστης του ριφιφί θυρίδων σε τράπεζα στο Ψυχικό. Ενώπιον του 12ου τακτικού ανακριτή αρνήθηκε τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί, υποστηρίζοντας πως τα στοιχεία δεν είναι επαρκή σε βάρος του.

Για περισσότερες από δύο ώρες ο κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, απείθεια και παραβίαση του νόμου περί όπλων, παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο, εμμένοντας κυρίως στο δείγμα dna που κατά την αστυνομία «έδεσε» την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος επεσήμανε ότι το δείγμα dna που βρέθηκε σε μία από τις διερηγμένες θυρίδες, δεν είναι καθαρό, αλλά μικτό. Συγκεκριμένα εκτός από τα δικά του στοιχεία, τα εγκληματολογικά εργαστήρια φέρονται να εντόπισαν στο δείγμα και δύο ακόμη προσώπων, της ιδιοκτήτριας της θυρίδας και ενός ακόμη αγνώστου ατόμου.

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος τόνισε ότι εντός του θησαυροφυλακίου, από το οποίο -κατά την αστυνομία- απουσιάζει λεία ύψους περίπου πέντε εκατομμυρίων, δεν υπάρχει κύκλωμα παρακολούθησης, με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα, τι ακριβώς έχει συμβεί. Μάλιστα, κατέθεσε ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι που θα μπορούσε το δικό του δείγμα dna να βρεθεί στην πλαστική κασετίνα, που έμπαινε στη θυρίδα. «Πιθανολογώ ότι η ιδιοκτήτριά της κασετίνας την ακούμπησε στο κοινόχρηστο τραπέζι, το οποίο χρησιμοποιούμε όλοι οι κάτοχοι θυρίδων» εμφανίζεται να εξήγησε στο δικαστικό λειτουργό.

Όσο για το επιβαρυντικό στοιχείο ότι στο βιντεοληπτικό υλικό που έχει συλλέξει η αστυνομία από την τράπεζα, φαίνεται ο κατηγορούμενος να προσπαθεί να καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου, ο 58χρονος ήταν κάθετος. «Το καπέλο είναι αγαπημένο μου αξεσουάρ και το χρησιμοποιώ συχνά στην καθημερινότητά μου» τόνισε και πρόσθεσε πως τόσο τα γάντια όσα και η μάσκα που φορούσε, ήταν για να προστατευθεί από τον κορονοϊό. Μάλιστα, φέρεται να εξήγησε στο ανακριτή πως το υποκατάστημα βρίσκονται κοντά στο ινστιτούτο αισθητικής που διατηρεί η γυναίκα του και το οποίο ο ίδιος επισκεπτόταν τακτικά. Όπως εμφανίζεται να είπε, ήθελε να κράτει όλα τα μέτρα ασφαλείας έτσι ώστε οι πελάτες του ινστιτούτου να μην έχαναν την εμπιστοσύνη τους στην επιχείρηση.

Το ποινικό μητρώο

Τέλος, ο κατηγορούμενος εμφανίζεται στην απολογία να κάνει ειδική αναφορά και στο ποινικό μητρώο που κατά την αστυνομία, τον «πρόδωσε». Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος έχει καταδίκες μόνο για πλημμεληματικού περιεχομένου υποθέσεις, και συγκεκριμένα για πράξεις που αφορούν ασφαλιστικές και εργοδοτικές εισφορές.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως ο 58χρονος έχει «ανοιχτές» ακόμη δύο υποθέσεις σε βάρος του, οι οποίες ωστόσο ειναι ακόμα στο στάδιο της ανάκρισης και δεν έχουν ολοκληρωθεί. Η πρώτη αφορά σε απάτη με παράνομο λογισμικό για φρουτάκια που διατίθονταν σε καφενεία, με χρόνο τέλεσης το 2018. Ο ίδιος μαζί με ακόμη 56 άτομα κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, ωστόσο μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. Η δεύτερη υπόθεση αφορά σε διαφορά αστικής φύσεως, για την οποία κατηγορείται για υπεξαίρεση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα