Ρημάζει το Κλειστό Γήπεδο των Αβδήρων Ξάνθης

Ρημάζει το Κλειστό Γήπεδο των Αβδήρων Ξάνθης

Ολυμπιακών προδιαγραφών ακίνητο που έχει μετατραπεί σε ένα ακόμη αθλητικό κουφάρι. Δεν έχει παραδοθεί ακόμη στον Δήμο Αβδήρων ενώ η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια (Vid+Pics)

Έρμαιο της τύχης του έχει αφεθεί το ολυμπιακών προδιαγραφών Κλειστό Γυμναστήριο-Γήπεδο των Αβδήρων, το οποίο ρημάζει καθημερινώς ενώ παραμένει ανεκμετάλλευτο.

Πρόκειται για ένα έργο που έργα που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρο στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, ενώ δέκα χρόνια μετά έχει μετατραπεί σε ένα κουφάρι που δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ! Το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Ελλάδα 2004” του Υπουργείου Πολιτισμού και της Γενικής Γραμματείας Ολυμπιακών Αγώνων με το προϋπολογισμό του να αγγίζει τις 970.000 ευρώ και ξεκίνησε να κατασκευάζεται στη διασταύρωση αμέσως μετά τον οικισμό των Αβδήρων με κατεύθυνση προς την παραλία, αν και κατά καιρούς έχουν εκφραστεί πλείστες όσες αντιρρήσεις σχετικά με την επιλογή του χώρου ανέγερσής του.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που εξέφραζαν εξ αρχής τις αμφιβολίες τους σχετικά με τη εν γένει χρηστικότητα του Γηπέδου και αν θα μπορούσε ποτέ αυτό να χρησιμοποιηθεί.  Τα προβλήματα ωστόσο για το έργο ξεκίνησαν όταν οι κοινοπραξία που ανέλαβε την κατασκευή του σταμάτησε τις εργασίες και προσέφυγε στη δικαιοσύνη. Πρόκειται για την εταιρία ΑΡΗΣ Κ. - Ν.ΡΑΔΟΣ στην οποία κατοχυρώθηκε το έργο με έκπτωση της τάξεως του 5%, ενώ οι εργασίες ξεκίνησαν το 2004. Πέντε χρόνια μετά ανάδοχος και Δήμος βρέθηκαν σε απέναντι όχθες, με αφορμή κάποιες συμπληρωματικές εργασίες οι οποίες στάθηκαν αρκετές για να προκαλέσουν την κόντρα ανάμεσα στις δύο πλευρές, κοντά η οποία συνεχίστηκε στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Ρημάζει το Κλειστό Γήπεδο των Αβδήρων Ξάνθης
Ρημάζει το Κλειστό Γήπεδο των Αβδήρων Ξάνθης

Εικόνα διάλυσης!

Σήμερα, η εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος με τις εργασίες να έχουν παγώσει εδώ και χρόνια, είναι αποκρουστική. Σπασμένα τζάμια και ξεχαρβαλωμένες πόρτες είναι τα πρώτα σημάδια της εγκατάλειψης που γίνονται ορατά δια γυμνού οφθαλμού από μακριά. Πλησιάζοντας κανείς προς το εσωτερικού του κτηρίου έρχεται αντιμέτωπος με ήχους που συναντώνται συνήθως σε περιστερώνες! Ο κεντρικός αθλητικός χώρος του Γηπέδου έχει μετατραπεί σε στέκι δεκάδων πουλιών, τα οποία φωλιάζουν στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων ενώ κατ' επέκταση ο τάπητας έχει πιάσει μια παχιά κρούστα αποτελούμενη από ακαθαρσίες των πτηνών. Οι τοίχοι σε διάφορα σημεία του γηπέδου έχουν βαφτεί πράσινοι από τη μούχλα, ενώ προβλήματα καταγράφονται και με  τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του χώρου.

Κατά καιρούς η έκταση περιμετρικά του Γηπέδου χρησιμοποιείται ως βοσκότοπος από κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ενώ δραματική είναι η εικόνα των υπόλοιπων εσωτερικών χώρων του κτηρίου.

Ρημάζει το Κλειστό Γήπεδο των Αβδήρων Ξάνθης
Ρημάζει το Κλειστό Γήπεδο των Αβδήρων Ξάνθης

Λεφτά... υπήρχαν

Το εν λόγω έργο, το μέλλον του οποίου κρίνεται πλέον στις αίθουσες των δικαστηρίων, αναμοχλεύει τα κατάλοιπα μιας εποχής παχέων αγελάδων που το χρήμα έρεε άφθονο και ανθούσαν  έργα μερικής ή και μηδενικής ανταποδοτικότητας αλλά και χρηστικότητας. Παράλληλα, πρόκειται για ένα έργο το οποίο ακόμη και είχε ολοκληρωθεί και παραδοθεί στον Δήμο παραμένει αμφίβολο το εάν ο τελευταίος με τα οικονομικά δεδομένα της εποχής θα ήταν σε θέση να το συντηρήσει αλλά και το πόσοι τελικά θα ήταν οι κάτοικοι που θα επωφελούνταν από τη λειτουργία του. Ενώ αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως περί τις 700.000 ευρώ έχουν ήδη δαπανηθεί για τις έως τώρα εργασίες που έχουν γίνει στο συγκεκριμένο ακίνητο,  για να αντιληφθεί τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν Δήμοι και κράτος όλα αυτά τα χρόνια.

πηγή: thrakitoday.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ρημάζει το Κλειστό Γήπεδο των Αβδήρων Ξάνθης -- Τάπητας από κουτσουλιές και τοίχοι από μούχλα

SHARE:

24Media Network