Ρούλα Πισπιρίγκου: Ορίστηκε νέος δικηγόρος – Ο Νίκος Ιωάννου αναλαμβάνει την υπόθεση

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ορίστηκε νέος δικηγόρος – Ο Νίκος Ιωάννου αναλαμβάνει την υπόθεση
Ρούλα Πισπιρίγκου INTIME

Ο ποινικολόγος Νίκος Ιωάννου αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα.

Ο γνωστός ποινικολόγος Νίκος Ιωάννου αναλαμβάνει πλέον την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας και πήρε προσθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον κ. Ιωάννου όρισε η 18η ανακρίτρια ως δικηγόρο της Ρούλας Πισπιρίγκου, από τον κατάλογο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Στις πρώτες του δηλώσεις στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” ο κ. Ιωάννου παραδέχθηκε πως και για εκείνον ήταν έκπληξη η έκβαση της υπόθεσης με την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα από την υπεράσπιση της μητέρας, καθώς δεν ήταν ενήμερος για αυτό.

“Δέχθηκα μία κλήση από την οικογένεια της κας. Πισπιρίγκου η οποία οικογένεια βρίσκεται στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Δεν έχω καταφέρει να συναντηθώ ακόμα με την ίδια την κα. Πισπιρίγκου, έσπευσα ως είχα υπηρεσιακό καθήκον στην κα ανακρίτρια. Δεν μπόρεσα καν να δω κατά την εκτέλεση του εντάλματος την κα. Πισπιρίγκου, θα την επισκεφθώ στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ που κρατείται αυτή τη στιγμή, ώστε να δούμε αν υπάρχει πιθανότητα και θέληση της ιδίας να αναλάβει κάποιος άλλος την υπόθεση, εάν αυτός θα είμαι εγώ”, ανέφερε αρχικά ο ίδιος.

Σε ερώτηση του Πέτρου Κουσουλού για το εάν έχει λάβει τη δικογραφία ο κ. Ιωάννου απάντησε αρνητικά και σχολίασε πως “τη συνόδευσα στον ανακριτή, έχει λάβει προθεσμία για 12 η ώρα της Δευτέρας”.

“Η θέση μου μού επιβάλλει πρώτα πρώτα να μιλήσω με την κατηγορουμένη. Είναι μια υπόθεση η οποία έχει σαφώς τεράστιο κοινωνικό ενδιαφέρον. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερηθούμε της απαραίτητης ψυχραιμίας που πρέπει να υπάρχει ιδίως κατά τις πρώτες αυτές θερμές στιγμές της εκτέλεσης του εντάλματος σύλληψης”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται μετά την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα, ο οποίος είχε αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Λύτρας με τη Ρούλα Πισπιριγκου, σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είναι η δολοφόνος του παιδιού της.

“Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος ήθελε να της κάνει κακό; Ο γιατρός; Οι νοσηλευτές;”, φέρεται να ρώτησε ο δικηγόρος, όμως εκείνη φέρεται να μην απάντησε, ενώ ο ποινικολόγος της ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την υπόθεση.

Η δήλωση του Απόστολου Λύτρα

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Απόστολος Λύτρας, γνωστοποιεί την απόφασή του να παραιτηθεί από την υπεράσπιση της μητέρας.

Σε δήλωσή του αναφέρει: “Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή απο την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες. Δεν θα αναλάβω, οπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού”.

Ο κ. Λύτρας είχε αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της Ρούλας Πισπιρίγκου στις αρχές Μαρτίου. Όπως ανέφερε τότε σε ανακοίνωσή του, “το δικηγορικό μας γραφείο έλαβε εντολή από την Κα Πισπιρίγγου, μητέρα των τριών παιδιών που απεβίωσαν, να την εκπροσωπήσουμε, συνεπικουρώντας τις αρχές στη διερεύνηση της ακριβούς αιτίας θανάτου των τέκνων της. Οι γονείς, όπως και οι οικογένειες τους, αναμένουν επιστημονικά τεκμηριωμένες απαντήσεις για την ανάδειξη της πλήρους αλήθειας“.

Πισπιρίγκου: Το βίντεο του NEWS 24/7 με τη μεταφορά της στην Ευελπίδων

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα