Συγκεντρώσεις, συνθήματα και ΜΑΤ στο θέατρο "Χυτήριο"

Συγκεντρώσεις, συνθήματα και ΜΑΤ στο θέατρο "Χυτήριο"

Με αστυνομικούς έξω από το θέατρο "Χυτήριο" ανέβηκε η παράσταση "Corpus Christi". Συγκέντρωση συμπαράστασης από καλλιτέχνες. Μαρτυρία σοκ. Παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης. Δεκάδες προσαγωγές. (Vids)

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έξω από το θέατρο "Χυτήριο", με στόχο να αποφευχθούν νέα επεισόδια, είχαν παρθεί από πολύ νωρίς την Παρασκευή. Ο στόχος της ΕΛΑΣ επιτεύχθηκε, αποφεύχθηκαν εκτεταμένα επεισόδια.

Η παράσταση, η πρεμιέρα της οποίας αναβλήθηκε την Πέμπτη, λόγω επεισοδίων, έγινε τελικά το βράδυ της Παρασκευής.

Περίπου 200 καλλιτέχνες και μέλη της Αριστεράς, πραγματοποίησαν συγκέντρωση-περιφρούρηση της παράστασης, έξω από το θέατρο

Την ίδια στιγμή, συγκεντρώθηκαν περίπου 100 πολίτες, οι οποίοι διαδήλωσαν ενάντια στην παράσταση, φωνάζοντας συνθήματα.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας είχαν πάρει θέση και κρατούσαν σε απόσταση τις δύο συγκεντρώσεις.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε περίπου 40 προσαγωγές, κυρίως μελών παραθρησκευτικής οργάνωσης, ενώ επικράτησε ένταση, χωρίς όμως η κατάσταση να θυμίζει τα όσα έγιναν την Πέμπτη.

Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν με πουλμανάκι στη ΓΑΔΑ.

Είχαν γίνει τέσσερις προσαγωγές νωρίτερα.

Αργά το βράδυ, στις περίπου 10, τα ΜΑΤ προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών και απώθησαν πολέμιους του έργου για αρκετά μέτρα.

Δηλώσεις της ηθοποιού Βάσιας Παναγοπούλου

Υπενθυμίζεται, ότι η πρεμιέρα του του έργου "Corpus Christi" είχε προγραμματιστεί για το βράδυ της Πέμπτης στο θέατρο "Χυτήριο", η οποία όμως τελικά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω επεισοδίων.

Τα επεισόδια προκλήθηκαν από περίπου 200 άτομα, μέλη της ΧΑ και παραθρησκευτικών οργανώσεων, ανάμεσα στους οποίους ήταν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος και Χρήστος Παππάς. Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες θεώρησαν το έργο βλάσφημο.

Τα ΜΑΤ προσπάθησαν να επιβάλλουν την τάξη απομακρύνοντας τους διαμαρτυρόμενους πολίτες από τον πολυχώρο "Χυτήριο". Όμως, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρ. Παππάς, φέρεται να απομακρύνει προσαχθέντα, το οποίο αστυνομικοί οδηγούσαν στην κλούβα.

Παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ζητεί να ενημερωθεί, εάν ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας υπηρεσίας για τα χθεσινά επεισόδια στο θέατρο "Χυτήριο", και αν ναι, γιατί δεν παρενέβη.

Παράλληλα, ο κ. Ρουπακιώτης ζητεί από τον κ. Τέντε να αξιολογήσει εάν "συντρέχει περίπτωση διάπραξης του αδικήματος της παράλειψης καθήκοντος εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων, σε σχέση με την απελευθέρωση συγκεκριμένου άνδρα, την ώρα που αστυνομικές δυνάμεις τον προσήγαγαν σε υπηρεσιακό λεωφορείο, από βουλευτή της Χρυσής Αυγής".

Ο κ. Τέντες διαβίβασε το έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νικ. Παντελή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
SHARE:

24Media Network