Σακελλαρίδης: Ο θάνατος του 5χρονου δεν είναι ατύχημα

O Γαβριήλ Σακελλαρίδης
O Γαβριήλ Σακελλαρίδης EUROKINISSI

Ο διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας Γαβριήλ Σακελλαρίδης ξιφούλκησε για το θάνατο του 5χρονου αγοριού στη Μόρια με οργισμένο post.

Δεν θα μπορούσε να μην τοποθετηθεί για τον τραγικό θάνατο του 5χρονου αγοριού στη Μόρια (παρασύρθηκε από αυτοκίνητο) ο διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Αναλυτικά, έγραψε: Αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ατύχημα. Ένα 5χρονο αγοράκι νεκρό πριν λίγο έξω από τον καταυλισμό της Μόριας. Έπαιζε σε χαρτόκουτο και το πάτησε φορτηγάκι...

ADVERTISING

Όταν έχεις 12.000 άτομα σε χώρο για 3.000, ο θάνατος παραμονεύει παντού και με κάθε τρόπο. Μπορεί να έρθει έτσι μπορεί να έρθει αλλιώς, οι πιθανότητες είναι με το μέρος του θανάτου πάντως. Κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τυχαίο περιστατικό για τον θάνατο αυτόν.

Και κάτι σημαντικό. Πριν δύο βδομάδες περίπου, έκλεισε δίπλα από το ΚΥΤ της Μόριας, ο μόνος χώρος για δημιουργική απασχόληση παιδιών (που είναι περίπου το 1/3 του πληθυσμού της Μόριας) όπου τα παιδάκια με τις μαμάδες τους μπορούσαν να περνάνε τις ατελείωτες ώρες που τους έχει επιφυλάξει η μοίρα, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις μας στην Λέσβο.

Έκλεισε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για παραλείψεις υγειονομικού χαρακτήρα, λες και δίπλα στο ΚΥΤ δεν υπάρχουν "προβληματάκια".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Μεταναστευτικό, Μόρια
SHARE:

24Media Network