Σχεδόν υπό έλεγχο η φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο

Σχεδόν υπό έλεγχο η φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο
Πυροσβεστική Υπηρεσία (φωτό αρχείου) Eurokinissi

Εξετάζεται η πιθανότητα να ξέσπασε η φωτιά από κεραυνό. Δόθηκε μάχη για να μην επεκταθεί και σε άλλες παρακείμενες επιχειρήσεις. Τοξικό νέφος από τον μεγάλο όγκο πλαστικών που καίγονταν.

Σχεδόν υπό έλεγχο βρίσκεται πλέον η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ σε βιομηχανία πλαστικών επί της οδού Αγίας Σοφίας, στον Ασπρόπυργο.

Λόγω του μεγάλου όγκου από εύφλεκτα υλικά, η φωτιά πήρε γρήγορα πολύ μεγάλες διαστάσεις και στον αύλειο χώρο και στις εγκαταστάσεις και το πυροθερμικό φορτίο στο σημείο ήταν πολύ υψηλό, κάνοντας φοβερά δύσκολη των προσπάθεια των αντρών της Πυροσβεστικής που επιχειρούσαν στο σημείο.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν αναφορές για τυχόν εγκλωβισμένα άτομα, ούτε προκλήθηκαν τραυματισμοί, ωστόσο οι πυκνοί καπνοί από τον μεγάλο όγκο πλαστικών που καίγονταν, προκάλεσαν τοξικό νέφος και ενεργοποιήθηκε το «112» καλώντας τους κατοίκους των γύρω περιοχών να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Πλέον στο σημείο αντιμετωπίζονται ουσιαστικά μόνο μικροεστίες καθώς όλη τη νύχτα έγιναν ρίψεις τόνων νερού και ειδικού αφρού και έτσι το πρωί η κατάσταση ήδη ήταν αντιμετωπίσιμη.

Αν και θα πραγματοποιηθούν μετρήσεις της ρύπανσης της ατμόσφαιρας από ειδικό κλιμάκιο, από την Πολιτική Προστασία και με τα δεδομένα που τώρα ισχύουν δεν κρίνεται απαραίτητη η λήψη πρόσθετων μέτρων για την ευρύτερη περιοχή.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή έχει αποκατασταθεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα