Σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τη Δευτέρα

Σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τη Δευτέρα
Χιόνια σε σχολείο (φωτογραφία αρχείου) ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Κλειστά θα είναι τη Δευτέρα σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα. Προβλέπεται τηλεκπαίδευση.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, κατόπιν έκτακτης σύσκεψης με τους Δημάρχους της Αττικής, όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής θα είναι κλειστά, αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που φέρνει η κακοκαιρία Μπάρμπαρα.

Κλειστοί θα είναι και όλοι οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφαση των Δημάρχων των οποίων είναι αρμοδιότητα τους.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, “πρώτη μας προτεραιότητα η ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού”.

Σε ποιες περιοχές της Μακεδονίας δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα (6/2) τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Φλώρινα, Πρέσπα και Αμύνταιο στη Δυτική Μακεδονία, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, ενώ οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Από την πλευρά του, ο δήμος Εορδαίας στη Δυτική Μακεδονία, ανακοίνωσε ότι λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας περί πολύ ισχυρού ολικού παγετού και των σφοδρών ανέμων, αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στα σχολεία του δήμου Καστοριάς, τα μαθήματα θα ξεκινήσουν μία ώρα αργότερα έναντι του κανονικού, δηλαδή στις 9.15 το πρωί, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου της περιοχής.

Κλειστά τα σχολεία σε όλη την Εύβοια

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας, Γιώργου Κελαϊδίτη, όλα τα σχολεία, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα (6/2) και την Τρίτη (7/2), για προληπτικούς λόγους, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο Νομό.

Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα και στον Βόλο

Κλειστά θα είναι αύριο Δευτέρα (6/2), όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Βόλου λόγω της ολοήμερης χιονόπτωσης και του παγετού που αναμένεται να επικρατήσει τις πρωινές ώρες, με απόφαση του Δημάρχου Βόλου προκειμένου να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος για πλήρη και ασφαλή καθαρισμό των σχολείων, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Στην υπόλοιπη Μαγνησία κλειστά θα μείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις περιφέρειες των Δήμων Ζαγοράς-Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου και Αλμυρού λόγω της συνεχούς χιονόπτωσης στις περιοχές τους, με αποφάσεις των τοπικών δημοτικών Αρχών.

Κλειστά όλα τα σχολεία και στη Λέσβο

Με απόφαση των δυο Δημάρχων του νησιού, κλειστά θα είναι αύριο Δευτέρα (6/2) σε όλη τη Λέσβο, όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης λόγω των αναμενόμενων στο νησί, ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Κλειστά τα σχολεία στη Φθιώτιδα Δευτέρα και Τρίτη

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλία Σανίδα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Φθιώτιδα το διήμερο Δευτέρα και Τρίτη 6 και 7 Φεβρουαρίου εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας τα μαθήματα στα σχολεία της Φθιώτιδας και των άλλων περιοχών που θα παραμείνουν κλειστά, θα γίνουν με τηλεκπαίδευση, ενώ οι διευθύνσεις των σχολικών μονάδων εντός της ημέρας θα στείλουν τους συνδέσμους στους μαθητές

Κλειστά τα σχολεία στην Κρήτη

Με απόφαση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη αναστέλλεται η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Κατοχωρίου (Κεραμειών) και Νηπιαγωγείου Κεραμειών, για τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή των Κεραμειών και δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ο Δήμος Πλατανιά ανακοίνωσε επίσης ότι αύριο το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Σκινέ Φουρνέ θα παραμείνουν κλειστά. Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Πλατανιά, θα λειτουργήσουν κανονικά, για όσα παιδιά προσέλθουν.

Στον Δήμο Μυλοποτάμου, ο δήμαρχος Δημήτρης Κόκκινος αποφάσισε επίσης να παραμείνουν κλειστά για δύο ημέρες, Δευτέρα (6/2) και Τρίτη (7/2), τα σχολεία και στις δύο δημοτικές ενότητες, Κουλούκωνα και Γεροποτάμου ενώ κλειστά θα παραμείνουν τις ίδιες ημέρες και τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίου Ρεθύμνου.

Στον Δήμο Σφακίων το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ασκύφου αλλά και Γυμνασιο και Λύκειο Χ.Σφακίων δεν θα λειτουργήσει αύριο Δευτέρα (6/2).

Ο Δήμος Ανωγείων ανακοίνωσε επίσης ότι αύριο Δευτέρα (6/2) όλες οι σχολικές μονάδες και ο παιδικός σταθμός θα παραμείνουν κλειστά λόγω του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Κλειστά σχολεία και στα Καλάβρυτα

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα (6/2), με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου, τα σχολεία του δήμου Καλαβρύτων.

Η απόφαση ελήφθη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και των κινδύνων που δημιουργούνται για τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, προς και από τις σχολικές μονάδες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα