Σχολείο στο Κερατσίνι: Προς κλείσιμο το τμήμα όπου εντοπίστηκε κρούσμα

Μαθητής με μάσκα έξω από σχολείο
Μαθητής με μάσκα έξω από σχολείο EUROKINISSI

Δρομολογούνται οι εξελίξεις για να κλείσει το τμήμα του 4ου Γυμνασίου Κερατσινίου όπου εντοπίστηκε κρούσμα κορονοϊού. Στάση εργασίας την Παρασκευή από τους καθηγητές. Διευκρινίσεις από ΕΟΔΥ.

Μεγάλη αναστάτωση και σύγχυση έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες, μετά την είδηση για κρούσμα κορονοϊού στο 4ο Γυμνάσιο Κερατσινίου, που μάλιστα ήρθε σε επαφή με μαθητές του σχολείου, αλλά αυτό συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τις τελευταίες πληροφορίες από την ΕΛΜΕ Πειραιά, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες ώστε να κλείσει το τμήμα, όπως προβλέπεται για κάθε σχολείο στο οποίο υπάρχει ένα μόνο κρούσμα. Παράλληλα, στο ίδιο σχολείο, αύριο οι καθηγητές έχουν προγραμματίσει στάση εργασίας για τρεις πρώτες ώρες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του ΕΟΔΥ να μην κλείσει εξ αρχής το τμήμα.

Να σημειωθεί, πως σχετικά με το θέμα έδωσε διευκρινίσεις και ο ΕΟΔΥ, τονίζοντας πως "η διάγνωση και η ανακοίνωση για κάθε κρούσμα γίνεται από το εκάστοτε συμβεβλημένο Εργαστήριο και όχι από τον ΕΟΔΥ, ο οποίος ενημερώνεται για το αποτέλεσμα". Μάλιστα, όπως αναφέρει "μόλις ο ΕΟΔΥ πληροφορήθηκε από το Εργαστήριο για τη λανθασμένη διάγνωση ανταποκρίθηκε άμεσα, ενημέρωσε τη σχολική κοινότητα και πραγματοποίησε τεστ στους γονείς του μαθητή".

Υπενθυμίζεται πως ο μαθητής είχε κάνει τεστ κορονοϊού όταν εμφάνισε συμπτώματα, το οποίο αρχικά είχε βγει αρνητικό. Όπως ανέφεραν οι άνθρωποι του σχολείου, όμως, την περασμένη Δευτέρα, μέρα μάλιστα που ο μαθητής είχε βρεθεί στο σχολείο, υπήρξε νέο τηλεφώνημα από το εργαστηριακό κέντρο στο οποίο είχε κάνει το τεστ πως έγινε λάθος και τελικά το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Από τη διεύθυνση του σχολείου αλλά και την ΕΛΜΕ Πειραιά έλεγαν ότι η ενημέρωση που είχαν από τον ΕΟΔΥ ήταν πως δεν συντρέχει λόγος για να κλείσει το τμήμα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: σχολεία, Κορονοϊός
SHARE: