Διαδήλωση καλλιτεχνών στο κέντρο της Αθήνας

Καλλιτέχνες και εκπρόσωποι από όλους του κλάδου του πολιτισμού,συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Σύνταγμα,διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη μέτρων από την κυβέρνηση,καθώς έχουν πληγεί από τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία, Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020  (EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)
EUROKINISSI

Οι διαδηλωτές κατηγορούν την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου για τον Πολιτισμό και τους εργαζόμενους σε αυτόν.

Συγκέντρωση καλλιτεχνών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (01/10) στο κέντρο της Αθήνας. Οι διαδηλωτές κατηγορούν την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου για τον Πολιτισμό και τους εργαζόμενους σε αυτόν, απόρροια των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον κλάδο, για τον κορονοϊό.

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ βρέθηκαν στο σημείο ενώ ο επικεφαλής της Αστυνομίας, την ώρα που οι διαδηλωτές ήταν στη λεωφόρο Β. Αμαλίας, τους ζήτησε να οπισθοχωρήσουν στο πεζοδρόμιο.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «Έχουν περάσει 6 μήνες από τότε που ο Πολιτισμός βρέθηκε σε lockdown και οι εργαζόμενοι σε αυτόν σε αναγκαστική ανεργία. Έχουν περάσει 5 μήνες από την μεγαλειώδη κινητοποίηση όλων των καλλιτεχνών και εργαζομένων στον Πολιτισμό στις 7 Μαΐου, πάλι, στην Πλατεία Συντάγματος. Κι όμως, έκτοτε, για τον πολιτισμό δεν εφευρέθηκε «κανονικότητα». Αντίθετα οι χώροι Πολιτισμού και οι εκδηλώσεις στοχοποιούνται διαρκώς ως εστίες μετάδοσης του ιού.

Αδιαμφισβήτητα, αυτός ο μεθοδικός αποκλεισμός με ακυρώσεις και σφραγίσεις δεν φαίνεται να σταμάτησε τη διάδοση του ιού. Γνωρίζουμε όλοι ότι δεν ευθύνονται οι παραστάσεις ή οι συναυλίες για τη διασπορά του ιού. Παρ’ όλα αυτά, ο Πολιτισμός είναι ο πρώτος που «κλείνει» και είναι ο τελευταίος που «ανοίγει». Το εύκολο θύμα και αυτό που ίσως «χρησιμοποιεί» η κυβέρνηση για να δείξει ότι «κάτι κάνει». Είναι λοιπόν θέμα πολιτικής βούλησης και ξεκάθαρου κυβερνητικού σχεδίου για συνολική υποβάθμιση του Πολιτισμού».

Οι καλλιτέχνες διεκδικούν, μεταξύ άλλων την επιστροφή στους χώρους εργασίας τους, υγειονομικό πρωτόκολλο, όχι μόνο για τη λειτουργία των χώρων, αλλά και για τους εργαζόμενους, διαρκή στήριξη με αποζημίωση 534 ευρώ σε όλους όσοι δεν θα απασχοληθούν, αναστολή πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορία, τράπεζες και ΔΕΚΟ, με σχέδιο σταδιακής αποπληρωμής μετά τη λήξη των συνεπειών της πανδημίας στο επάγγελμά μας και γενναία αύξηση του προϋπολογισμού του ΥΠΠΟΑ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network